Az Év Irodája

Grandioso International Management

Cím: 1024, Budapest Ady Endre 24
Átadás éve: 2017 Q2
Kialakított terület mérete: 80 m²
Irodában dolgozók száma: 7
Bérlő cég: Grandioso International Management
Tervezés / belsőépítészet
Holy Projects
Tervezés / belsőépítészet
MI2EN

Rövid bemutatkozás

Az iroda megtervezésére és kialakítására a zenei, szórakoztatóipari tehetségek gondozására, menedzselésére és márkaépítésre specializálódott Grandioso International Management ügynökség adott megbízást. A cég profiljából adódóan rendkívül változatosak az ott dolgozók mindennapjai; van, amikor egész nap csak a telefonok csörögnek, van, amikor az adminisztratív teendők töltik ki a napot, gyakoriak a személyes találkozók, megbeszélések, tárgyalások, négyszemközt vagy nagyobb csapatban, de legtöbbször mindez egyszerre, párhuzamosan zajlik. A munkatársakkal szemben alapvető elvárás tehát a naprakészség és a rugalmasság, érthető, hogy a munkakörnyezetnek is ehhez kell igazodnia.
A ’90-es években épült, annak stílusjegyeit képviselő irodaház közel 80 nm-es irodahelyiségének átalakítását számtalan kötöttség nehezítette meg; a padlószőnyeg, a nyílászárók, az elektromos vezetékek, padlócsatornák megváltoztatására nem volt lehetőség. Az ívelt fal a bútorok megtervezése során „diktált”, ráadásul a felméréstől a kulcsrakész átadásig összesen két és fél hónap állt rendelkezésre.
A megrendelők legfontosabb elvárása egy olyan, inspiratív és kreatív munkakörnyezet kialakítása volt, ami praktikusan illeszkedik a gyakorlati elvárásaikhoz. A modern, minimalista stílust preferálva, eredeti, markáns és emlékezetes irodahelyiséget kértek, ami túlzásoktól mentesen reprezentálja az ügynökség filozófiáját. Fontos szempont volt, hogy itt elsősorban hölgyek dolgoznak együtt, valamint, hogy legyen egy opcionálisan szeparálható tárgyaló, ahol legalább hat ember tartózkodhat. A munkaterület kialakítása során az állandóan változó aktív létszámot, és az elvégzendő feladatoktól függő igényeket kellett figyelembe venni, hiszen az önálló vagy a csapatmunka kritériumai különbözőek. Ugyanígy az iroda funkciói is; még kisebb rendezvények – fogadás, bankett – lebonyolítására is alkalmassá kellett tenni.

Okok, amiért a díjra érdemes

Az első és talán a legfontosabb ok amiért az iroda elismerést érdemel, az a következetesség, aminek köszönhetően az összetéveszthetetlenül egyedi stílus minden apró részlete harmonikus és dinamikus egésszé olvad össze. A lehetőségeket szűkre szabó adottságok és az elvárások – minimalista stílus, nagyfokú variábilitás, inspiratív, nőies és elegáns atmoszféra – izgalmas kihívást jelentettek. Még az avatatlan szemlélő is számtalan olyan apró részletre csodálkozhat rá, ami hozzájárult a tervezők sikeréhez és a megrendelők elégedettségéhez. Ilyen például a lounge és tárgyaló finom megemelése, ami a légiesen áttetsző üvegfalakkal együtt biztosítja a munkaterülettől való elkülönülést, de nem szabja fel a teret.
Az irodában dolgozók legnagyobb büszkesége az ívelt falnak „visszaköszönő” tűsarkakon álló, ide tervezett amőbaasztal. Az erre bármikor felhelyezhető vagy félrerakható, belül mágneses borítású mobil válaszpanelekkel ideális körülmények teremthetőek akár az elmélyült egyéni, akár a csoportos munkavégzéshez vagy akár a szolid rendezvényekhez, például büféasztalként.
Az ég és a tenger végtelen szabadságot sugalló kékje, valamint a hozzá remekül illeszkedő friss hófehér megnöveli, „kinyitja” a helyiséget, teret adva az alkotói szabadságnak. A visszafogottan és céltudatosan használt organikus és geometrikus minták merészen feleselnek egymással, de nem lógnak ki az összképből. A lounge mennyezetére tervezett egyedi lámpatestek biztosítják a fókuszpontot, a meglepetésről pedig az ügynökség profiljára rímelő, falra szerelt, újrahasznosított cintányérokból készült lámpák gondoskodnak.
Az irodában nagy figyelmet kaptak a különböző lakástextilek, amikre – talán nevükből adódóan is – irodák berendezésekor kevesen koncentrálnak. A precízen adagolt, a vidámságtól kicsattanó, vibráló mintájú puffok és párnák töltik meg élettel a teret, a függönyök viszont már diszkrét csendben teremtenek otthonos hangulat.

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!