Képek


Szolgáltatók

További szolgáltatók


Cím: 1054, Budapest Szabadság tér 7.

Átadás éve: 2017 Q4

Kialakított terület mérete: 470 m²

Bérlő cég: Booking.com

Irodaház: Bank Center


Rövid bemutatkozás

A világ egyik legnagyobb internetes szállásfoglaló vállalatának budapesti képviselete 2017 októberében a Bank Centeren belül átköltözött a Platina toronyba, egy, a korábbinál nagyobb, közel 470 négyzetméteres bérleménybe.

Az iroda középpontjában, a lugasok hangulatát idéző fagerendás mennyezet sajátosan otthon hangulatot kölcsönöz a közösségi fogadótérnek. A függőszékek elvonulásra, pihenésre is alkalmas kuckók, a puha kanapé otthonos beszélgetésre csábít. A hátteret a mozaikszerű Budapest térkép adja, a zárható szekrényeket finom kékfestő motívum díszíti.

Az egymás mögött sorakozó kistárgyalók tematikáját magyarországi turisztikai célpontok adják: Hévíz, Tokaj, Balaton. Az üvegfalakra hozzájuk kapcsolódó, stilizált grafikai elemek, a tárgyalókba pedig teljes falméretű tájfotók kerültek. A fényképek színeivel harmonizáló kagylószékek, lámpabúrák, kuszán rendezett világítótestek az iroda fiatalos dinamikáját erősítik. A Duna tárgyalót a munkatársak saját utazásaik képeivel díszíthetik, a Budapest tárgyaló meghatározó grafikája a Booking.com legnépszerűbb globális úticéljaiból összevágott montázs.

Az irodaterek szigorú funkcionalitását a szőnyeg, a színes üzenőfalak és a festett falfelületek lazítják. A közös étkezések igazi társasági eseménnyé válnak: a hangulatos konyhában a budapesti romkocsmák hangulata köszön vissza, nyers beton felületeket idéző, ceruzarajz-szerű grafikával díszített falakkal, őszintén megmutatott feketére festett födémmel, gépészettel és kábeltálcákkal. A padlóburkolat a századfordulós házak cementlapjainak mintázatából kapott betétet. A kis zöldséges standokra pakolt faládákban gyümölcsöket és rágcsálnivalókat találnak a konyhába enni, beszélgetni, csocsózni betérők. Az asztalok, padok, pult és falburkolat rusztikus fafelületei igazi melegséget és kontrasztot adnak a sötét színvilág mellé. A színes székek és a textilkábelen lógó szénszálas izzók a vintage hangulat frappáns kiegészítői.


Okok, amiért a díjra érdemes

A Booking.com iroda tervezésnél az alapvető irodakialakításon túl a cél egy olyan környezet megalkotása volt, ahol az élmények fokozzák az ott dolgozók munkájának minőségét, javítanak a teljesítményükön, kreativitásra és együttműködésre ösztönöznek. A tervezési folyamat közel fél éven át tartó, folyamatos egyeztetés mellett zajlott. Az elvárások a legmagasabb műszaki és komfort-követelmények teljesítése mellett kiterjedtek arra, hogy az iroda egyszerre tükrözze a globális jelenléttel bíró cég arculatát, legyen funkcionális, és a Magyarországra, a budapesti csapatra jellemző helyi hagyományokat, karakteres elemeket is jelenítsen meg.

A szállásfoglaló vállalat egy olyan helyet hozott létre a dolgozói számára, ahol egyszerre van tere és ideje a fókuszált munkának, a formális megbeszéléseknek és a kötetlen társasági életnek. A belsőépítészet a globális arculati elemek és a helyi jellegzetességek ötvözetéből született.

A Booking.com iroda önmagában is élmény.


Hozzászólások

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!