Az Év Tervezett Kereskedelmi Projektje

BudaPart

Cím: 1117, Budapest Kopaszi gát 1.
Ingatlan mérete: 500000 m²
Tervezett megvalósítás éve: 2019
Ingatlanfejlesztő
Property Market Kft.

Rövid bemutatkozás

A BudaPart egy megvalósuló álom. Igazi emberközpontú élettér, amelyben a környezetbarát csúcstechnológia, a gondos mérnöki tervezés és a természetközeliség inspiráló harmóniát közvetít. Megbecsüljük azt, amit a környezet és az urbánus közeg, azaz a folyó és a közeli belváros kínál a BudaPart helyszínén, és a területet ezekre a szinergiákra építve varázsoljuk harmonikus és inspiráló közeggé. Kiemelt célunk, hogy Budapest új városnegyede izgalmas színfoltot jelentsen majd az ide költözőknek, a munkába járóknak, valamint a kikapcsolódási céllal érkező városlakóknak is.
A BudaPart egyedi beruházás Magyarországon mind elhelyezkedésének, mind a zöld és vízterület magas arányának köszönhetően. Az 54 hektárnyi területből 11 hektárnyi vízfelület és 20 hektárnyi zöldfelület olyan érzést nyújt, mintha nem is egy nyüzsgő világvárosban lennénk. A BudaPart lakói és az itt dolgozók így nem kevesebbet mondhatnak majd el magukról, mint azt, hogy Budapest egyik legzöldebb részén élnek, járnak munkába.
A BudaPart az M1/M7, valamint az M6 autópálya bevezető szakaszánál, vagyis a nyugatról és délről a fővárosba tartó közlekedési folyosó közelében helyezkedik el. A Rákóczi hídnak, a Könyves Kálmán és Hungária körútnak, valamint az alsó rakpartoknak köszönhetően a város vérkeringésébe könnyen be lehet kapcsolódni.
A tömegközlekedést tekintve Budapest legújabb, 4-es metróvonala is a BudaPart vonzáskörzetébe esik. A 33 jelzésű busz köti össze a területet Újbuda-központot érintve a Móricz Zsigmond körtéri állomással. Az 1-es villamos több átszállási lehetőséget biztosít a város különböző részei felé. A vonal folyamatban lévő meghosszabbításával az Etele tér metró és távolsági busz megállója válik könnyen megközelíthetővé. A 133 E jelzésű busz közvetlen kapcsolatot biztosít a belvárossal (Ferenciek tere negyed óra), de egészen Újpalotáig eljuthatunk vele.

Okok, amiért a díjra érdemes

A XI. kerületben, Újbudán, a Duna mellett Kopaszi gátként ismert és közkedvelt szabadtéri pihenő, rekreációs és szabadidős központtal szemben, a Lágymányosi-öböl másik oldalán egy új városnegyedet építünk. A Kopaszi gát jelenlegi kellemes zöld környezete és hangulata fog átnyúlni az itt épülő városnegyedbe is.
A BudaPart fejlesztéssel többek közt az a célunk, hogy azt a kreatív energiát, ami ennek a különleges lokációnak a sajátja, megőrizzük és koncentráltan adjuk át az itt dolgozóknak és lakóknak. A megálmodott közösségi tereknek köszönhetően a BudaParton dolgozók alkotó közösséggé formálódhatnak, az itt lakók pedig nyugalmat találnak kényelmes otthonaikban és a kellemes szabadidős helyszíneken. A BudaPart fejlesztés mindezeknek köszönhetően egy minden igényt kielégítő városnegyedként fog funkcionálni, ahol a munka és a kikapcsolódás, valamint az épített és a természetes környezet tökéletes fúzióban működik majd együtt.
Az első ütem építkezései 2019 elejéig tartanak, amikorra is elkészül a BudaPart Otthonok első két lakóépülete, valamint a mintegy 20 000 m2-es BudaPart Gate irodaház az idén 21 éves Market Építő Zrt. kivitelezésében. Ráadásul a fejlesztés főterén épül Magyarország vezető olajvállalatának, a MOL-nak 120 méter magas székháza is, amelyet a világhírű, londoni Foster+Partners tervezett.

Szolgáltatások

Az épülő városrészt határoló utak mentén irodaházak ölelik majd körbe a leendő lakóépületeket. A két funkció között csökkentett gépjármű-forgalmú bevásárlóutcát alakítunk ki számos vendéglátóegységgel. A tervek szerint több sportpálya, hotel, óvoda és fitness/spa létesítmény is hozzájárul az itt lakók és dolgozók feltöltődéséhez ebben a kényelmes, nyugodt, mégis élettel teli új városrészben. Az ideköltözők ökológiai lábnyoma nagymértékben lecsökkenhet az itt kiépítésre kerülő infrastruktúrának is köszönhetően. Budapest belvárosának déli kapujánál helyezkedik el a terület, számos közlekedési módot és útvonalat kínálva a megközelítésre.
A BudaPart egyik legnagyobb előnyének ígérkezik, hogy mind a leendő lakók, mind az ott dolgozók használhatják az összes, olyan szolgáltatást, amelyet Budapest legújabb, iránymutató városnegyede nyújt majd.
A Kopaszi gát mellett, a Property Market által megvalósuló ingatlanfejlesztés egy valódi, multifunkciós városnegyed lesz, amelyben a dolgozókat olyan irodaépületek várják, mint a LEED GOLD minősítésű, A+ besorolású, 20 000 m2-es BudaPart Gate, melyet magas energiahatékonyság és a legmodernebb, jövőbe mutató építészeti megoldások jellemeznek - például az alkalmazotti és vendégparkolón felül nagykapacitású kerékpártárolóval és hozzá kialakított öltözőkkel is felszerelt lesz az épület. Ugyanígy, a leendő lakástulajdonosok is korszerű és környezettudatos otthonokban élhetnek majd, amelyeket kulcsrakészen vásárolhatnak meg. Az első ütemben épülő lakásokat kulcsrakészen, gépesített konyhabútorral adjuk át, igény szerint motorizált vagy manuális redőny illetve hűtési rendszerrel az otthonokba.