Milestone Budapest 01

Cím: 1094, Budapest Tűzoltó utca 50-56
Ingatlan mérete: 16000 m²
Tervezett megvalósítás éve: 2017
Tervezés / belsőépítészet
Avantgard Építész Stúdió Kft
Tervezés / belsőépítészet
Gangoly & Kristiner Architekten
Tervezés / belsőépítészet
K-arc Kreatív Műhely Kft
Ingatlanfejlesztő
Forestay Development Kft.
Kivitelezés / Fitout
Swietelsky

Rövid bemutatkozás

MILESTONE Budapest egy felső kategóriás kollégium, mely magas minőségű szállást kínál magyar és külföldi diákok számára.
A fejlesztés során Magyarországon elsőként valósul meg privát alapon működő, kollégiumi céllal épülő, nagyméretű beruházás, mely 418 egyszemélyes, saját konyhával és fürdőszobával felszerelt szobát és 1 000 m² kiskereskedelmi területet foglal magába. Az ingatlan a Semmelweis Egyetem EOK épületének szomszédjaként, a Klinikák metró megállótól 80 méterre, tökéletes lokációval kínál közösségi szálláshelyet.
Az épület a diákok minden igényét kielégíti, így saját fürdőszobával és konyhával rendelkező szobákat, közösségi tereket, úgymint lobbyt, tanulószobákat, edzőteremet, TV szobákat, tetőteraszt és kávézókat, éttermet foglal magában. A diákszállás földszintjén áthaladó közforgalmú sétány és 1 300 m²-es park közvetlen összeköttetést biztosít az egyetemi épület és a metrómegálló között.

Okok, amiért a díjra érdemes

A Milestone Budapest diákszállás egyrészt egy modern, innovatív, egyedi szolgáltatásokat nyújtó beruházás, másrészt kiemelt értékteremtő szereppel bír a IX. kerület szívében. A fejlesztés a 1950-es években épült Labor Műszeripari Művek épületének és közvetlen környezetének rehabilitációját tűzte ki célul. Az üzemépület 1991-ben zárta be kapuit és lényegében mintegy 14 éven keresztül használaton kívül állt. A kollégiumi beruháznak köszönhetően a meglévő pince+négy szintes épület megújul és L alakú alápincézetlen földszint+hat emeletes épületszárnnyal bővül a telek belseje felé. Az épületben kertkapcsolatos kávézók és éttermek kínálnak a kollégium lakóinak és a környéken megfordulóknak kikapcsolódási lehetőséget. Az épület földszintjén áthaladó közterületként működő sétány közvetlen összeköttetést biztosít az egyetemi épület és a metrómegálló között.

Szolgáltatások

- fürdőszobával és konyhával rendelkező, dizájnbútoros szobák
- tanulószobák
- lobby
- mosókonyha
- vezeték nélküli internet
- széf
- takarító szolgálat
- teljes technikai személyzet
- kávézók
- éttermek
- fitnessközpont
- 250 m2 tetőterasz konyhával