Schmidt András

KépekRövid bemutatkozás

1992 óta a Skanska Magyarország Ingatlan Kft., illetve jogelődjének munkatársa, üzemeltetési vezetője, 2013-tól pedig fenntarthatósági menedzsere. A cég magyarországi indulásától jelen van, első feladatai közé tartozott az East-West Business Center épületének gépészeti és épületautomatizálási rendszerének elsajátítása. Jelenleg munkája a teljesség igénye nélkül a következő területeket öleli föl: a műszaki üzemeltetés felügyelete, az új beruházásoknál műszaki konzultáció, új épületek üzemeltetésének kidolgozása, szerviz költségek optimalizálása, környezetvédelem és energiaoptimalizálás, LEED tanúsítás, a fenntarthatósági szemlélet bemutatása és népszerűsítése és zöld prezentációk késztése. Részt vesz a Skanska nemzetközi munkacsoportjainak munkájában (Energia auditorok munkacsoportja, Fenntarthatósági csoport, Ingatlanok hatékony vízfelhasználását vizsgáló munkacsoport).

A korábbi évekhez hasonlóan idén is aktív részese volt a fenntarthatósággal és üzemeltetéssel foglalkozó szakmai fórumoknak, konferenciáknak (Green Talk (RICS és HuGBC szervezésében), Környezettudatos Építés A-Z-ig (HuGBC), Green Walk - Tárlatvezetés az Zöld Építészet Hete alkalmából, Napi Gazdaság Ingatlankonferencia, Property Investment Forum), számos televízió és rádióműsor interjúalanya.

A Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete felügyelő bizottsági tagja, illetve a KÖVET Egyesület elnökségi tagja.


Okok, amiért a díjra érdemes

Schmidt András a környezettudatos épületüzemeltetés egyik legkiválóbb hazai szakértője, a fenntarthatóság elkötelezett híve.

A Skanska Magyarország Ingatlan Kft. fenntarthatósági vezetőjeként Magyarország eddigi legsikeresebb környezettudatos irodaháza született meg a közreműködésével. A fejlesztés kezdeti ambiciózus terveit sikeres LEED Platina szintű előtanúsítás, majd a beigazolódott kedvező üzemeltetési adatoknak köszönhetően idén tavasszal a végső tanúsítás megszerzése követte. A 93%-ban kiadott épület folyamatos magas színvonalú működésének jelenleg is a felelőse. Az ő irányításával történt a kiváló projekt teljes koncepciójának kidolgozása, majd annak megvalósítása.

A több mint húsz év alatt szerzett széles körű tapasztalatait és tudását 2013-ban is számos szakmai rendezvényen, konferencián, televíziós interjúban és egyéb fórumon osztotta meg a hallgatósággal. Prominens szakmai szervezetek elnökségi és felügyelőbizottsági tagja.

Folyamatosan képezi magát, törekszik arra, hogy naprakész legyen a szakterületén történő változások és új kezdeményezések terén. Schmidt András jelenleg Magyarország egyik legelismertebb szakértője, ha környezettudatos üzemeltetésről esik szó. Rendkívüli humorérzékkel és munkabírással megáldott kolléga, aki immár több mint húsz éve a hazai ingatlanpiac fontos szereplője.


Főbb ügyfelek, referenciák

A Skanska által fejlesztett budapesti irodaházak bérlői (Avis Budget Group, Ericsson, ABB, Deichmann, stb.), illetve az épületek üzemeltetésében közreműködő valamennyi szerződött partner, ügynökség, üzemeltető cég.
A Green House üzemeltetési csapatának irányítása
A Green House LEED Platina tanúsítása
A Skanska Magyarország Ingatlan Kft. Green House-ban található irodájának LEED Platina tanúsítása
A Skanska Magyarország Ingatlan Kft. korábbi Népliget Center-ben található irodájának LEED Gold tanúsítása
A Népliget Center üzemeltetési csapatának irányítása
A Népliget Center EU GreenBuilding tanúsítása
A Science Park üzemeltetési csapatának irányítása
A West End Business Center üzemeltetési csapatának irányítása
Az East West Business Center üzemeltetési csapatának irányítása


Hozzászólások

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!