Oracle - Cloud Business Center

Képek

Az Év Irodája Nagyvállalati díj 2016 DöntősCím: 1095, Budapest Lechner Ödön fasor 9.

Átadás éve: 2016 Q2

Kialakított terület mérete: 1400 m²

Irodában dolgozók száma: 96

Bérlő cég: Oracle


Rövid bemutatkozás

Az Oracle 2015 végén írt alá bérleti szerződést a Millenium City Center H épületének 6. emeletére közel 1400 m2-re. A területen 116 munkahely és 3 vezetői iroda mellett került elhelyezésre az Oracle szolgáltatásai szempontjából létfontosságú Cloud Business Center. A cég (három más lokációval együtt) erről a helyszínről szolgálja ki legfontosabb ügyfeleinek igényeit a világ szinte összes országában.
Az általános területek mellett ez az egyedi videofallal és speciális audiovizuális berendezésekkel felszerelt „irányítóterem”, valamint az ettől eltolható üvegfallal leválasztott „war room” az iroda lelke, ezért a tervezés és a kivitelezés során kiemelt figyelmet kellett fordítani arra, hogy az itteni üzemelés folytonosságát szinte minden körülmények (pl. áramszünet vagy a ház központi gépészeti berendezéseinek karbantartása) között biztosítani tudjuk.
A belsőépítészeti tervezés Kiss Réka keze munkáját dicséri, a kiviteli terveket a Finta Stúdió készítette. A projekt menedzsmentet az Oracle részéről a Cushman & Wakefield végezte, míg a tulajdonos érdekeit a Trigránit Management képviselte. A kivitelezést a DVM Group végezte a szokásos magas minőségben. A Steelcase irodabútorokat a Blue Business Interior, míg a Herman Miller irodaszékeket az Office Art & Design szállította. Az egyedi bútorokat és akusztikai paneleket az Arkhaneától szereztük be. A dekoráció grafikai tervezését és kivitelezését a BePro végezte.


Okok, amiért a díjra érdemes

A Millenniumi Városközpontban, a K&H székház H épületének 6. emelete rendkívül jó adottságokkal rendelkezik, világos, nagy belmagasságú, korszerű gépészeti rendszerekkel felszerelt, ideális választás volt az Oracle új irodájának.
A jelentős részben nyitott irodaként kialakított elrendezésben a kevés zárt iroda, telefonszoba és tárgyalók nagy részét üvegfallal választottuk el az egybefüggő területektől, amivel átlátható, világos, tágas tér alakult ki. A leválasztott helységek mellett a nyitott térben kerültek kialakításra a fénymásolók, valamint néhány fős megbeszélésekre alkalmas relax területek. A nagy méretű étkező / konyha egyben kollaborációs térként is szolgál, élénk színekkel, akusztikus panelekkel és egyedi fali dekorációval. Az energiatakarékosságot szolgálja, hogy az általános világítást az irodaterületeken álmennyezetbe süllyesztett LED panelek biztosítják.
Bútorozásban a munkahelyek letisztult formájához, világos színeihez élénk színű akusztikai paravánok és ergonómikus székek párosulnak, egy-egy falfelületen egyedi grafikával.
A tervezés során kiemelten foglalkoztunk azokkal a területekkel, ahová az Oracle ügyfeleinek is bejárása lehet: a recepcióval és az ehhez kapcsolódó tárgyalóval. De természetesen a legkiemeltebb figyelmet a Cloud Business Center területe kapta. Itt a funkcionális igények tökéletes kiszolgálását segíti a nagyméretű videofallal szemközti munkahelyek lépcsőzetes, auditóriumszerű elhelyezkedése, az álmennyezet hiánya, ami a belmagasság visszanyerésére szolgál a megemelt terület fölött, valamint az egyedi eltolható üvegfallal leválasztott tárgyaló.
A tervezés során mind a szín, mind a magas minőségű anyaghasználattal olyan iroda kialakítására törekedtünk, ami hűen tükrözi az Oracle arculatát, korszerű, fiatalos munkakörnyezetet biztosítva. A falakat, oszlopokat és üvegfalakat díszítő egyedi grafikák is az Oracle által nyújtott szolgáltatásokra utalnak, valamint megjelenik Budapest nevezetességeinek sziluettje is egy központi falfel


Közreműködők

Irodabútoros

Arkhenea

Blue Business Interior Kft.

Office Art & Design Kft.

Projektmenedzsment

Cushman & Wakefield

Kivitelezés

DVM group - Fitout

Tervező iroda

Finta Stúdió

Belsőépítész

Kiss Réka


Hozzászólások

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!