A66 irodaház

Képek

Az Év Ingatlanfejlesztése 2016 Döntős


Szolgáltatók

Tervezés / belsőépítészet

Brody House Group

MD Studio

Ingatlanfejlesztő

WING Zrt.

További szolgáltatók


Cím: 1064, Budapest Andrássy út 66

Átadás éve: 2015 Q4

Ingatlan mérete: 3000 m²


Rövid bemutatkozás

A 3.000 négyzetméteres A66 irodaház olyan műemléki védettséget élvező, klasszikus stílusú Andrássy úti palotaépület, amelynek kreatívan felújított „A” kategóriás designirodái indusztriális jellegű, minimalista kontraszttal hangsúlyozzák az épület történelmi építészeti értékeit.


Okok, amiért a díjra érdemes

Az A66 új irányt képvisel a hazai irodapiacon. A minimalista belső kialakítású patinás, Andrássy úti műemlékpalota elsősorban a fiatal, urbánus munkaerőt alkalmazó magyarországi cégek körében népszerű, akik számára a kötetlenebb munkastílus és az egyediséget középpontba állító, laza kialakítású, de a legmodernebb technológiával ellátott irodai környezet az etalon.


Szolgáltatások

Az Andrássy úton, közvetlenül a kisföldalatti Vörösmarty úti megállója mellett található, az 1890-es években, neoklasszikus és klasszikus stílusban épült A66-ot a WING a műemlékvédelmi előírásoknak megfelelően, ugyanakkor a progresszív bérlői igényeknek megfelelően újította fel. A külső homlokzatokat és a menthető mennyezeti freskókat korhű módon hozatták helyre, ahol a tervezésben főszerepet vállalt az MD Stúdió és vezető tervezője, Szalay Tihamér. A belsőépítészet viszont a megrendelő egyedi ízlését tükrözi és leginkább a budapesti romkocsmák hangulatához hasonítható. A kialakítást a Brody House Group végezte az angol William Clothier vezetésével.

A cél az volt, hogy különleges hangulatú, inspiráló co-working munkahelyet teremtsenek egyterű irodákkal, tárgyalókkal, munkahelyként is funkcionáló étkezővel és társalgóval. A berendezést és a felszereltséget a minőség és a legmodernebb technológiák jellemzik. Ugyanakkor láthatóak az egyes történelmi korok felületei és az eredeti tartógerendák, köszönhetően annak a technikának, hogy a falak többször felülfestett rétegeit rétegenként eltérően kaparták le. A „retró” hangulat máshol is visszaköszön, a recepciót régi magyar újságoldalakkal tapétázták ki. A bérlő cég csak kerékpárparkolóra tartott igényt, gépkocsi-parkolóhelyekre nem, ami jól tükrözi a dolgozók munkába járási szokásait.


Hozzászólások

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!