Az Év Tervezett Kereskedelmi Projektje

FERRUM IRODAHÁZ

Cím: 1139, Budapest Lomb utca 37-39.
Ingatlan mérete: 5000 m²
Tervezett megvalósítás éve: 2018
Tervezés / belsőépítészet
GEREBEN MARIÁN ÉPÍTÉSZEK
Ingatlanfejlesztő
törlhető - FITOUT Zrt. - törölhető
Kivitelezés / Fitout
törlhető - FITOUT Zrt. - törölhető

Rövid bemutatkozás

A Váci úti folyosó vonzására mágnesként tapadó Lomb utcai irodaház 5000 m2-en kínál a hagyományos irodai környezetből kilépni vágyó cégeknek kreatív munkavégzéshez alkalmas inspiráló tereket.

A Könnyűipari Alkatrészgyártó és Ellátó Vállalat (KAEV) üzemcsarnokának és kapcsolódó irodaterületeinek újraélesztésével egy karakteres épületblokk ráépítésével abroncsként kötjük össze a felújításon áteső, szabadonálló épületeket.

Az épület neve, az új elemek corten acéllal hangsúlyozott homlokzati megjelenítése utal Angyalföld indusztriális városszöveti múltjára.
Ezzel a frappáns ráépítési megoldással az épület két új függőleges közlekedési magot kap, az emeletráépítéssel az irodaterületeket bővítjük, a 3 szint magas üvegfalú Lobbyból nyíló recepció és kávézó elegáns megérkezést biztosít az épületbe lépőknek. A csarnoképület két szinten a kerékpárok és motorkerékpárok tárolása mellett 65 gépkocsi számára biztosít fedett, zárt parkolóhelyeket, közvetlen utcai megközelítéssel.

Az épületek teljeskörű korszerűsítésével egy ”A” katergóriás irodaházat megközelítő műszaki tartalmat kívánunk létrehozni, egyben megcélozva a Breeam In-use minősítést.

A jelenleg parkolónak használt beton burkolatú belső udvar teljes felületének intenzív növényesítésével az irodaház tüdejeként lélegző kertet alakítuk ki.
Az épület teret biztosít az általános irodaterületek kialakítása mellett egy 4.6 m belmagassággal, 15m-es fesztávval, közbenső pillérek nélküli, közel 1000 m2 egybefüggő irodaterület kiépítésére is, számítva a benne rejlő lehetőséget felismerők hasznosítására.

Okok, amiért a díjra érdemes

Meglévő épületegyüttes értékeinek megmentése az épület korszerűsítésével
A városképbe harmonikusan illeszkedő kreatív építészeti ötlet és koncepció
Fenntarthatóság, Breeam In-Use

Szolgáltatások

65 zárt parkolóhely és vendégparkoló az épületen belül
Kerékpár és motorkerékpár tárolók
Étterem és kávézó
Konferencia terem
24 órás porta és biztonsági szolgálat
Kártyás beléptető rendszer
Intelligens épületautomatikai rendszer
Alacsony energiafelhasználás
CO2-kibocsátás-mentes épület
Wifi a közösségi terekben
Metró megálló 200m távolságban