Az Év Irodája

Distinction @ Salétrom by LOFFICE

Átadás éve: 2012Q4
Kialakított terület mérete: 250 m²
Irodában dolgozók száma: 14
Bérlő cég: Distinction és LOFFICE
Irodabútor
ClassHome
Irodabútor
Szupernova Design
Tervezés / belsőépítészet
Paládi Építész és Mérnök Kft.

Rövid bemutatkozás


A LOFFICE és a Distinction összefogásával született meg a Distinction Rákóczi téri főhadiszállása. E különleges, egyedi hangulatú loft iroda a mobilszoftver-fejlesztő startup Y-generációs otthona. A LOFFICE, mint a coworking közösségi terek hazai szakértője és úttörője, a Distinction pedig, mint az alkalmazásaival “wow élményeket” megálmodó fiatalok csapata egy olyan kreatív teret képzelt el, ahova a kollégák minden reggel szívesen érkeznek, és a tér, valamint az enteriőr alkotásra inspirálja őket. "Az egykori műanyagfeldolgozó gyár újraértelmezése során megszületett 9 méter belmagasságú loft iroda kialakításakor arra törekedtünk, hogy a munkát élménnyel, az urbánus lokációt zöld övezettel párosítsuk. Ehhez a Distinction innovatív csapatánál jobb partnert nem is találhattunk volna.“ - Klementz Kata, a LOFFICE egyik alapítója. Ahogyan Orosz Bálint, a Distinction alapító ügyvezetője megfogalmazta: “Amikor a Distinction-t létrehoztuk, egy olyan munkahelyet szerettünk volna kialakítani, ahova reggel szívesen megyünk be dolgozni, amiért jó felkelni. Így találtunk rá a LOFFICE-ra és formabontó design világára.” Természetesen mindez a csapattagokon múlik, azonban az irodatér kialakítása komoly támogató erőt jelent.


Okok, amiért a díjra érdemes

Mindent úgy alakítottunk ki, hogy az ember és az alkotó folyamat kerüljön a középpontba. Ez utóbbi komoly felelősséggel jár, hiszen az irodatérben dolgozó fiatalok munkája mára felhasználók millióit éri el világszerte, és nem egy, itt készült alkalmazás nyerte el a megtisztelő globális “featured” címet a különféle alkalmazásáruházakban.

A kialakítás minden részlete egy-egy szimbólumot rejt:
- füvesített belvárosi kert, virágok, veteményes: természet közelsége és szabadság
- repülőgép-makett: álmok és képzelőerő
- galériákat összekötő függőhíd: kooperáció és bátorság
- legújabb technológiai eszközök: nyitottság a legfrissebb megoldásokra
- Austrian Airlines catering kocsikból kialakított konyhai tárolók: újragondolt design
- graffiti elemek: sokszínűség
- csocsóasztal, mobil hangfalak: kikapcsolódás és konstruktív versenyszellem
- tárgyaló galéria: a világ egy másik nézőpontból
- közösségi konyha és popcorn gép: találkozási pont, mely összeköt
- biciklitároló: egészség és sportok
- egyedi elemek (pl. órabicikli, kartoncsillár, babzsákok, snowboardok a falon, üzenőfal): újrahasznosítás és inspiráció