Az Év Irodája

AddVal Kft.

Cím: 1077, Budapest Wesselényi utca 16
Átadás éve: 2016 Q1
Kialakított terület mérete: 264 m²
Irodában dolgozók száma: 16
Bérlő cég: AddVal Kft.
Irodaház: Central Udvar
Tervezés / belsőépítészet
AddVal Kft.
Projektmenedzsment
AddVal Kft.
Kivitelezés / Fitout
ETNA

Rövid bemutatkozás

Az AddVal Kft. több mint 15 éve van jelen az ingatlanpiacon különböző szolgáltatásokat nyújtva, úgy mint, irodaház, logisztikai park üzemeltetés, bérbeadás, projekt menedzsment és tervezés.
Mint ingatlanpiaci szereplők munkánk során számtalanszor kísértünk végig, vettünk részt irodaterek átalakításában, felújításában, így közelről is megismerve az aktuális trendeket, divatirányzatokat.
A suszter cipője mindig lyukas - tartja a bölcs mondás. Több éven át a funkcionalitást szem előtt tartva dolgoztunk munkakörnyezetünkben, mígnem a tavalyi évben úgy döntöttünk, hogy új cipőt húzunk - így született meg, alapos átgondolást követően, az a környezet, amelyre mindannyian nagyon büszkék vagyunk.
A terület adott volt, elköltözni nem szerettünk volna, így mindenképp a meglévő tér átalakítása jöhetett szóba.
A több mint 100 éves épület, ahol az irodánk található, eredetileg egy dohánygyár (majd később dobozgyár) volt, így teljesen egyértelmű volt számunkra, hogy a régi, elhagyatott raktárak, gyárépületek felújításával kialakított loft stílus lesz az irányadó. A valódi loft egy formabontó irányzat, mely - ahogy irodánk sem - nem nélkülözi az egyedi belsőépítészeti megoldásokat, csupasz felületek alkalmazását, stíluskeverést: felfedeztük az iroda korábban gipszkarton fallal eltakart szépségeit: így született meg a több falon is megjelenő természetes téglaburkolat, illetve ezzel a "trükkel" a korábban kicsinek mondható ablakaink is nagyobb teret kaptak, ezáltal is növelve a természetes fényellátottságot. A gipszkarton mennyezet megszüntetésével nem csupán a térérzetünket növeltük, hanem a design egyik meghatározó eleme lett, a kilógó, beépítetlen cső- és kábelhálózattal együtt. Az elrendezés tükrözi a cégre is jellemző nyitottságot: átlátható terek kerültek kialakításra, bár bizonyos egységek üvegfallal történő leválasztásával a funkcionalitás is szerepet kapott.

Okok, amiért a díjra érdemes

A ma nagyon népszerűnek mondható loftos hangulatú irodák sorra jelennek meg a piacon, ám nekünk sikerült az egyedi, olykor meghökkentő megoldásokkal a régi épületből a valódi loftot visszahoznunk: a különböző anyagok, úgy mint tégla, fa, beton kombinálásával teljesen egyedi atmoszférát kölcsönöztünk az irodánknak. A felhasznált anyagokban is a testre szabottságra, a szokatlan megoldásokra törekedtünk: egyedi tervezést követően így született meg a több helyen megjelenő üvegfal, az ajtók fogantyúja, világítótestek, tárolók, a tárgyalóban található AddPad, mely a világítást és a sötétítőt szabályozza.
A dekorációs elemeknél is az egyediséget részesítettük előnyben az előre gyártott elemekhez képest: a tárgyalóban található hatalmas kép megtervezésében, az alkotóval szorosan együttműködve, aktív szerepünk volt, valamint a virágtartókat is az iroda arculatának megfelelően, mi magunk terveztük. Azáltal, hogy a felhasznált anyagokat gyártattuk, nem pedig készen vettük, a költségeket is racionalizálni tudtuk.
Az anyaghasználat, a mennyezet mintázata tükrözi azt, hogy két részre tagolódik, ám összességében egy egységet alkot a környezet: az első rész a vendégeknek fenntartott várótér, míg hátul található a munkatér. Mivel időnk nagy részét számítógép előtt töltjük, az irodaszékek kiválasztásában, az elrendezésben, a világítás szabályozhatóságában az egészséget, a kényelmet és a hatékonyságot is figyelembe vettük. A pihenőtér nem csak az ebéd utáni gyorsabb regenerálódásunkat segíti, hanem tökéletes színtere a cégen belüli brainstormingoknak is.
Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy saját ötleteinket, elképzeléseinket láthatjuk viszont, melyek megvalósításában nagy szerepet játszott a kivitelező cég is.
A célunk nem az volt, hogy egy, aktuális trendnek megfelelő, divatos teret alakítsunk ki, hanem kreativitásunkat, egyediségünket kihasználva, saját képünkre szerettük volna formálni a helyet, az épület autentikus hangulatát megőrizve.