Az Év Irodája

Swiss Prémium Egészségközpont

Cím: 1123, Budapest Nagyenyed utca 8-14.
Átadás éve: 2016 Q2
Kialakított terület mérete: 500 m²
Irodában dolgozók száma: 16
Bérlő cég: Swiss Medical Services
Irodaház: Krisztina Palace
Tervezés / belsőépítészet
B.Concept Kft.
Tervezés / belsőépítészet
MádiLáncos Studió
Projektmenedzsment
Cushman & Wakefield
Kivitelezés / Fitout
Watz Kft.

Rövid bemutatkozás

A Swiss Medical Services legújabb járóbeteg rendelője, a Swiss Prémium Egészségközpont irodai környezetben került kialakításra 16 rendelővel 500 négyzetméteren. A Swiss Medical Services külföldi példák alapján felépített, magyar orvos házaspár által alapított és a mai napig orvosok által irányított magán egészségügyi szolgáltató.

A Swiss Prémium Egészségközpont kialakításakor fontos szempont volt, hogy páciensek egy napon és egy helyen minden szükséges vizsgálaton át tudjanak esni, ezzel időt és energiát spórolva nekik. Modern diagnosztikai eszközökkel, teljes körű radiológiai és fogászati radiológiai eszközparkkal lett a rendelő felszerelve, emellett öt darab ultrahang készülék és egy tomoszintézises mammográf segíti a minél pontosabb diagnózis felállítását.

A munkahelyi környezet kialakítása során kiemelt szempont volt, hogy ergonomikus, csendes, nyugodt és jó hangulatú munkahely jöjjön létre, valamint kényelmes várakozást biztosítsunk páciensek és kísérőik számára. Cél volt a barátságos és tudatosan megnyugtató környezet, a kellemes klíma és a bőséges friss levegővel ellátott rendelő kialakítása. A tisztaság érzetét fokozó letisztult felületek tudatos anyagválasztás eredményei. Fontos volt, hogy antisztatikus, nagy kopás állóságú mégis természetes, fa hatású padló burkolatot válasszunk, mely melegséget sugároz. Kialakításra került egy gyermeksarok is, ezzel szolgálva a családok kényelmét.

Okok, amiért a díjra érdemes

A legnagyobb kihívást a projektben az jelentette, hogy irodai környezetben kellett egy magánrendelőt kialakítani, az aktuális jogszabályoknak és ÁNTSZ előírásoknak megfelelve, ami jelentős gépészeti átalakítást eredményezett. A rendelő területén hatszoros klinikai légcsere lett biztosítva az irodaház másfélszeres légcseréjét kiegészítve.

A váróteremben üvegfallal elkülönített rész is ki lett alakítva, mely nem csupán a páciensek számára ad lehetőséget elvonulásra, hanem a szakorvosok számára is optimális méretű kisebb egyeztetések lebonyolítására.

A beszerelt röntgen készülékek és egyéb műszerek alacsony zajterhelés mellett működnek. A diagnosztikai eszközpark a legmodernebb, a lehető legkisebb sugárzás kibocsátó eszközökből áll, 43%-kal alacsonyabb áramfelvétel mellett ennyivel alacsonyabb sugárterhelést jelentenek. Az előírthoz képest kétszer vastagabb ólom borítás lett alkalmazva, így egyes helyiségekben még a környezeti háttérsugárzás sem mérhető.

A rendelők olyan kezelőszékekkel lettek felszerelve, amelyek ergonomikusak és nem csupán a páciensek számára kényelmesek, hanem a szakorvos számára is ideálisak. Például a fogorvosi szék keskeny kialakítása lehetővé teszi, hogy a fogorvosnak ne kelljen a hátát erőltetve behajolnia a páciens felé, hanem hozzájuk közel állva, mindenki számára kényelmesen folyhasson a kezelés.