Az Év Irodája

TOPdesk Magyarország Kft.

Cím: 1056, Budapest Váci utca 81.
Átadás éve: 2016 Q3
Kialakított terület mérete: 757 m²
Irodában dolgozók száma: 37
Irodaház: Váci Utca Center
Kivitelezés / Fitout
LJA Kft.
Tervezés / belsőépítészet
ParalelMűvek

Rövid bemutatkozás

A TopDesk egy nemzetközi szoftverfejlesztő és tanácsadó cég, amely a szolgáltatásmenedzsmet-folyamatokra szakosodott. Munkánk azonban többről szól, mint egyszerű szoftverfejlesztésről, hiszen aktívan együtt is gondolkodunk az ügyfeleinkkel. Holland anyavállalatú cégünk a világ számos pontján van jelen és, segítjük a kis és nagy vállalatok működését. Sok tehetséges fiatal programozó és grafikus dolgozik együtt, akiknek szüksége van az inspiráló környezetre, a kikapcsolódásra, vagy akár az egyedüli elmélyült munkára.
Gyors ütemben fejlődő cégünk legújabb magyarországi irodáját a Váci Utca Center hatodik emeletén alakítottuk ki.
A német tervek alapján készült bérirodaház számos megkötéssel rendelkezik. A bandraszteres álmennyezeti rendszer, a sztenderd ajtó és falfelületek, vizesblokkok és az irodaház által meghatározott modul szőnyeg eléggé leszűkíti a belsőépítészeti mozgásteret. Mégis sikerült megtalálnunk azokat a pontokat, ahol egyedivé tehetjük az irodai teret.
Az új kommunikációs lehetőségek megjelenésével és a folyamatosan változó munkahelyi és munkavégzési kultúrával szükségessé vált, hogy újragondoljuk az irodai tértervezés alapjait. A változások részét képezi az ABW filozófia alkalmazása, amellyel, sokkal kreatívabb munkakörnyezetet tudtunk létrehozni.

A kialakítási periódusban folyamatosan módosultak a tervek az újabb és újabb igények és ötletek alapján. Egy nagyon kreatív folyamat volt, amiben a kollégák, a belsőépítész és az irodaház is aktívan részt vett.

Okok, amiért a díjra érdemes

Arra törekedtünk, hogy inspiráló és hatékonyságot növelő munkatereket alakítsunk ki. A nagyteres irodáknál fontosnak tartottuk a hangcsillapítást, ezért a falakra akusztikus paneleket tettünk. A kreatív munkához szükség volt nagy írható felületekre, így az iroda középső magjának felületeit táblafestékkel festettük le, amit rögtön a beköltözéskor birtokba is vettünk. Fontos volt egy nagy közösségi tér létrehozása is, ami rugalmasan alakítható. A tér általában chill out-ként funkcionál, de akár egy konferencia megtartására is alkalmas.
A hatalmas irodai tér szigetként foglalja magába a tárgyaló és rekreációs részeket. A megkettőzve megjelenő tárgyalók hangulatát szándékosan különítettük el. A bejárathoz közeliek „komolyabb” monokróm színvilágot kaptak, míg az iroda belsejében elhelyezkedőket szándékosan vidámabbra színesebbre vettük-hiszen ezek főleg belső használatra lettek kialakítva, míg a többiben az ügyfeleket is fogadjuk.
Az irodaház által a bérleményhez adott, funkcionálisan jól működő szőnyeget a kiemelt terekben kicsit „megbolondítottuk” a szőnyegcsalád különböző elemeivel. A végeredmény egy hatalmas „pecsvörk” lett, ami időnként felfut a falra, akusztikus elemmé válik vagy éppen bútor lesz belőle.

Az iroda így egy otthonos, inspiráló környezet, ahol kollégáink is örömmel tartózkodnak, dolgoznak.