Nordic Light

Képek

Az Év Kereskedelmi Ingatlanfejlesztése 2016 DöntősCím: 1133, Budapest Váci út 96-98.

Átadás éve: 2016 Q4

Ingatlan mérete: 26200 m²


Rövid bemutatkozás

A Nordic Light irodaház a Skanska legújabb LEED Gold előtanúsított fejlesztése. Az átadás 2016 decemberében várható. Az irodakomplexum 26.200 négyzetméter irodaterületet kínál 7 emeleten, étteremmel, és számos szolgáltatással. A parkolásra 3 mélygarázs szinten nyílik lehetőség.
A belső udvar és kert, amely az étterem teraszához kapcsolódik, pihenésre csábítja a pihenni vágyókat, míg az épület köré ültetett fák a Váci út zajától védik mind a gyalogosokat, mind az épületben dolgozókat.
A Nordic Light irodaházat a helyszín, az energiahatékony technológiai rendszerek, valamint a kiemelkedő építészeti megoldások teszik Budapest egyik legvonzóbb irodapiaci fejlesztésévé, és a Skanska portfólió újabb figyelemreméltó zöld épületévé.


Okok, amiért a díjra érdemes

Környezetbarát megoldások, fenntarthatóság

Tapasztalataink szerint a vállalatok számára egyre fontosabb szempont, hogy irodájuk megfeleljen a nemzetközi zöldépület-minősítő rendszer fenntarthatósági kritériumainak. Az „A” kategóriás, LEED Gold* minősítéssel rendelkező Nordic Light a nemzetközi zöldépület-minősítő rendszer fenntarthatósági kritériumainak kiemelkedően jó eredménnyel felelt meg.

Wellbeing

Kiemelt célunk, hogy a Nordic Light-ban olyan munkahelyeket hozzunk létre, ahol az emberek szívesen töltik az idejüket. Ennek érdekében már a tervezés fázisában komoly figyelmet fordítottunk az energiahatékony és környezetbarát megoldásokra, valamint az egészséges, innovatív munkakörnyezet kialakítására. Fejlesztésünk túlmutat az irodaház határain: a ház építésével egyidejűleg az épület közvetlen környezetét is megújítottuk, zöldebbé tettük. A Nordic Lightban a Váci és a Visegrádi utat összekötő új passzázst hoztunk létre, amely kellemes és izgalmas környezetet teremt a bérlőknek, valamint a környéken lakóknak egyaránt.

Költséghatékony megoldások

Nagyon fontos szempont, hogy környezettudatos megoldásokkal, ne csak a bérlői, de a társadalom és a környezet számára is hasznos épületeket építsen. Hogyan lehetséges mindez? Az átlagnál 37-41%-kal alacsonyabb energiafogyasztás, a fotovoltaikus panelek, az eső- és szürkevíz felhasználása öblítéshez és öntözéshez, az egyéni hőmérsékletszabályozás, az energiahatékony homlokzat, valamint a természetes fény biztosítása mind az energiahatákonyság megteremtését és egy élhető, hosszútávon fenntartható környezet kialakítását szolgálja.


Szolgáltatások

Kávézó
Étterem
Bicikli tároló
Zuhanyzó
Elektromos autó töltő
Zöld és fenntartható megoldások


Közreműködők

Tervező

Mérték Group Zrt.

Kivitelező

ProInterier1 Kft.

Fejlesztő

Skanska Magyarország Ingatlan Kft


Hozzászólások

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!