Váci 1

Képek


Szolgáltatók

Tervezés / belsőépítészet

DVM group - Kivitelezés

Kivitelezés / Fitout

DVM group - Kivitelezés

Ingatlanfejlesztő

Horizon Development Kft.

További szolgáltatók


Cím: 1052, Budapest Deák Ferenc utca 3-5.

Ingatlan mérete: 13000 m²

Tervezett megvalósítás éve: 2016


Rövid bemutatkozás

A Váci 1 Budapest belvárosának exkluzív, többfunkciós kereskedelmi épülete, amely 2016 júniusától kínál majd egyedülálló vásárlói élményt és munkakörnyezetet 13.000 négyzetméteren.

A műemléki épület - amely része az UNESCO Világörökségének - 1911 és 1915 között épült, és a Pesti Hazai Első Takarékpénztár székházául szolgált, majd 1990-től 2005-ig a Budapesti Értéktőzsdének adott otthont.

A belső tér műemléki és modern elemek együttese. Míg az előzőek érintetlenül kerülnek megőrzésre, a modern építészeti elemek mind funkcionalitásukban (horizontális és vertikális közlekedés lehetőségének növelése), mind esztétikai kialakításukban fejlesztésre kerülnek, ezáltal is jobban kiszolgálva az épület kettős (irodai és kereskedelmi) funkcióját.

A fejlesztő 2015 4. negyedévében kezdte meg a bontási és építési munkálatokat, és 2016 1. negyedévére tervezi befejezni az épület átalakítását.

A palota már 60%-ban bérbeadásra került: nemzetközi retail bérlője 2016 2. negyedévében nyitja meg itt zászlóshajó áruházát. A földszinten működő Hard Rock Café Budapest, és a híres Szamos csokoládémanufaktúra tradicionális cukrászdája az épület belső újjászületése alatt is zavartalanul nyitva tart.

2016 1. negyedévétől a felső szinteken 2.800 négyzetméternyi bérbeadható irodaterület áll azon bérlők rendelkezésére, akik üzleti tevékenységükhöz fontosnak érzik a prémium belvárosi lokáció dinamizmusát és a történelmi ingatlan presztízsét.

Az 5. emeleti SkyBar Budapest szívének leglélegzetelállítóbb panorámáját kínálja: a Vörösmarty tér, a Fashion Street, a Budapest Eyes és a Budai Vár látványa egyaránt elénk tárul innen.

A műemléki épület belső kialakításánál fontos szempont a környezettudatos megoldások használata, amely a BREEAM In-Use minősítés megszerzésénél is fontos szerepet játszik majd.


Okok, amiért a díjra érdemes

A Horizon Development - az Eiffel Palace újjászületése után - ismét egy felelősségteljes szakmai kihívást választott a Váci 1 épület megújításának felvállalásával.

A védett műemléki épület, amely évek óta kihasználatlanul várt jobb sorsára a belváros szívében, most újra élettel telhet meg, mind bevásárlóközpontként, mind minőségi irodai környezetként és közösségi térként, miközben energiahatékonyságának és környezettudatosságának optimalizálására is sor kerül.


Szolgáltatások

• étterem
• kávézó
• 24/7 beléptetési rendszer, recepció és biztonsági szolgálat, CCTV
• a belváros szívében fellelhető minden szolgáltatás pár perces közelségben

Környezettudatos megoldások:
• minősített régióbeli, újrahasznosított és fenntartható anyagok használata
• alacsony energiafelhasználást biztosító épületfelügyeleti rendszer
• mozgásérzékelők, infraszenzorok
• perlátorok az optimalizált vízfelhasználásért
• energiahatékony liftek
• kerékpártárolók, öltözők és zuhanyozók
• zéró CO2 kibocsátás, egészséges klíma
• szelektív hulladékgyűjtés
• zaj- és légszennyezés kontrol


Hozzászólások

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!