Bige Holding Irodaház

Képek


Szolgáltatók

Kivitelezés / Fitout

Arkhenea

Fémszerkezet Schüco

Nettkő

SOLINFO Lighting & Home

Warema

Tervezés / belsőépítészet

Hungaroproject Mérnökiroda

Nartarchitects

Temesvári Tervező Mérnökiroda

Terraplan 97 Mérnökiroda

További szolgáltatók


Cím: 4400, Nyíregyháza Kórház 1

Átadás éve: 2015 Q3

Ingatlan mérete: 1970 m²


Rövid bemutatkozás

A Nyíregyházán épült Bige-Holding Irodaház, az ország egyik gyors ütemben növekvő cégcsoportjának irányító központjaként épült újjá.
Azzal együtt, hogy az új épület ízig-vérig mai, abszolút 21. századi épületté alakult, valódi kortárs és az országban bizonyosan egyedülálló innovatív megoldásokat is tartalmaz, de ezen értékek mellett kiemelkedő jelentőségűnek tekinthető, hogy az új épület, egy korábbi kétszintes és mára jelentősen leromlott állapotú, előre gyártott vasbeton pillérvázas épület tartószerkezeti vázának megtartása mellett tudott létrejönni.

A megbízónak a teljes tartószerkezeti váz megóvása melletti döntését a tervezőknek tiszteletben kellett tartaniuk és a hajdani (Mező Paneles) épület összes kötöttsége (úgy mint, pl. a meglévő pillérváz, a szűkös belmagasság, a terekbe belógó gerendák és a lépcsőház kötött helye) mellett kellett a mai térigényeknek is megfelelő, valamint a mai gépészeti és elektromos rendszereket is befogadni képes, korszerű irodaházat létrehozniuk.

A létrejött épületbe belépve ezek a tervezést igen jelentősen befolyásoló adottságok – a nem beavatottak számára – szinte teljesen rejtve maradnak. Kevéssé hozzáértő szem nem veheti észre, hogy ez a minden tekintetben szellős, nyitott, és belülről teljesen transzparenssé váló épület a 70-es évek egy gyenge építészeti minőségben megépült, zárt, fénytelen belső udvaros épület vázát rejti.

Az irodák felé zárt belső udvar megnyitásával, egy nagyobb átrium lefedéssel és a belső válaszfalak hangszigetelt üvegfallá alakításával, olyan nyitott és teljesen átlátható irodaterek együttese jött létre, ami új és előremutató vállalati kultúrát eredményezhet. A tervezők és a megrendelő elképzelései ebben az alapvetésben szerencsésen találkoztak egymással. Az ő közös munkájuk eredménye ez a kívül-belül mai, európai gondolkodást tükröző irodaház.


Okok, amiért a díjra érdemes

- Az épület a bontásra váró, elavult szerkezeti rendszerű szocializmustól örökölt irodaház tartószerkezeteinek felhasználásával, annak bővítésével, teljes rehabilitációjával alakult át a XXI. század kihívásainak megfelelő korszerű irodaépületté. Ezzel jelentős mennyiségű bontási hulladék-megtakarítást ért el a projekt, ami bizonyítja, hogy látszólag használhatatlan épületeket is, a környezetvédelmi szempontokat szem előtt tartva lehet kompromisszum-mentes fejlett szintre emelni!

- Az épület az ország keleti, kevésbé fejlett régiójában példamutató építészeti-belsőépítészeti színvonalat képvisel. A racionális, letisztult tér- és tömegszervezés, a professzionális rendszerelemek ebben az épületben teljes összhangba kerültek. Mindezt igényes anyaghasználat mellett úgy sikerült megvalósítani, hogy a “tiszta ész” uralma mellett attraktív megjelenésű, differenciált térhasználatot biztosító, szerethető épület jött létre.

- Teljes épületautomatikai rendszer, folyamatosan figyeli a külső fényviszonyokat, és szabályozva a területek egyenletes megvilágítását, napszaktól függetlenül. 100% integrált LED világítás, minden lámpatest – még a gépész terekben is.

- A XAL Task 2015 Red Dot díjas direkt-indirekt lámpatestei kerültek beépítésre. Mágneses szerelésű vonalmenti világítási rendszerek a folyosó tereken, melyekkel teljes mértékben alkalmazkodni lehetett a világítástechnikai elvárásoknak, része egy professzionális kiállítás világítás is.

- Levegős hőszivattyú, alacsony hőmérsékletű mennyezet és fal hűtés/fűtés, hővisszanyerős szellőzés, vrv kiegészítő fűtés-hűtés rendszer.

- 3 rétegű üvegezésű, exra nagy táblás strukturált homlokzati üvegfal, Magyarországon első alkalmazás ebben a méretrendben.

- Automatizált Warema külső árnyékoló, speciális öntisztulást segítő bevonattal, háromféle szürkeezüst színnel kombinálva, a gyártó európai piacvezető cég számára is meglepő innovativitással alkalmazva.


Szolgáltatások

- Differenciált közösségi térhasználat
- Belső transzparencia, gazdag fényhatású világos terek
- Előadó terem 90 fő részére
- Video konferencia és tárgyaló (2db)
- Copy center szintenként
- Teakonyha szintenként
- Étkező
- Zuhanyzó
- Kerékpár tároló
- Teraszok (4db)
- Lift
- Automatizált fűtés-hűtés, árnyékolás, szellőzés

Hozzászólások

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!