Az Év Ingatlanfejlesztése

Aria Hotel Budapest

Cím: 1051, Budapest Hercegprímás u. 5.
Átadás éve: 2015 Q1
Ingatlan mérete: 5500 m²
Ingatlantulajdonos
IK Hotels Kft.

Rövid bemutatkozás

A Library Hotel Collection legújabb tagjaként mutatkozott be az Aria Hotel Budapest, mely Prága után a magyar fővárosban nyitotta meg kapuit idén márciusban. A koncepciót a főtervező, Varró Zoltán úgy formálta, hogy egyszerre szülessen újjá a klasszikus palota pazar hangulata, miközben a vendégeink egy privát rezidencia adottságait – annak otthonosságát és kényelmét – élvezhetik.

A butikhotel a különböző zenei irányzatokat képviselve négy szárnyra különül, melynek mindegyike más-más stílusjegyeket visel, mégis egy egészet alkot. A Klasszikus zenei szárny neobarokk stílusú szobákra épít, kazettás mennyezettel, muránói üvegcsillárokkal. A nagystílű Opera szárny a szürke és a lila-ochideaszín elegáns kontrasztjával játszik. A Jazz szobák mindegyikét az 1920-as évek amerikai jazz clubjai ihlették, míg a Kortárs szállodai szárny szobáiban a bohém pop art stílusjegyei dominálnak. A 49 szobát és lakosztályt zenei ikonokról nevezték el, úgy, mint James Brown, Bob Dylan, Maria Callas vagy Liszt Ferenc, akik a világhírű Joseph Blecha karikatúráiról köszönnek vissza.

Okok, amiért a díjra érdemes

A főváros egyik legkülönlegesebb épületét az Aria Hotel Budapestet három kategóriában is jelölték a New York-i Waldorf Astoriában megrendezésre kerülő Boutique Design 2015 Gold Key Awards-ra. Az épület tetőteraszát és zárt tereit szeptember 2015. szeptember 22-én este arany és ezüst díjakkal is megjutalmazta a hazai szakma az idei Gastro Design Díj átadó ünnepségén. 2015. október 31-én pedig Londonban jutalmazta a Wolrd Boutique Hotel Awards a szállodát, a legjobb eurpai wellness szállodának járó díjjal. A gyönyörűen felújított neoklasszicista bérpalota Magyarország első zenei tematikájú boutique hotelje. Az Aria Hotel Budapest tulajdonosát, a Library Hotel Collection hét szállodájának alapítását jegyző Henry Kallant az egyik leginnovatívabb szállodatulajdonosnak tartják világszerte. Elsők között ismerte fel a tematikus hotelekben rejlő lehetőséget, illetve azt hogy a vendégeknek élményre van szükségük, szemben a nagy láncoknál megszokott kiszámíthatósággal és egységességgel. Henry Kallanhoz hasonlóan Varró Zoltán sem a szokványos úton lett sikeres. Saját szakmájukban, mindketten azt vallják, hogy a sikerhez bátorság kell. Varró Henry Kallantól egyetlen napot kapott arra, hogy terveivel meggyőzze. A tervek pedig másnapra elkészültek, Kallan és Varró közös munkájának eredményeképpen pedig az Aria Hotel Budapest ma már a TripAdvisoron is a legjobb budapesti szállodának számít. A belsőépítészeti koncepció szerint zenei ihletésű budapesti bérpalota négy szárnya különböző irányzatokra reflektál: az opera, a klasszikus zene, a jazz és a kortárs zene műfajára. Varró nagyon tudatos volt abban, hogy érvényesítse a századfordulós Budapestre emlékeztető motívumokat, miközben az 49 egyedi szoba - köztük öt lakosztály - élénk színeinek, különleges formáinak és anyagainak köszönhetően mégis New York és London nagyvilági atmoszférájában érezhetjük magunkat.

Szolgáltatások

A Teatro Aria-ban és a Music Gardenben élő- és video-koncerteken vehetnek részt a zene szerelmesei. A tetőtéri kertben működtetett panorámás SkyBar pazar kilátással és hangulattal várja vendégeit az év minden napján, és rendezvények egyedi helyszíneként igénybe vehető majd. A lobby szinten található a szálloda zászlóshajó étterme, amely a Stradivari nevet kapta, egyedi látványkonyhával és dizájn elemekkel.

Az Aria Hotel a szobakapacitásához képest egy meglepően tágas Harmony Spa-val büszkélkedhet, méretes medencével és jakuzzival, szauna parkkal, valamint intimitást biztosító pihenőrészekkel, kezelőhelyiségekkel és egy jól felszerelt fitneszteremmel.

Az Aria Hotel Budapest Harmony Spa fürdője különleges keverékét nyújtja a gyógy- és a wellness fürdő keverékének. A teljes körű élmény segíti az ellazulást, felfrissülést, energizálást és megfiatalodást. Vendégeink kedvükre választhatnak az Aria egyszerűbb, vagy összetett, intenzív, méregtelenítő és anti-aging kezelései között. Az élményt a számos termál-, közérzetjavító- és fiatalító kúra fokozza.

Satchmo Bar and Lounge

A város felfedezése után a Satchmo's a tökéletes hely a kikapcsolódásra, találkozásra vagy ismerkedésre. Válasszon a hangulatához illő részt az élettel teli retro bártól kezdve a csendesebb, romantikusabb kandallós társalgóig.

Szobárakba belefoglalt extra szolgáltatások:

* Büfé reggeli

* Palackozott Vis Vitalis forrás víz, Nespresso kávé

* Ágyazás, kiváló csokoládé kíséretében

* Nemzetközi újságok

* A nap folyamán bármikor kedve szerint élvezheti fekete, zöld és gyógynövény teáinkat, kávénkat, friss gyümölcsök kíséretében

* Délutáni sajt-, és borválogatás délután 4 és 6 óra között

* Harmony Spa és Edzőterem használata

* Interaktív multimédiás szórakoztató rendszer (élvezze az IPTV rendszerünket és a házimozi hangrendszert a szobában vagy akár fürdőszobában is )

* Zenei könyvtár ingyenes elérése

* Ingyenes Wifi és Ipad használata minden szobában