NI Hungary

KépekCím: 4031, Debrecen Határ út 1/A

Átadás éve: 2015 Q1

Kialakított terület mérete: 13000 m²

Irodában dolgozók száma: 1100

Bérlő cég: NI Hungary Kft.


Rövid bemutatkozás

A National Instruments vállalatcsoport első tengerentúli gyártóbázisát Debrecenben alapították 2001-ben, majd a későbbiekben több regionális és globális kiszolgálóközpont is alakult. A cég Debrecenben jelenleg 13 különböző területen több mint 1000 munkavállalót alkalmaz.
A gyártó bázishoz két irodaépület (’A’, illetve ’B’) kapcsolódik, amelyeket egy 2014-es projekt során új épülettel (’C’) bővítettek ki, melynek belsőépítészeti koncepcióját a MádiLáncos Studio készítette.
A projekt elején a tervezők bevontak minket a már folyó tervezésbe, így a ’B’ és ’C’ épület közötti földszinti tér kialakításában a kezdetektől részt vettünk.
A belsőépítészeti koncepciót a cégen belüli Design Team közreműködésével, valamint a meglévő irodák alapos elemzésével alakítottuk ki.
A ’C’ épület alaprajza eltér a korábbi épületeken belül kialakított amerikai „cubicle” rendszerben működő tereknél: alaprajza átlátható, flexibilisen használható kollaboratív tereket magában foglaló tér, melyeket az egyedileg tervezett és helyszínre gyártott szőnyegnyomatok jelölnek. Az NI a „Think outside of the box” filozófiát követve ösztönzi kollégáit is a kreativitásra, az innovatív gondolkodásra. A meglévő bútorrendszer részbeni megtartásával, átalakításával és új elemekkel történő kombinálásával egy olyan munkahelyet hoztunk létre, amely áthidalja a generációs különbségeket is: a korábbi munkaállomások kielégítik az X generáció igényeit, valamint a közösségi terek kialakításával a cég maximálisan megfelel a feltörekvő Y és Z generációk igényeinek.
Mindenütt igyekeztünk megtartani a legnagyobb belmagasságot az álmennyezetek elhagyásával - az akusztikai követelmények figyelembevételével. Ez a belsőépítészeti megoldás utal a cég ipari jellegére, valamint a lényeges szempontként szereplő környezettudatos, fenntartható tervezésre. Az irodákon belül és a konyha szigeteknél megjelenő zöld növényfalakkal a természetet kívántuk becsempészni a belső terekbe.


Okok, amiért a díjra érdemes

Az iroda minden elemében - a tervezéstől a működésig - jól mutatja az NI nyitott hozzáállását a megváltozott munkamódszerekhez, a jövő generációinak befogadásához: tudatosan teret biztosít a kollaborációnak és nagyobb hangsúlyt fektet a munkavállalók komfortérzetére.
Az iroda mind építészeti, mind belsőépítészeti vonatkozásban rendkívül részletgazdag, tele egyedi megoldással, melyet a Design Team-mel együtt alakítottunk ki.
A cég számára fontos a társadalmi felelősségvállalás és környezettudatos működés, melyek a vállalat stratégiai céljai között is szerepelnek. Vallják, hogy mindannyian felelősek vagyunk a jövő generációiért, ezért az építkezés során prioritást élvezett a fenntarthatóság és az ökológiai lábnyom csökkentése. Ezekkel az elvekkel a többi partner mellett a kezdetektől fogva mi is azonosulni tudtunk. Ennek a hatékony együttműködésnek köszönhetően LEED Gold minősítést értünk el, mellyel vidéken az NI az első új építésű arany fokozatú létesítmény.


Közreműködők

Tervező iroda

CMA International

Belsőépítész

MádiLáncos Studió Kft.

Kivitelezés

Market Építő Zrt.

Növénydekoráció

MoPa Mohány és Páfra Kft.

Irodabútoros

Office Line Kft.


Hozzászólások

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!