ShopRenter

KépekCím: 4028, Debrecen Kassai út 129.

Átadás éve: 2015 Q3

Kialakított terület mérete: 200 m²

Irodában dolgozók száma: 30

Bérlő cég: ShopRenter.hu Kft.


Rövid bemutatkozás

A ShopRenter 2011-ben alakult Debrecenben azzal a céllal, hogy segítsen a magyar kis- és középvállalatoknak kihasználni az elektronikus kereskedelemben lévő óriási lehetőségeket. A ShopRenter mögött egy 30 eltökélt fiatalból álló, dinamikus csapat van, akik nap, mint nap azért dolgoznak, hogy szakértői támogatást nyújtsanak a vevőkért folytatott harcban.

Ebben a dinamikusan fejlődő, pezsgő iparágban fontosnak tartjuk, hogy a munkahelyi környezet inspiráló legyen: olyan, ahová minden reggel örömmel lép be az ember. Elsősorban a „művi környezet” untató, stressz-okozó hatását szerettük volna oldani és növelni a komfortérzetet.

Így 2015-ben nyarán úgy döntöttünk, hogy teljeskörű felújításba kezdünk, s irodáinknak új színt adunk: burkolatot cseréltünk, festettünk és dekoráltunk. Nem mindennapi belsőépítészeti megoldásokkal, modern dekorációs elemekkel és látványos növényekkel színesítettük az irodákat.

A munkavállalókat maximálisan bevonva láttunk hozzá a design munkákhoz: az egyes irodákban dolgozók a designerrel karöltve együtt álmodták meg az iroda új megjelenését. Egyes irodák arra törekedtek, hogy otthon melegét varázsolják a szobákba, mások a munkakörük jellegzetességeit próbálták a falakra csempészni - így született meg többek között a „Google szoba” vagy a „dzsungel szoba”.

Nagy figyelmet fordítottunk arra, hogy legyen egy hely, ahová a munkavállalalók el tudnak vonulni ötletelni, meetinget tartani, vagy csak egy kicsit szusszanni. Így a közösségi térrel egybekötött ebédlőnkben, amit mi csak„pihi szobaként” emlegetünk, X-box sarkot is kialakítottunk a kanapé és a könyvtár sarok mellett.

A felújítás eredményeként minden iroda színes és kreatív lett – olyan, ami a benne dolgozó munkatársak egyéniségét tükrözi. Partnereink visszajelzései alapján büszkén állíthatjunk, hogy olyan munkakörnyezetet sikerült megteremteni, amely mind megjelenésében, mind inspiratív hatásában kiemelkedő - különösen vidéki viszonylatban.


Okok, amiért a díjra érdemes

Az irodafelújítással igyekeztünk olyan munkakörnyezetet megteremteni, amely növeli a munkatársak komfortérzetét és inspirálóan hat – munkakörtől függetlenül – mindenki munkájára. Utólag visszatekintve az alábbi 3 jellemzővel írhatók le a munkálatok (illetve ezek eredménye):

1. Középpontban a munkavállaló: A felújítás előtti, régi korokra emlékeztető irodáink funkcionalitásukat tekintve ugyan jó szolgálatot tettek, ám megjelenésük lehangoló és untató volt. Egy ennyire ingerszegény környezetben a legvidámabb ember is kedvetlen lesz. Szerettünk volt olyan munkakörnyezetet kialakítani, amely távolról sem okoz nyomott hangulatot vagy rosszkedvet, s amely jól tükrözi a munkatársak egyéniségét.

2. Csapatmunka: Az iroda design megtervezése tökéletesen rá volt bízva a munkavállalókra. A designer cég ugyan szakmai támogatást nyújtott az ötletelés során, de minden irodában a benne dolgozók elképzelései valósultak meg. Egy csapatot alkotva a szoba dolgozói elkészítették a látványterveket, majd ámulattal nézték, ahogy a fejükben körvonalazódó ötletek testet öltenek.

3. Derűs, inspiráló design: Napjaink infokommunikációs cégeinek munkavállalói számítógéphez és irodához kötöttek. Derűs színekkel, játékos formákkal és modern alapanyagok használatával szerettünk volna munkavállóink számára otthonosabb és hangulatosabb légkört teremteni, ahol nem kényszer - hanem ellenkezőleg: felüdülés - eltölteni a hétköznapokat.


Hozzászólások

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!