HC Linear Kft

Képek


Szolgáltatók

Tervezés / belsőépítészet

Markó Viktória

További szolgáltatók


Cím: 7624, Pécs Őz 5

Átadás éve: 2014 Q4

Kialakított terület mérete: 700 m²

Irodában dolgozók száma: 36

Bérlő cég: HC Linear Kft


Rövid bemutatkozás

A HC Linear Kft. irodája két lépcsőben, kb. 700 m2-en került kialakításra. A jelenleg 36 főt foglalkoztató pécsi cég egyedi informatikai problémák megoldására, integrált informatikai rendszerek fejlesztésére alakult 1990-ben. Mérnökeik által kifejlesztett rendszerek például: szavazatszámláló és döntéshozatali - vagy komplex forgalomirányító és utas-tájékoztató rendszer, stb.
A vállalkozás célja a felújítással az volt, hogy munkatársait színes, vidám, inspiráló környezetben helyezze el. A bútorok, munkaszékek méretei, kialakításuk alapvetően az ergonómiai igényeket szolgálja, hisz a kollégák egész napjukat az asztal mellett ülve töltik. Az igényes átalakítás nem veszi el a figyelmet a koncentrált munkától, segíti a tisztaság, rend, összeszedettség iránti elkötelezettséget. Cél volt még a minél több növény elhelyezése, az élettanilag rossz hatású elektromos szmog csökkentése érdekében.
A vezetői iroda modern, letisztult vonalú bútorai megállják helyüket a reprezentációs követelmények sorában is. A 3D-s, magasfényű bútorelemek egyedi kialakításokat engednek érvényesülni.
Az irodaházban adottak voltak a helyiségek méretei, ezekhez kellett alkalmazkodni. Kívánságra a felhasznált árnyalatok visszahozzák a cég színeit, s azt viszik végig mindenütt. Irodákat alakítottunk ki, valamint mindkét emeleten egy-egy kis étkezőt. Közösségi térrel nem foglalkoztunk.
A Markó Viktória lakberendező segítségével megtervezett és kivitelezett irodaházban hangsúlyosan jelenik meg a gipszkarton, mint a dekorációs elemek építőanyaga, és az óriásposzter. Szintén díszítőelemként látható az utcaművészet falfelületeket felhasználó ága, a graffiti.


Okok, amiért a díjra érdemes

Sokrétű, összetett tevékenységeket kellett viszonylag kicsi, behatárolt helyen elhelyeznünk. Térmódosításokat nem volt lehetőségünk eszközölni. A költségvetés igen behatárolt volt, így alapvető szempontként jelentkezett az ár-érték arány. Az irodák kialakítása példa lehet azon cégek számára, akik szeretnék korszerű, jó hangulatot árasztó munkahellyel segíteni kollégáik hatékonyságát akkor is, ha nem tudnak erre magas összeget költeni.
Természetesen kényelmes, jól használható bútorzatot kellett tervezni. Anyaghasználatban a legolcsóbb laminált forgácslapot választottuk. A megszokott árnyalatok helyett 3 pasztell és pisztáciazöld lett a befutó. Apróságokkal: elegáns, hosszú fogantyúkkal, perforált fémlemezekkel, tárcsalábakkal, amorf asztalokkal, festett 3D-s MDF használatával tudtuk eredetivé tenni az elgondolásokat. Olcsó, ugyanakkor hatásos látványelemként jelenik meg a papírra nyomtatott, majd feltapétázott graffiti. A megrendelő nem sajnálta a pénzt a rengeteg, szabadon burjánzó növényre, mely elárasztja és nagyon barátságossá teszi a környezetet.


Hozzászólások

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!