Blue Business Interior iroda - Az élő irodatér labor

Képek


Szolgáltatók

Tervezés / belsőépítészet

Blue Business Interior Kft.

Irodabútor

Blue Business Interior Kft.

Növénydekoráció

Cityplant növénydekoráció

További szolgáltatók


Cím: 1138, Budapest Váci út 135-139/B

Átadás éve: 2015 Q3

Kialakított terület mérete: 400 m²

Irodában dolgozók száma: 12

Bérlő cég: Blue Business Interior Kft.

Irodaház: BSR Center


Rövid bemutatkozás

Az iroda a külső Váci úton található a BSR irodaépület tetőteraszos 6. emeletén. Az iroda átalakítása a cég 15 éves fennállását ünnepli és kialakításában bemutatja azt a szakmai megközelítést és értékrendet, ami a piac egyik vezető szereplőjévé teszi a Blue-t. Az élő laborként is működő iroda a legmodernebb iparági, valamint munkahely pszichológiai kutatási eredmények mentén lett kialakítva. Az irodatér így az összes benne zajló tevékenységet maximálisan támogatja.

Mivel a cég tevékenysége irodaterekkel kapcsolatos tanácsadás, valamint a terek stratégiai tervezése és berendezése, a tervezést házon belüli team végezte. Az átalakítás kapcsán a hangsúly az emberközpontú tervezésen volt, a wellbeing@work megközelítést alkalmazva. Így a kialakítás során a legfőbb szempont az volt, hogy az itt dolgozó kollégák fizikai, kognitív és érzelmi egészségét támogató terek szülessenek, melyet maximálisan sikerült megvalósítani.
Értékrendünk szerint a jól működő irodatér változatos kialakítású és felhasználású terek rendszere ami támogató fizikai környezetként a vállalat üzleti folyamatait hivatott hatékonyabbá tenni.

A tervezés során a legnagyobb kihívás az volt, hogy hogyan szervezzük egy nagyon kompakt (400nm) rendszerbe ezt a sokféle funkciót olyan módon, hogy a tér egységes egészet alkosson.

A kivitelezés rekordidő alatt, mindössze 3 hétvége alatt zajlott, mely figyelembe véve az elvégzett munkák komplexitását és színvonalát – álpadló felújítás, komplett burkolat csere, festés, gépészeti átalakítások, üvegfal építés, bútorozás – elismerésre méltó. Ebben nagy szerepe volt a kivitelező szakiparos alvállalkozók, a tervező és a belső megbízó közötti folyamatos kommunikációnak.

Az átalakított iroda összhangot teremt a modern technológiai eszközök és a munkatársak között, így az irodában zajló értékesítési, tervezési, kreatív és logisztikai folyamatok mind zökkenőmentesen valósulhatnak meg.


Okok, amiért a díjra érdemes

A terek kialakításakor az emberközpontú tervezés volt a fő szempont. A nyílt terű irodában kialakításra kerültek olyan terek, melyek lehetővé teszik az elvonulást, legyen szó akár fókuszált munkavégzésről, vagy kikapcsolódásról. A vizuális és akusztikai magányt elősegítő elemek lehetővé teszik, hogy a rohanó világból kiszakadva a kollégák energiát gyűjtsenek.

A természeti motívumokra reflektáló dekoráció, mint a kavics, homok és pázsit hatású szőnyegezés, a légtisztító dísznövények széleskörű használata, a választott színek mind az információs túlterhelésnek kitett dolgozók nyugalmát szolgálják.

Az emberek közötti együttműködésen alapuló munkavégzéshez elengedhetetlen volt, hogy az egyéni használatú, ún. „I space”-ek és a közös használatú, ún. „WE space”-ek arányát jelentősen az utóbbi javára toljuk el.

A WorkCafé metodika alapján átalakított korábbi konyha helyiség így már ellátja az étkező, a relaxációs tér és a tárgyaló funkciókat is. Az itt elhelyezett digitális kijelző a cég aktuális eredményeit, piaci információkat és érdekességeket oszt meg a betérőkkel, így naprakész információkkal látja el a kollégákat.

A nyílt térben elhelyezett akusztikai elemek és a telefonfülke kompenzálják az üvegfalak akusztikailag hátrányos tulajdonságait, így a fény és hang viszonyok kiegyensúlyozottak.

A beépített technológiai megoldások, mint a tárgyalófoglaló rendszer, a media:scape digitális tartalom megosztó megoldás – ami a design bútort, a technológiát és a demokratikus kollaborációt ötvözi - és a közös használatú munkaállomások használatát megkönnyítő asztalfoglaló rendszer nagymértékben segítik a hatékony munkavégzést.

A kialakított tér abban a tekintetben is segíti a cég működését, hogy élő irodatér tervezési laborként is működik, ahol a legújabb ötletek, trendek szabadon kipróbálhatók és kutathatóak, illetve az ügyfeleknek javasolt megoldások működés közben, „benépesítve” tekinthetők meg és próbálhatók ki.


Hozzászólások

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!