Dorsum

Képek



Cím: 1012, Budapest Logodi utca 5-7

Átadás éve: 2015 Q2

Kialakított terület mérete: 200 m²

Irodában dolgozók száma: 16


Rövid bemutatkozás

A Dorsum második emeleti részlege néhány hónappal ezelőtt újult meg nem csak külsőségekben, de funkcionális szempontból is. Az átalakítás célja az volt, hogy a fiatalos, lendületes miliő ne csak a bulikon, a közösségi hangulatban, de az iroda arculatában is megjelenjen.
Cégünk irodája a Logodi utca egy tradicionális bérházában 4 szinten helyezkedik el. A 2. emeleti irodarész – amelyet most a versenyben nevezünk – a vezetői szobáknak, az ügyféltárgyalóknak, az értékesítési és marketing csapatnak és nem utolsó sorban a recepciónak ad otthont.
A színek és a formák tekintetében - informatikai céghez méltóan - letisztultságra és egyszerűségre törekedtünk, és igyekeztünk ízlésesen megjeleníteni a Dorsum arculati elemeit is. Fontos szempont volt emellett a használhatóság, hogy a részlegeknek megfelelő helyet - adott esetben közös teret - biztosíthassunk irodán belül és emellett a vezetői irodák alkalmasak legyenek elszigeteltséget igénylő tevékenységekre is. Ez utóbbit a megfelelő hangszigetelésű nyílászárókkal és a helyiségek bejáratainak ésszerű elhelyezésével értük el.
Mivel az irodánk egy műemléki védettség alatt álló épületben helyezkedik el, a külső homlokzatot érintő átalakításokat nem végezhettünk, ez pedig meghatározza az ablakok nagyságát és ebből adódóan az irodába érkező fény mennyiségét is. A világos falak azt segítik, hogy csupán természetes világosság mellett is sokáig munkaképes fényviszonyok uralkodjanak még a rosszabb adottságú helyiségekben is.


Okok, amiért a díjra érdemes

A Dorsum az iroda felújítása során arra törekedett, hogy egy modern, de számos elemében mégis hagyományosan elegáns környezetet teremtsen dolgozói számára. A letisztult, már-már minimalista design ötvözve a loft stílus ihlette csupasz téglafallal nagyon sikeresnek bizonyult. Sok helyen az elegancia a részletekben nyilvánul meg mint például az ablakokra sötétítő gyanánt elhelyezett kézzel készült pliszé redőnyök, a finoman bordázott fal kialakítás és a villogás mentes neon lámpatestek, amelyek külsőre nem feltűnőek, ugyanakkor óvják az ott dolgozók egészségét.
A tervezés során a helyiségek funkcióját vették alapul így sikerült ideálisan elhelyezni a közös használatú helységeket illetve a vezetői irodákat. A konyha és vendég mosdók közel vannak a tárgyalókhoz, nyomtató és raktár viszont megfelelő távolságban, vendégek elől rejtve, de a kollégák számára könnyen elérhetően helyezkedik el. Az optimális térkihasználást hangszigetelő üvegfalak elhelyezésével oldottuk meg, így a természetes fény is jobban bejut a folyosóra és a fal sem foglal külön helyet, ugyanakkor a térelválasztás is megvalósul a felhelyezett design matricák segítségével.
A recepciós pult designját úgy alakítottuk ki, hogy az irodába érkező első benyomásként az az által sugallt profizmust érzékelje, ugyanakkor a pult funkcionális kialakítása segíti az ott dolgozókat, hogy megfelelő mennyiségű tároló helyet kínálva (köszönhetően a rejtett fakkoknak és polcoknak), könnyen rendben tartható környezetben tudjanak dolgozni és munkaterület mindig készen álljon látogatók fogadására.


Hozzászólások

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!