Nordic Light

Képek


Szolgáltatók

Tervezés / belsőépítészet

Mérték Építészeti Stúdió Kft

További szolgáltatók


Cím: 1133, Budapest Váci út 96-98.

Ingatlan mérete: 26200 m²


Rövid bemutatkozás

A Nordic Light irodaépület egy két fázisban megvalósuló, A kategóriás irodaépület, amely Budapest kiemelt irodanegyedében, a XIII. kerületben, a Váci úton található. A 7 emeletes épület földfelszín feletti bruttó alapterülete kb. 26 000 m2, ebből az A épület kb. 19 600 m2-t, a B épület 6 600 m2-t tesz ki, valamint 3 földalatti szinten összesen 404 férőhelyes mélygarázs található.
Az irodaház egy saroképület, amelynek belső gyalogos átjárója összeköttetést teremt a Váci út és a Visegrádi utca között. Az épület tágas, esztétikus belső kerttel és egy étterem számára fenntartott terasszal rendelkezik. A bérlők az ötödik emeleten található, a közösségi terek felől megközelíthető tágas teraszt is használhatják.
Az épület teljes homlokzati felülete a modul alapú irodaszerkezethez igazodik, ami maximális rugalmasságot biztosít az irodák belső elrendezésének kialakításában. Az irodai szinteken alumínium ablakok találhatók, amelyek - homlokzattól függően - a függönyfal-rendszer részeként vagy szalagablakként készülnek el, az irodaépület fölszinti bejáratához pedig forgóajtók kerülnek.

Zöld jellemzők:
• Parkosított belső udvar és Wi-fi
• Zöld tető
• Kerékpártárolók, öltözők, zuhanyzók
• Külön töltőállomás elektromos autóknak
• Átlagon felüli természetes fény a helyiségekben
• Fotovoltaikus panelek telepítése, energia-felhasználás megtakarítás
• Talaj- és esővíz hasznosítás szaniterek öblítésére és öntözésre
• Egyedi energiafelhasználás mérés a bérleményekben
• Energiatakarékos liftek
• Segítség a bérlőknek a fenntartható megoldások kialakításában
• Helyi és újrahasznosított anyagok használatának előtérbe helyezése a tervezési fázistól kezdve
• Szelektív hulladékgyűjtési lehetőség biztosítása a fejlesztői fázistól egészen az üzemelés alatt is


Okok, amiért a díjra érdemes

A Nordic Light irodaépület LEED Gold Core and Shell előtanúsítást és számos olyan környezetbarát megoldást tartalmaz, amelyek elősegítik az erőforrások hatékony felhasználását és csökkentik az épület negatív környezeti hatását. Az épületet fotovoltaikus panelekkel látjuk el a megújuló energia részarány növelése érdekében. A Nordic Light irodaépület a tervek szerint 40 százalékkal kevesebb szén-dioxidot fog kibocsátani, mint egy hagyományos magyar irodaépület.

Az épületben az esővizet és talajvizet a szaniterek öblítésére és öntözésre hasznosítható rendszer lesz kialakítva, így az irodaház vízfelhasználása körülbelül 75 százalékkal alacsonyabb lesz, mint egy hagyományos magyar irodaépületé. Az épület zöldtetővel is rendelkezik, ami lehetővé teszi a hősziget-effektus elkerülését, hosszabb ideig tartó esővíz párolgást biztosít, illetve a tervezett kert és belső növényzet elősegíti a jobb közérzetet, biofíliát és ezáltal egészséges munkakörnyezetbiztosít.

A Skanska nagy hangsúlyt fektet a természetes fény pozitív hatásainak kiaknázására. Az épületek megfelelő tájolása télen csökkentheti a fűtésigényt, az árnyékolás révén pedig a nyári légkondicionálás költségeit lehet lefaragni.
Az irodaház tervezése során azt tartották szem előtt, hogy a lehető legtöbb természetes fényt engedjék be az épületbe, ezáltal csökkentve a mesterséges világítás használatát. A Skanska a Nordic Light képében olyan irodaházat fejleszt, amely a lehetőségek széles skáláját nyújtja, és számos olyan zöld megoldást alkalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a munka hatékonyságát.

A nagyobbik épület tetejére 50 kW teljesítményű napelemes paneleket fogunk felszerelni, melyek évente hozzávetőlegesen 50 000 kWh elektromos áram megtakarítását teszik lehetővé.

A tervezési folyamat során betartottuk a LEED minősítésnek megfelelő építési időszakot és műveleti fázisokat. Az irodaépület tervezett éves energia-felhasználása 95-96 kWh/m2 lesz, ami 37-41 százalékkal alacsonyabb a magyar építési előírásokban


Szolgáltatások

Étterem, kávézó, élelmiszerbolt


Hozzászólások

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!