Az Év Közösségi Tere

Mad Dog Coffee Hangár

Cím: 1134, budapest Dózsa György út 61-63
Bérlő cég: -
Tervezés / belsőépítészet
András Hitka Interior & object desing
Fotók
Attila Zengővári 3D visual artist
fali burkolat
BnD partner kft.
fali burkolat
Decor Floor Kft.
Kivitelezés / Fitout
Fekete Viktor Kreatív Lakatos (Intendo kft. )
Kivitelezés / Fitout
Kiviteli munkák Arttech kft.
Kivitelezés / Fitout
Konrád Márkus Alpin technika
Kivitelezés / Fitout
Sedon Béla Asztalos kivitelezés
Kivitelezés / Fitout
Tranzorg kft.
Bérbeadó
GTC
Design & Build
Hitka András Interior & object desing
Világítástechnika
LUMINIS KFT.
Kávé & catering
Mad Dog Coffee

Rövid bemutatkozás

A MadDogCoffee első egysége 2013-ban jött létre, speciality kávét és magas színvonalú vendéglátás nyújtva a belvároson kívül, irodaházas környezetben, igazán egyedi hangulatú, a belső tereiben otthonos, bohém és eklektikus stílusok keverésével. Második egységének ötlete jó pár évvel később, a COVID-19 járványhullám első szakaszában körvonalazódott, amikor már látszott, hogy a homeoffice-ból irodaházakba visszatérő dolgozóknak mekkora igénye van társas kapcsolataik ápolására a munkahelyükön kívül is, mégis annak környezetében maradva.
Miután aMadDog tulajdonosaiként megnyertük aPillar irodaház kávézójának pályázatát, akkor szembesültünk az irodaház végleges terveivel: a beépítésre szánt 193 négyzetméter terület fele 8 méteres belmagassággal, a lobbival leválaszthatatlanul egy légtérben helyezkedik el, míg másik határa egy teljes utcafronti üveghomlokzat. A belsőépítészeti koncepció megalkotásánál ezért vált hangsúlyossá a tér többfunkciós használatának megteremtése, szeparálhatósága és modularitása annak érdekében, hogy a vendégek minél több hangulatú és rendeltetésű terület közül tudjanak választani, igényeiknek megfelelően.Ezért hoztuk létre az utcára néző bárasztalt, a két, egyenként 6 fős tárgyalónak is használható boxot, az étkezős szekciót, a variálható kávézós részleget, a kanapés pihenőket és a 12 fős leválasztható tárgyaló asztalt.
A hatalmas belmagasságnak köszönhető, hogy a projektben megvalósulhatott az az elképesztő ötlet, hogy egy igazi, teljes méretű Kamov KA-26 típusú helikoptert függesszünkfel a mennyezetre, amibe mi tulajdonosok és belsőépítészünk,Hitka András is teljesen beleszeretett. Végül csak igazán kitartó munkával, tervezéssel és szervezéssel sikerült a közel 750 kg tömegűre könnyített légi járművet az irodaház belső terébe lógatni. A helikopter több mint 10 évet várt sorsára, de így végül megmenekült az enyészettől, mi pedig az enteriőrbe illesztésévellétrehoztuk Budapest egyik egyedülálló közösségi terét. A típus kiválasztásánál fontos volt, hogy csak polgári célokra használt jármű kerüljön a térbe. A helikopter fel nem használt alkatrészeiből néhányatbeépítettünk egy-egy egyedi bútorba: két forgószárnyból polcot, valamint a rotor agyból üvegasztalt készítettünk.
A kávézót a recepciótól egy 6 méter magas térelválasztó különíti el, amiből akár egy szeparált tárgyaló is könnyen kialakítható.Ugyanez a szerkezet ad otthont a merchandising termékeknek és a növényszaporító állomásnak is, valamint kapuként is szolgál az irodaház felől érkező vendégek számára.A panelre helyezett növényeket automata öntözőrendszerrel gondozzuk, legmagasabb pontján a MadDogbrandneon logója látható.
Az épület alapvilágítását adottságként kellett kezelnünk, ezt egészítettük ki különböző típusú fényforrásokkal. Sínes lámparendszerek, spot-, álló-, és függesztett lámpák, reflektorok és állítható színű LED-ek biztosítják az aktuális, különböző funkcióknak megfelelőfényigényeket.A függesztékek a cseh és a magyar üveggyártás egykori remekei, melyeket bontásra ítélt gyárakból szereztünk meg szinte az utolsó pillanatban.

Okok, amiért a díjra érdemes

Célunk egy hiánypótló kávézó és közösségi tér megalkotása volt a Váci úti irodafolyosón, ami mellett 2020 júniusában köteleztük el magunkat. Egy,a vendéglátóiparban és az irodaház üzemeltetésben ismeglehetősen kiszámíthatatlan időszakban vágtunk bele a megvalósításba; egy nagyobb mértékű beruházással nem keveset kockáztatva hoztuk létre ezt az értékteremtő és közösségépítő teret, mert hittünk benne, hogy az élet visszatér a megszokott kerékvágásba. Ugyanakkor abban is biztosak voltunk, hogy a korábbinál – ha lehet, még – nagyobb lesz az igény az otthonokon kívül, de hasonló komfortban eltölthető minőségi időre.
A kávézóban számos egyedi tervezésű bútort helyeztünk el, többek között olyat is, amihez egyszerre használtunk fémet, fát, kerámiát, üveget és élő növényt is.Azalkalmazott anyagok, burkolatok, bútorok tekintetében kiemelten fontos volt, hogy a régióban gyártott termékeket válasszunk, valamint vintage darabokat is felhasználjunk. Az irodaház legnagyobb és egyetlen bérlőjének igényeit is figyelembe véve az elrendezésnél nagymértékben figyeltünk a sokfunkciósságra, variálhatóságra. És hát van itt egy igazi helikopter is...

Tervezők

Belsőépítészet: Hitka András
3D látványtervező: Zengővári Attila

Szolgáltatások

Szolgáltatások:
- Speciality kávé
- Széles választékú étel- és sütemény kínálat
- Egészséges ételek (Buddha bowl, mentes sütemények)
- Kihelyezett tárgyaló
- Rendezvény helyszín
- Színház
- Jóga, meditáció
- Kiállítótér