Az Év Közösségi Tere

BlackDrop

Cím: 1062, Budapest Andrássy 57.
Tervezés / belsőépítészet
Tündik Judit

Rövid bemutatkozás

5th avenue, Champs elysee, Baker Street, Andrássy út… Ha ez a cím áll a névjegykártyán, vagy meghívón biztosak lehetünk: remek étel, mindent kielégítő kiszolgálás, legjobb minőségű áru, káprázatos enteriőr. Nincs ez másként a Budapesten napokban megnyílt irodában sem, az Andrássy úton. A pénzügyi szolgáltatást nyújtó szakemberek kimagasló szolgáltatással várják a kis létszámban megjelenő, de annál magasabb színvonalat igénylő ügyfeleiket, az ennek megfelelő nívóban megálmodott irodájukban. Fények, árnyak, rideg és meleg, tágasság és diszkréció, de mindenek felett kényelem, harmónia és biztonságos érzés ragadja el a látogatót. A magabiztosság árad a berendezés részleteiből, sehol nem tudunk egy részletbe sem belekötni, mint akár egy tökéletes pénzügyi megoldás.

Szolgáltatások

Alig két év telt el, mikor még alsónadrág és mandzsettás ing nyakkendővel és zakóval volt a dress code a kényszeredett Home-Officeban a Zoom- és Teams kamerái előtt. A nem tervezett drasztikusnak is mondható Sors jócskán megváltoztatta korábbi elképzeléseinket a munkahelyi környezetről. Kiderült, hogy számtalan dolog otthonról is elvégezhető, megspórolva az utazásokat és kihasználhatóvá téve a holtidőket, egyidejűleg megnyújtva a nap tevékeny időszakát. De más érdekesség is kibontakozott a megváltozott és különböző környezetekben. A kreatív és alkotó gondolatok - megkockáztatom a kirívó teljesítmények és eredmények is - nem a szürke irodai szoba neonfényben úszó falai között születnek a monitor előtt.
Két hosszú év tapasztalata is szülte azt az elképzelést, ami az Andrássy úton valósult meg egy közösségi iroda megalkotásakor. A megbízó tulajdonosok a saját munkahelyüket kérték megtervezni szabad kezet adva a belsőépítésznek. A végeredményt az utcán sétáló járókelőkön lehetett elsőnek leszűrni, akik a kirakat előtt előbb lassan elhaladva, majd visszasomfordálva be-be tekintgettek, később nem titkoltan bámészkodtak, végül bekéredzkedtek körülnézni, hogy vajon mit fognak itt árulni, mert az biztosan érdekelni fogja őket! Itt jött a felismerés, hogy már meg is kapták, hiszen a cél egy csalogató és becsalogató, ott maradásra késztető belső tér volt, ahol bárki bármit végez, azt abban az inspiráló környezetben tegye, mintha a legkomfortosabb miliőjében lenne, jelentsen az bárkinek bármi is. Egy kávé mellett az extravagáns szófán a műtárgyakat bámulva, vagy asztal melletti tárgyalást folytatva a növények “árnyékában”, netán elvonulva egy diszkrétebb beszélgetésre. Ebben a térben sokan megtalálják a saját Home-Office-ukat, nem csak az itt dolgozók örömére, de a megérkező ügyfelek megelégedésére, jóérzésére, s nem utolsó sorban a tulajdonosok által tervezett rendezvények és események különös helyszíne lehet majd.