Az Év Irodája

Supercharge Szeged

Cím: 6720, Szeged Kígyó utca 4.
Átadás éve: 2022 Q4
Kialakított terület mérete: 203 m²
Irodában dolgozók száma: 18
Bérlő cég: Supercharge Kft.
Kivitelezés / Fitout
Bátki és Társa Kft.
Irodabútor
Blue
Irodabútor
Sándor Mihály
Irodaszőnyeg, padló
Decor Floor Kft.
Fotók
Gosztom Gergő
Tervezés / belsőépítészet
PYXIS NAUTICA
Projektmenedzsment
Supercharge

Rövid bemutatkozás

A Supercharge-nál innovatív digitális megoldásokat készítünk ügyfeleink számára, az egész termékciklust lefedjük a tervezéstől a fejlesztésig. Projektjeink során arra törekszünk, hogy termékeink pozitív hatással legyenek a világ alakulására és valós társadalmi és gazdasági problémákra adjanak választ. Több, mint egy évtizedes fennállásunk óta rengeteg digitális terméket álmodtunk meg, amiket ma már milliók használnak világszerte.

Egész kultúránkat áthatja, hogy négy jóbarát alapította cégünket, és az első években köréjük gyűlt csapat is szintén egy kiterjedt kapcsolati hálóból került ki. Bár az elmúlt évek során a baráti közösségből kinőttük magunkat egy több, mint 200 fős nemzetközileg is elismert digitális ügynökséggé, szerettük volna ha a kultúránk magja nem veszik el a gyors növekedésben.

Az egyre több vidéken élő munkavállaló és jelentkező miatt aktuálissá vált egy második magyarországi iroda kialakítása is a budapesti bázis mellett. Szegedre esett a választásunk, az aktív tech közösség és a színvonalas egyetemi oktatás jelenléte megkönnyítette a döntésünket. A csapat megalakulásakor szegedi kollégáink home office-ban dolgoztak, de mivel a kultúránk egyik legmeghatározóbb eleme a közösség, mindenképpen szerettünk volna egy otthonos, inspiráló helyet teremteni számukra, amely a hatékony munkavégzés mellett otthont adhat organikusan szerveződő, munka utáni eseménynek is.

Okok, amiért a díjra érdemes

Új szegedi irodánk a város szívében, a Klauzál térről nyíló Kígyó utca egyik szoc-modern épületében került kialakításra, a téglaburkolatnak köszönhetően az épület kívülről is a budapesti központ hangulatát idézi. A HQ tapasztalatait alapul véve az open officeban vegyesen kerültek kialakításra flexi és fix munkaállomások. 18 hagyományos munkaállomáson felül a focus roomban további 2 munkaállomás kapott helyet. Ezen kívül kettő 7 személyes meeting room és egyszemélyes phone booth-ok teszik lehetővé a még hatékonyabb munkavégzést, melyek lehetőséget biztosítanak az elvonulásra a nyitott irodatérből. Az irodahelyiség így összesen 30-35 fő számára is helyet tud biztosítani.

A funkcionalitás mellett nagy hangsúlyt kapott az otthonos közösségi tér kialakítása. Fontos szempont volt, hogy az iroda alkalmas legyen a munkaidőn kívüli közösségi életre is, amelynek a lounge és az abból nyíló konyha megfelelő helyet tud nyújtani. A közösségi térbe a kényelmes kanapék és fotelek mellé zöld növények kerültek, ahol a csapat filmezhet vagy videójátékokkal vezetheti le a feszültséget egy kihívásokkal teli nap vagy fontos meeting után. A tér akusztikáját minden helyiségben moduláris padlószőnyeg segíti.

A kialakított tér tükrözi a design iránti elköteleződésünket is, összhangban van az arculatunkkal és reflektál az alapértékeinkre. Az enteriőr középpontjában elhelyezett térhatároló perforált acélbútor minden irányból meghatározó belsőépítészeti eleme a térnek. Az új irodát jellemző szín- és anyaghasználat illeszkedik a cég arculatához, visszaköszönnek minden helyiségben, megjelennek a konyha- és irodabútorban. Az átgondolt, ugyanakkor dolgozóbarát térszervezés megfelelő környezetet biztosít a mai kor munkahelyének és alkalmas a jövőben felmerülő igények kielégítésére is.