ING - Park Atrium

Képek


Szolgáltatók

Üzemeltetés

Cushman & Wakefield

Minőségirányítási tanácsadás

DVM group - Kivitelezés

Bérlő

ING

További szolgáltatók


Átadás éve: 2013Q2

Kialakított terület mérete: 9400 m²


Rövid bemutatkozás


2013 májusa óta az ING Csoport megújult, környezettudatos környezetben funkcionál a Park Átrium irodaházban. A Dózsa György úton található épület különleges, ferde homlokzatával, egyedi felületképzéseivel és nagyvonalú belsőépítészeti megoldásaival Budapest egyik legmeghatározóbb kortárs épülete 2004 óta. Az átépítés hat szint irodaterületeit érintette. A korszerűsítés során jelentős hangsúlyt fektettek az energiahatékonyság javítására és a környezettudatos, optimális munkakörülményeket biztosító kialakításra, melynek eredménye a LEED Gold minősítés megszerzése.Okok, amiért a díjra érdemes

A korszerűsítés során a meglévő fényforrásokat hatékony, alacsony fogyasztású fénycsövekre cserélték, valamint a villanykapcsolók helyett fény- és jelenlét érzékelős világításvezérlést alakítottak ki. A szellőztető rendszer szabályozását optimalizálták, megnövelt friss levegő mennyiség mellett. A felújított konyhák és mosdók csapjaira víztakarékos perlátorok kerültek, valamint a piszoároknál infra vezérlés, a vécéknél pedig kétmennyiséges öblítés került kialakításra a vízfogyasztás csökkentése érdekében. A konyhákba és az irodaterületekre Energy Star tanúsítvánnyal rendelkező, energia hatékony elektromos berendezések kerültek.
Az átépítést környezettudatos hulladékkezelés és anyaghasználat jellemzi: az összes meglévő üvegfalat felhasználták az új kialakításnál is, a gipszkarton falak bontását pedig úgy végezték, hogy az anyagok nagy része újrafelhasználható legyen a kiépítés során. A meglévő egyedi fém álmennyezeti elemeket felújították és beépítették az új bérleménybe. A bontott szőnyeg több mint fele felajánlásra került karitatív szervezeteknek újrafelhasználásra. Az új anyagoknál törekedtek helyi, magas újrahasznosított tartalmú, egészségre nem káros termékek alkalmazására.
Az épület 72 férőhelyes kerékpártárolójához kapcsolódóan öltözőket és zuhanyzókat alakítottak ki a dolgozók részére.


Nemzetközi zöld minősítés(ek)

LEED Gold


Hozzászólások

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!