Az Év Közösségi Tere

Sky Court Lounge

Cím: 1185, Budapest Liszt Ferenc Repülőtér, 2A Terminál SkyCourt Galéria
Ingatlan mérete: 270 m²
Bérlők száma: 6000
Kivitelezés / Fitout
Pallér 1997 Kft.
Fotók
Szabó Attila

Rövid bemutatkozás

A 100%-ban magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Airport Service Budapest Zrt. (továbbiakban AS) jogelődjét 1997-ben alapították és az elmúlt több, mint 2 évtizedben folyamatosan bővítette portfólióját légiközlekedés-védelmi, földi kiszolgálási, létesítmény-üzemeltetési, valamint személy-, és vagyonvédelmi területen. Az AS Zrt. a kiterjesztett földi kiszolgálási engedélyét 2020. június 24-én kapta kézhez, amely feljogosítja, hogy teljeskörű földi kiszolgálási tevékenységet folytasson a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Arra törekszünk, hogy 100%-ban magyar cégként Magyarország légikikötőiben világszínvonalú, pontos, megbízható szolgáltatásokat biztosítsunk ügyfeleinknek, ezáltal is hozzájáruljunk Magyarország pozitív imázsának építéséhez.

Az Airport Service Budapest Zrt. alapvető célkitűzése, hogy az Alapszabályában, cégbejegyzésében felsorolt tevékenységeket, szolgáltatásokat magas színvonalon, mind a hazai, mind a nemzetközi szakmai és minőségirányítási elvárásoknak, előírásoknak megfelelően garantáltan teljesítse. A Társaság tudatosan törekszik speciális tevékenységei keretében szolgáltatásai minőségének folyamatos javítására, a változó környezethez igazodva ad biztonságos megoldást a szolgáltatásait igénybe vevők részére.

Okok, amiért a díjra érdemes

A budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér VIP váróterme, a Sky Court Lounge az utasok kényelmét helyezi középpontba. A tervezés során az elegáns, mégis lágy stílus kialakítása mellett a tér funkcionalitásának növelése, illetve a természetközeli anyagok használata is nagy szerepet kapott.

Törekedtünk az embert középpontba helyezni, egy fiatalos mégis elegáns és modern környezetet kialakítani, amely támogatja a néhány órás várakozási időt.
Alapvetően világos színekkel, fényes textúrákkal, kellő mennyiségű mesterséges fénnyel és az otthonosság megteremtése érdekében természetközeli anyagokkal terveztünk.

Az utasoknak tervezve

Az új társalgó alapkoncepciója az utasokat, az igényeiket és a kényelmüket helyezi középpontba. Az elsődleges cél, hogy jól érezzék magukat várakozás közben.
Az első pillantásra látható három tér finom, jelzésértékű elkülönítése és a funkcionalitás növelése is nagy szerepet játszott a helyiség megtervezése során. A korábbi környezet lágyítása mellett fontos nézőpont volt a mai nap embere számára is vonzóvá tenni a helyiséget, amely támogatja a néhány órás várakozási időt.

A tér kialakítása során számos funkciót ötvöztünk. Lehetőséget teremtettünk az elektromos eszközök töltésére, kikapcsolódásra való alkalmat nyújtottunk csoportoknak és egyéneknek egyaránt. Ezen kívül a gyerekek, valamint a mozgássérült személyek számára is megfelelő helyet biztosítottunk.

Természet és komfort

A teret a természetes fény hiánya elnehezítette, ezt ellensúlyozva világos színekkel, fényes textúrákkal, kellő mennyiségű mesterséges fénnyel és az otthonosság megteremtése érdekében természetközeli anyagokkal növeltük a komfortérzetet.

A lounge három fő térből áll. Belépve a SkyCourt Loungeba, a recepciós térbe érkezünk, ahol már megjelenik a tér két fő motívuma, mely a fa és a zuzmó. A középső helyszín főként a megérkezés és étkezés funkciójára épül a bárasztalos elrendezésével, valamint itt található az önkiszolgáló büfé rész is.

Bal oldalon egy fiatalosabb, modern tér helyezkedik el, amely nagyobb befogadóképességgel rendelkezik. A moduláris kanapék és az asztal-székes elrendezés a kényelmes pihenési, illetve az étkezési funkciót is egyaránt támogatják. A térben kialakításra került egy munkaállomás is.
Ezzel szemben a jobb oldalon elhelyezkedő kiemelt váróterem esetében külön hangsúlyt fektettünk az eleganciára, az ide betérő utasok kényelmének fokozására.
Itt egy stilizált nappaliszerű tér kialakítása volt a cél, amely otthonunkban is a legreprezentatívabb helyiség. Hasonlóan a másik váróhoz, megjelenik az asztalos-székes elrendezés, de a moduláris kanapérendszert kis foteles kanapés egységek váltják fel, állólámpákkal kiegészítve a világítást. A lamellákon nagy zuzmó „képek" kaptak helyet melyek eleganciát sugallnak, miközben az otthonunkban található fali képekre is emlékeztetnek.

A térbe függesztett akusztikai függöny a dekoratív megjelenésén kívül a hangok tompítására is szolgál. Ez a rész főként az üzletemberek, és pihenésre vágyó utazók tere, ahol a fő szempont a megnyugvás, befelé fókuszálás volt.

A három teret a használat által meghatározott eltérő bútorozás választja el egymástól, míg a természetes motívumok, a színhasználat, a bevilágítás fűzik össze, megteremtvén a különböző mégis hasonló térhasználatot, amely összességében elegáns és otthonos atmoszférát teremt.

Szolgáltatások

A reggeli kínálatban édes és sós aprósütemények, péksütemények, helyben sütött pannini, hidegtálak, müzlik, joghurtok, saláták, valamint snack- és desszert várja a vendégeket. Magyar és külföldi napilapok valamint magazinok közül választhatnak. Természetesen wi-fi szolgáltatás, és mobiltöltő is igénybe vehető. Az üzletemberek számára business corner áll rendelkezésre. Kerekesszékes utasok számára pedig külön helyet biztosítunk.

Kínálat:
• Széles étel- és italválaszték
• Reggeli kínálat
• Meleg étel (12:00-15:00 között)
• Snack kínálat és házi készítésű szezonális desszertek:
• Magyar és külföldi napilapok és magazinok
• Wi-Fi szolgáltatás
• Mobiltöltő
• Business Corner
• TV
• Mosdók a váró területén
• Kerekesszékes utasok számára külön hely biztosítása
• Nyitva tartás: 04:30 – 21:00

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!