Az Év Irodaháza

myhive Haller Gardens

Cím: 1095, Budapest Soroksári út 30-34.
Átadás éve: 2021 Q4

Rövid bemutatkozás

Az IMMOFINANZ célja az iroda portfólió magas minőségének fenntartása és további bővítése, amelyet az ingatlanok folyamatos felújításával, a költségek és az energiafogyasztást optimalizáló, fenntartható megoldások alkalmazásával, valamint a rugalmas és megoldásorientált ügyfélkezeléssel valósít meg. Az épületek nagyrésze BREEAM-In-Use és Access 4 You tanúsítványokkal rendelkezik, amelyek fontos szerepet játszanak a versenyképesség megőrzésében. A vállalat évek óta nagy hangsúlyt fektet az energiamegtakarítás növelésére és a fenntarthatóság iránti elköteleződés megteremtésére. Az irodaházak parkolóiban számos elektromos autótöltő állomás van kihelyezve, és egyre több kerékpártároló is kialakításra került.

Az IMMOFINANZ 2021-ben vezényelte le a myhive Haller Gardens teljes körű felújítását. Bár az irodaház a jó megközelítésnek, az átfogó szolgáltatásoknak, a közösségi tereknek köszönhetően eddig is népszerű volt a bérlők körében, de a további kényelmi funkciók és szolgáltatások bevezetésével még magasabb szintre emelte a színvonalat. Az IMMOFINANZ számára kiemelten fontos a bérlői igényekre való összpontosítás: a rugalmasság és a közösség központi szerepet játszik, amely a megújuló irodaház kialakításánál meghatározó volt.

Reagálva a bérlői piacon megjelenő változásokra többféle konstrukcióban az eddigieknél még nagyobb rugalmasságot kínál a bérlőknek: modern, vonzó, bármilyen méretű és rugalmasan változtatható munkaterületeket. Ez segíti őket, hogy bérlőik alkalmazottai számára a legmegfelelőbb munkakörnyezetet biztosíthassák. Továbbá mind a bérleti időtartamra, mind a terület méretére vonatkozóan maximálisan az ügyfek igényeihez igazodnak, sőt az iroda kialakításánál és a szolgáltatások tekintetében is nagyon rugalmas álláspontot képvisel a cég.

Okok, amiért a díjra érdemes

A myhive Haller Gardens irodaház BREEAM -In-Use és Access 4 You tanúsítványokkal rendelkezik. Az irodaházban jelentős energia- és műszaki fejlesztés mellett teljes homlokzatfelújításra került sor, illetve egy igen rugalmas új parkolórendszer került bevezetésre.

Megújultak a recepciók, a liftelőterek, a mosdók, a közösségi terek, a kert, az étterem és a kávézó is, kifejezetten figyelembe véve, hogy ezek a terek alapvető rendeltetésükön felül, további funkciókat kapjanak. Alkalmasak legyenek többek között megbeszélések-, rendezvények helyszínéül szolgálni. A Duna panorámáját kihasználva a 7. emeletre exkluzív irodaterek és számos funkcióval ellátott tetőterasz került kialakításra.

Mint már a bevezetőben említettük, a myhive egy új pillére a rugalmas irodaszolgáltatás (mycowork és myoffice) is itt debütált. Melyek tökéletesen felszerelt, magas színvonalú bútorozott, kész irodák, vagy akár saját design által kialakított, egyéni szempontokat figyelembe vevő és egyéni igények szerint változtatható irodaterek.

Ha már az irodaépület nevében szerepel a "garden" szó, a kert kialakítása nagyon hangsúlyos része a teljes felújításnak. Eredetileg is fontos volt, hogy maga a kert az irodakomplexum szerves részévé váljon, amelyek egész évben nem csak szemet gyönyörködtető, díszítő értékkel bírnak, hanem hasznosak is: használhatóak kikapcsolódásra, de akár munka megbeszélésekre is; kényelmes, smart kerti bútorokkal, árnyékolt beülőkkel felszerelve. Másrészt a koncepció emléket állít a 17. században élt és az épületnek nevet adó gróf Haller Jánosnak, ugyanis idézetek formájában megelevenedik az egyik híres műve, a Hármas História. A Hódító nevet viselő kertben egy sziklára vésve olvasható néhány sor Nagy Sándorról, de megjelenik a Nagy Trójai veszély igaz történetéből néhány mondat, valamit a kert harmadik, Diskurzus részében „Példaértékű beszédek és történetek" olvashatók. Így a kertben egy érdekes történelmi utazásnak lehetünk részesei.

A vállalat itt vezette be elsőként új termékeit, a myoffice-t és a mycowork-öt, amelyek nem csupán egy irodahelyiség bérlésében merülnek ki, hanem egy komplett irodaház alkalmazkodó infrastruktúrája egészíti ki azokat: portaszolgálat, myhive személyzet, myhive alkalmazás használatának lehetősége, digitális hirdetőfelületek, valamint beltéri és kültéri társalgók, étterem, kávézó, konferencia terem használat, mindenhol elérhető WIFI szolgáltatással. De fitneszterem, zuhanyzóval és szekrényekkel ellátott kerékpáros szoba, elektromos töltőállomások is rendelkezésre állnak. Bevezetésre került egy parkolóhely optimalizáló rendszer, mely lehetővé teszi a bérlők számára kontingensük hatékony kezelését, ezen túlmenően pedig lehetőséget biztosít vendégparkolásra is.

Az IMMOFINANZ meggyőződése, hogy a vállalatok számára az innováció, a személyes motiváció és a termelékenység szempontjából továbbra is fontosak lesznek a társadalmi kapcsolatok és a személyes interakciók, így a jövőben is fennáll a kereslet a hozzáadott értéket képviselő kiváló minőségű irodák iránt. A siker csak a megfelelő munkakörnyezetben virágzik. A munkahely minden aspektusa számít - a barátságos fogadtatástól és magas szolgáltatási színvonaltól kezdve a vonzó előcsarnokon át a kellemes kültéri terekig, exkluzív teraszokig.