Az Év Tervezett Projektje

HelloParks Fót - FT1

Cím: 2151, Fót Telkes Mária út 2
Ingatlan mérete: 45000 m²
Tervezett megvalósítás éve: 2022
Ingatlanfejlesztő
HelloParks

Rövid bemutatkozás

A HelloParks egy újgenerációs, innovatív ipari ingatlanfejlesztő cég, amely teljes körű és ügyfélközpontú megoldásokat kínál a telekfejlesztéstől kezdve az épület kivitelezésen át egészen a létesítményfenntartásig. A környezettudatos, fenntartható és minőségi műszaki technológiák ötvözésével, a HelloParks olyan jövőbe mutató megaparkokat hoz létre, amelyek partnereik számára hosszú távú értéket teremtenek. Európa egyik vezető ingatlanfejlesztő és befektetője, a Futureal-csoport tagjaként működő társaság célja, hogy az ipari ingatlanfejlesztő szektor egyik meghatározó szereplőjévé váljon itthon, és később nemzetközi szinten is.

A termelő és logisztikai vállalkozások számára ideális helyszínen, Budapest szomszédságában, Fóton kezdte meg első fejlesztését a HelloParks. Az alig egy éve alapított vállalat az M0 autóút és az M3 autópálya csomópontja mellett található 76 hektáros területen az ország egyik legnagyobb ipari és logisztikai központját építi fel. A telken összesen 330 ezer négyzetméternyi raktár- és ipari területet tudnak kialakítani, ami ideális lehetőség logisztikai szolgáltatók, könnyűipari gyártók és összeszerelő vállalkozások számára, de meg tudnak felelni a speciális elvárásoknak is. Budapest közelsége miatt a park a városi disztribúciót végző szolgáltatók számára is optimális. Az első épületnél a minimális bérbe vehető terület 3500 négyzetméter.

A HelloParks Fót első ütemében egy közel 40 millió euró beruházási értékű, több mint 45 ezer négyzetméteres raktárépületet adnak át. Már idén ősszel elhelyezték a csarnok első oszlopát, ami a tervek szerint 2022 első negyedévére készül el. A modern kialakítású létesítmény az energiahatékonyságot és a környezetkímélő üzemeltetést biztosító okos megoldások révén teljesíti majd a BREEAM fenntarthatósági szabvány előírásait New Construction kategóriában az Excellent szintet célozva, csakúgy, mint a HelloParks maglódi fejlesztése esetében, melynek első csarnoka a hazai ipari épületek között először kapta meg ezt a szintű minősítést Design Stage-ben. A követelményrendszer így a koncepció tervezéstől a megépítésen át, az üzemeltetésig szerves részét képezi a fejlesztéseknek, hiszen ezáltal biztosítható leginkább a környezettudatos kritériumok megvalósulása. A fenntarthatósági szabvány teljesítése mellett további okos és régiós szinten is egyedülálló megoldás egy fejlesztési fázisban lévő applikáció, amivel a bérlők maguk kezelhetik majd a fűtési, világítási rendszereiket, így energiahatékonyabbá tehetik a bérleményük működtetését.

A HelloParks fejlesztései megfelelően gyors és biztos kivitelezési átfutási idő betartásával, egy kiforrott, és letisztult koncepció mentén képesek reagálni arra a jellemző piaci és bérlői igényre, miszerint a logisztikai szereplők jellemzően egy éven belül szeretnek beköltözni az ipari létesítményekbe. Egy ilyen projektet ilyen rövid idő alatt csak a terület megfelelő előkészítésével lehet megvalósítani, ennek a kihívásnak tesz eleget a HelloParks Fót, ahol már a tervezés során figyelembe veszik az ügyfelek igényeit és tevékenységét, és ennek megfelelően alakítják a megvalósítást.

A fejlesztés során a bérlők munkavállalóinak igényeit is szem előtt tartja a beruházó, így kikapcsolódást segítő szabadidős- és közösségi szolgáltatásokkal is ellátja az élhető, emberközpontú megparkot. Ez a megoldás egyben hozzájárul a területen működő vállalatok munkaerő-toborzó és -megtartó tevékenységéhez is.

A fejlesztés sikerét mutatja, hogy már előrehaladott tárgyalások folynak több e-kereskedelmi, csomaglogisztikai és futárcéggel, valamint kimondottan egyetlen gyártó vállalat kiszolgálását végző logisztikai társaságokkal. Az első ütemben elkészülő raktárcsarnok egy részére pedig már most leszerződött egy webáruházat üzemeltető vállalat.

A fóti fejlesztés egy újabb mérföldkő nem csak a HelloParks, de a hazai ágazat számára is, hogy az e-kereskedelem gyors fejlődése, valamint az ellátási láncok akadozása miatt kialakult trendre - termelési kapacitások visszatelepítése - válaszolni tudjon, és Magyarország régiós EU-központtá válhasson.

Okok, amiért a díjra érdemes

• egy újgenerációs innovatív ipari ingatlanfejlesztő cég első, közel 40 millió euró beruházási értékű, jövőbe mutató projektje
• a világjárvány során gyökeresen megváltozott szektor igényeinek megfelelő, regionálisan adaptálható, rugalmas koncepció
• kivételes lokáció - az M0 autóút és az M3 autópálya csomópontja mellett: a budapesti disztribúciót végző szolgáltatók számára is ideális
• a létesítmény irodáinak üzemeltetéséhez szükséges energiaszükségletet teljes mértékben fedezni tudja az épület tetején elhelyezett napelempark
• a beruházás során megépítendő épületek mind a BREEAM New Construction kategóriában lesznek minősítve az Excellent szintet megcélozva, így a követelményrendszer a koncepció tervezéstől a megépítésen át, az üzemeltetésig szerves részét képezi a fejlesztéseknek.

Szolgáltatások

• a BREEAM fenntarthatósági szabvány előírásainak teljesítése a környezetkímélő üzemeltetést biztosító okos megoldások
• energiatakarékos LED világítás
• elektromos autótöltők a park teljes területén
• a bérlők a park területén elektromos golfkocsikkal közlekedhetnek
• jövőbe mutató megoldások: BMS és IoT technológia, speciális applikáció a bérlők számára bérleményük energiafelhasználásának kezelésére

A HelloParks Fót közvetett szolgáltatásai (ParkCenter)
• szabadidős- és közösségi szolgáltatások
• HelloCafe kávézó
• foglalkoztatásegészségügyi szoba
• irodai megoldások hosszú és rövid távra, munkaállomások,
• tárgyalóhelyiségek igény szerint catering szolgáltatással
• posta szolgáltatás

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!