Az Év Irodája

Bayer Hungária

Cím: 1117, Budapest Dombóvári út 26.
Átadás éve: 2021 Q4
Kialakított terület mérete: 2100 m²
Irodában dolgozók száma: 314
Bérlő cég: Bayer Hungária Kft.
Irodaház: BudaPart City
Fotók
3sixty Kft. 3D fotózás
Fotók
Budapest Images - Bódis Krisztián irodafotózás
Irodabútor
Blue Business Interior Kft.
Kivitelezés / Fitout
Concrazy Kft. - dekorfestés
Kivitelezés / Fitout
Grádiusz Kft. - egyedi asztalos bútor
Kivitelezés / Fitout
Liwing Kft. - egyedi asztalos bútor
Ingatlantanácsadás
Cushman&Wakefield
Tervezés / belsőépítészet
Cushman&Wakefield
Tervezés / belsőépítészet
PontColab Kft. - grafikai tervezés
Projektmenedzsment
Cushman&Wakefield
Növénydekoráció
Mo-Pa Kft.
Világítástechnika
SOLINFO Lighting & Home

Rövid bemutatkozás

Bayer: Science For A Better Life
A Bayer több, mint 150 éves múlttal rendelkező nemzetközi nagyvállalat. Alaptevékenységei közé tartozik az egészségvédelem és a mezőgazdaság. Termékei és szolgáltatásai az emberek javát szolgálják, életminőségük javítására törekednek. Ugyanakkor a csoport célja az innováción keresztüli növekedés megteremtése. A Bayer elkötelezett a fenntartható fejlődés, valamint a társadalmi és etikai felelősségvállalás elvei mellett.
További információért látogasson el a http://www.bayer.co.hu weboldalra.


Okok, amiért a díjra érdemes

Okok, amiért a díjra érdemes:

A Bayer 2021-ben költöztette el magyarországi irodáját a Budapart City irodaházba és több ok miatt is csak gondos előkészítés után fogott bele ebbe a feladatba: a cél a szervezeti egységek szorosabb együttműködésén kívül, a korábbi hagyományos iroda, valódi 21. századi agilis környezetté való alakítása volt.
Első lépésként a dolgozói szokásokat és az irodával szemben elvárt igényeket mérték fel. Ehhez a Cushman & Wakefield egy ún. munkakörnyezet analízist készített, aminek az eredménye egy belsőépítészeti koncepció-elv lett. Ezek alapján a Viador Átrium Stúdio készítette az alaprajzot és a teljes belsőépítészeti koncepciót szintén a Cushman közreműkdösével, aki emellett a projekt menedzsment tevékenységet is ellátta.

A legfontosabb irányvonal egy minden dolgozó számára kellemes munkakörnyezet kialakítása volt. Ezt jól tükrözi az egyéni és csoportos munkavégzésre alkalmas területek aránya és változatossága. Az újfajta irodatér az ún. shared desk rendszer alapján lett megfogalmazva. A terület szinte teljes egészében egy áramló közlekedő rendszerre feltűzött open office, amiben a zárt tárgyalóblokkok és nyitott kollaborációs terek, mint szigetek jelennek meg. Ez a rendszer lehetővé teszi, hogy a dolgozók az éppen aktuális feladatukhoz megtalálják a megfelelő munkakörnyezetet és ehhez a különféle funkciók változatos lehetőséget biztosítanak számukra. Kiemelt szerepet kaptak a közösségi terek, melyek úgy a munkavégzésre, mint a szabadidőstevékenységekre is alkalmasak. Az egész irodára jellemző a nyugodt, visszafogott hangulat és a kényelmes, elegáns, otthonos kialakítás. Az alap szürkés színvilágot a Bayer globális színpalettáján megjelenő élénk színű pontok törik meg, kiemelve a formális és informális meeting tereket a hagyományos irodaterek mellett. Nagy hangsúlyt kapott a természet megjelenése az élő növényfallal, zöld felületekkel, belső kerttel és a fenntartható megoldásokkal. Ezt erősítette az is, hogy a bútorok java már meglévő bútorok újrahasznosításaként került az új irodába. Az állítható magasságú asztalok és munkaszékek a leverkuseni központból kerültek Budapestre, sok tárgyalóbútor az előző irodából, a még jó állapotban lévő kanapék, fotelek és puffok pedig új huzatot kaptak és most nagyszerű kiegészítői a teljes egységnek.

A belsőépítészeti tervezésnél kiemelt fontosságú volt a munkatársak bevonása is, valamint a folyamatos tájékoztatás a projekt aktuális állásáról. A Bayer lelkes belső flottája 21 fővel különböző területekről (design, IT, change management, facility stb.) hetente kooperált a tervező és projekt menedzsment csapattal és a később rendszeres bejárásokat szerveztek a kollégáknak az építési területre, de külön videót is készítettek a környékről valamint az iroda használatáról. Közös kommunikáció mentén véglegesedett az alaprajz és így kaptak témát és nevet a tárgyalók is.
A végeredmény jól tükrözi a változó igényekhez való alkalmazkodást és a teljes projektcsapat gondos munkáját. Nem kétséges, hogy az elkövetkező években nagy örömmel fogja használni a Bayer ezt az irodát, ami időközben már más országokban folyó projektekhez is mintául szolgált.

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!