Az Év Belsőépítész cége

studioNeked & MN6 Energiaügynökség kooperáció

Cím: 1075, Budapest Madách Imre út 8

Rövid bemutatkozás

Idén az Andrássy úti VELUX kelet - közép európai Regionális Központ belsőépítészeti tervezésével (Belsőépítész tervező: Pók Enikő) indulunk a díjért, a projektet az MN6 Energiaügynökség (Kovács Emese és Tóth Nelli) műszaki és energetikai támogatásával terveztük. Mivel a 2 cég szoros együttműködésének köszönhetően nyerte el a VELUX iroda a végleges formáját, ezért a díjért közösen indulunk.

studioNeked
A ma már studioNeked névre hallgató brand Környezettervezés.hu-ként kezdte meg a pályafutását. Ma már több mint 6 éve tervezünk közületeket, szállodát és leginkább irodát.

A Covid - helyzetre való tekintettel 2020 márciusa óta tanulmányozzuk a jövő (jelen) hibrid iroda megoldásait, amelyben a távmunka munkavégzésre nyújtunk belsőépítészeti megoldást: hot desking munkaasztalokkal, emelt számú közösségi térrel, funkcionális, videokonferencia hívásra alkalmas tárgyalókkal. Erre létrehoztuk www.postcovidiroda.hu projektünket.

Ahogy a pandémiát követően az ügyfeleink figyelme is a munkavállalók megtartása és elégedettsége felé fordult, úgy látjuk mi is szükségét annak a megváltozott, távmunkára berendezkedő helyzetben, hogy kényelmes, otthonos, egészséges irodákat szükséges létrehozni azért, hogy a megváltozott munkavállalói igényeket kielégítsük, ezáltal a szervezetek megtartsák a dolgozókat, akik elégedettebbek és eredményesebben dolgoznak.

Tettük ezt a VELUX projektben az MN6 Energiaügynökség műszaki - és energetikai támogatásával a well being és fenntarthatóság irányába, képviselve ezzel a VELUX cég fenntarthatósági törekvéseit is, WELL sztenderdek használatával, amelyet alább részletesebben bemutatunk.

MN6 Energiaügynökség
Az MN6 Energiaügynökség energia auditáló szervezetként energetikai tanácsadással, WELL épületminősítés tanácsadással segíti az ingatlan tulajdonosokat, üzemeltető és bérlőképviseleti cégeket 2011 óta.

Okok, amiért a díjra érdemes

Idén, a VELUX Andrássy úti kelet - közép európai Regionális Központ tervezéséért jelöljük magunkat, az MN6 Energiaügynökséggel karöltve az egészséges és fenntartható irodakialakításra példát mutató térkialakítás miatt. Ma már egy felelősen működő szervezet, a környezete kialakításakor is figyelembe kell, hogy vegye a munkavállalói hosszútávú egészségét, a szervezet C02 lábnyomának csökkentését. Az iroda kialakítása kapcsán holisztikus szemlélettel kell kezelni az embert, a közösséget és a teret, így a munkavállalót és az irodát. A VELUX iroda erre jelenleg egy egyedülálló példa Magyarországon.

VÍZ
Megtörtént az irodai ivóvíz vételi helyeken a víz szűrése, amely alapján egészséges minőségű 6 db szűrt vizes vezetékes vízvételi pontot alakítottunk ki az irodában, ezzel is csökkentve a műanyag palack fogyasztást.

KÖZÖSSÉG
36 fős étkezőt alakítottunk ki, hogy a dolgozók közel fele egyszerre tudjon étkezni, és mindez 2 turnusban, 1 óra alatt megvalósulhasson. 2 kisebb és 2 nagyobb Coffee Pointot alakítottunk ki azért, hogy a dolgozók felállva a munkahelyről, felfrissülhessenek, kötetlen beszélgetéseknek is helyet adva az irodatérben. Az irodában karos kávégépről lehet friss és minőségi kávét főzni, amelyhez barista képzéssel támogatják a munkavállalókat.

AKUSZTIKA
A műemléki védettségű épület korábbi, pontmegfogásos belső ablakait (üvegeit) az emelt szintű léghanggátlás érdekében az ablaknyílásokhoz zártuk, hogy a tárgyalókból ne vesszen el a hang. Az open office térben a bútorok mindegyike akusztikus paravánnal rendelkezik, hogy a szomszédos kollégák ne hallják egymást munkazaját. Ún. Focused work room-ot, azaz csendes munkavégzést támogató teret hoztunk létre, amit elmélyült munkavégzésre használhatnak a dolgozók. A közösségi terek akusztikai elválasztása az egyterű irodatértől akusztikai panelekkel történt, Phone Booth megoldásokkal a privát szféra védelme valósulhat meg, ahová rövidebb informális megbeszélésekre vagy telefonhívásra vonulhatnak el a kollégák.

FRISS LEVEGŐ UTÁNPÓTLÁS
Az iroda és tárgyaló helyiségek magas szintű friss levegő ellátása valósult meg, ezzel támogatva a hatékony munkavégzést, egészséges belső tereket.

LÉPÉSEK A FENNTARTHATÓSÁG FELÉ
A körforgásos gazdaság szemléletmód alapján megtartottuk a korábbi bérlő bútorait, ezáltal csökkentettük az új bútor gyártásából adódó CO2 lábnyomot. Azokon a területeken, ahol nem volt elkoszolódott a szőnyeg, ott a fenntarthatóság jegyében megtartottuk.

NÖVÉNYEK
Az irodában 352 kaspóban 43 m3-nyi növény található, amelyek friss Oxigént termelnek, hozzájárulnak a kellemes páratartalomhoz.

MOZGÁS
Minden munkaállomás magas minőségű emelhető irodai asztallal felszerelt. Emellett a kollégáknak lehetőségük van a mozgásra, a munkahelyükről felállva a break out, coffee point és egyéb közösségi terekbe sétálhatnak. A Relax szobában lehetőségük van megnyújtani a napi munkában elfáradt izmaikat.

FÉNY
A kevesebb természetes fénnyel ellátott irodákban cirkadián ritmusú világítás került kialakításra, amely természetes színhőmérsékletű mesterséges fénnyel támogatja a dolgozók bioritmusát, egészséges pihenését.

Főbb ügyfelek, referenciák

studioNeked - Pók Enikő
DÍJAK
2019 - Legszebb Enteriőr Díj
2020 - Bimbó5 Coworking Center - Az Év Irodája - Az Év Közösségi tere - a legjobb 8-ban

IRODÁK
Bimbó5 Coworking Center
Taylor Wessing Ügyvédi Iroda
IFC Szoftverfejlesztő iroda
Generali by ROAR - az Y generációs biztosítók játéktere
SevenHillsDistillery - 2021-ben a világ legjobb GIN-jének kikiáltott whisky lepárló üzemének tervezése

www.studioneked.hu
www.postcovidiroda.hu
pok.eniko@kornyezettervezes.hu

MN6 Energiaügynökség - Kovács Emese, Tóth Nelli
Energetikai, műszaki tanácsadással a következő társaságok egészséges és energiahatékony irodai kialakítását támogattuk:

Wizz Air Hungary irodák és Oktatóközpont kialakítás, Orbico Kft., GSI Hungary Kft., OPAL Szolgáltató Zrt.