Az Év Közösségi Tere

Sasad Resort Élménypark by Cordia

Cím: 1112, Budapest Kőoltár utca 2
Ingatlan mérete: 8145 m²
Ingatlanfejlesztő
Cordia

Rövid bemutatkozás

A 7 hektáros, a Budai-hegyekre panorámás telken elterülő Sasad Resort egyik legfontosabb különlegessége és megkülönböztető eleme az, hogy helyet kapott benne egy olyan tágas élménypark, amelynek mérete fővárosi és országos viszonylatban is páratlannak számít.

A különlegesen nagyméretű, több mint 8000 négyzetméteres élménypark reflektál arra a tényre, hogy alaposan átértékelődött az otthon szerepe a pandémia mögöttünk álló időszakában. Sokkal több időt töltünk a lakásunkban, illetve lakóhelyünk közvetlen közelében, mint korábban, így felértékelődtek a könnyen elérhető közösségi terek, szolgáltatások. A Cordia több mint 600 vevő megkérdezésével elvégzett kutatása szerint a válaszadók harmadánál az elmúlt egy év során fontosabbá vált, hogy a társasház saját, zárt kerttel rendelkezzen, de közel ennyien vannak azok is, akiknek az egyéb közösségi terek megléte lett inkább fontos. Ezek az extra terek és funkciók ráadásul nem csak értékesebbé, de élhetőbbé, színvonalasabbá, jobban kihasználhatóvá és kényelmesebbé teszik a lakókörnyezetet, ráadásul segítenek abban is, hogy valódi közösségek jöhessenek létre. A Sasad Resort Élménypark éppen ilyen közösségi terület.

A kizárólagosan a lakók számára tervezett, tágas, gazdag és változatos funkciókkal ellátott létesítmény megtervezése és kiépítése során kiemelt hangsúlyt kaptak a klímaszempontok, vagyis az intenzív zöldfelületek. A kertépítési, parkosítási munkák során a lakópark telkének egyik legkevésbé fásított területét teljesen átformáltuk, így az élménypark területére
• közel 300 lombos fát
• 1500 cserjét
• közel 3000 talajtakaró cserjét és dísznövényt,
• közel 400 fűszernövény-félcserjét,
• több mint 700 talajtakaró növényt és
• közel 800 egyéb cserjét ültettünk, valamint
• több száz négyzetméternyi terület füvesítését is elvégeztük.

A park kialakítása során a sportolni vágyók igényeit éppúgy szem előtt tartottuk, mint a kisebb és nagyobb gyerekekét, vagy a nyugodtabb kikapcsolódási lehetőségeket keresőkét. Ennek megfelelően az óriási méretű élményparkban a kosárlabda-, foci- és futópálya mellett pingpongasztalok, gazdagon felszerelt játszóterek is megtalálhatók, de van szabadtéri edzőpark is, sőt, közös használatú piknik-helyszíneket és grillezőket is kialakítottunk. Azokat, akik ennél is nyugalmasabb környezetre vágynak, külön pihenőpark várja.

Az élménypark használati értékét az ott elhelyezett közösségi épület is tovább növeli: itt találhatók egyebek mellett a mosdók. Azért, hogy az épület harmonikusan illeszkedjen a lakópark és az élménypark zöld területeihez, növényekkel befuttatott zöld fallal és zöldtetővel alkottuk meg.

Az élményparkot úgy alakítottuk ki, hogy az ott zajló szabadidős tevékenységek ne ütközzenek a lakók nyugodt környezetre vonatkozó igényeivel. Ennek érdekben a tervezés során külön figyelmet fordítottunk arra, hogy azokat az elemeket, amelyek használata esetleg nagyobb hanghatással járhat – ilyenek például gyermekjátszóterek –, úgy helyezzük el, hogy az a lakófunkciókat a lehető legkevésbé zavarja.

Különleges elhelyezkedése és koncepciója miatt a Sasad Resort az elmúlt évek egyik legnépszerűbb budai lakóparkja lett, az élményparknak köszönhetően pedig még keresettebbé váltak az itt épülő lakások. Az ide költözőket tiszta levegő, parkosított kertek és igazi kertvárosi harmónia várja a Rupp-hegy Természetvédelmi Terület szomszédságában, a Budai-hegyekre panorámás telken, Újbuda Spanyolrét és Madárhegy negyedeinek találkozásánál, a népszerű XI. kerületben. A Cordia, megtartva a korábbi ütemek szellős épületelhelyezési struktúráját, egymástól távol elhelyezett, kis lakásszámú épületekkel, többségükben tágas családi otthonokkal, a legújabb trendeknek megfelelő építészeti megoldásokkal alakítja ki a lakópark következő fázisait.

Okok, amiért a díjra érdemes

o a hazai lakópark-fejlesztések között egyedülállóan tágas, több mint 8000 m2-es közösségi park
o méretének és változatos funkcióinak köszönhetően élhetőbbé, színvonalasabbá, jobban kihasználhatóvá és kényelmesebbé teszi a lakókörnyezetet, illetve segíti a valódi közösségek létrejöttét
o sokszínű szabadidős szolgáltatásokat nyújt mind az aktív, sportos életet kedvelő felnőtteknek, mind a nyugodt kikapcsolódásra vágyóknak, mind pedig kisebb és nagyobb gyermekeknek
o mosdókkal is ellátott közösségi épület a parkban, zöld fallal és zöldtetős kialakítással
o a gondos tervezésnek köszönhetően a zajosabb funkciók nem zavarják a lakók nyugalmát
o parkosított zöldterületek, több száz lombos fával, több ezer cserjével és több száz négyzetméter füves területtel

Szolgáltatások

• Szolgáltatások az épületben:
o sportpálya (kosár, foci)
o futópálya
o szabadtéri edzőpark
o pingpongasztal
o játszóterek kis és nagyobb gyerekeknek
o pihenőpark
o piknik-helyszínek
o grillezők
o közösségi helyiség, mosdók
o tágas zöldterületek

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!