Az Év Tervezett Projektje

Grand Corvin 2 by Cordia

Cím: 1082, Budapest Corvin Sétány 7
Ingatlan mérete: 27035 m²
Tervezett megvalósítás éve: 2022
Ingatlanfejlesztő
Cordia

Rövid bemutatkozás

A Grand Corvin a számos rangos díjat kiérdemelt Corvin Sétány 8. lakóépülete, a teljes Corvin-negyedet tekintve pedig a vállalatcsoport 10. lakóingatlan-beruházása. Az épület Budapest szívében, a Nagykörút és az Üllői út találkozásánál lévő megújult városnegyedben található. A Grand Corvin első ütemét már birtokba vették lakói, a második ütem pedig kivitelezés alatt áll. Az „Év tervezett projektje” díjra jelölt második ütemben 364 lakás található, a 27 négyzetméteres stúdióktól a 149 négyzetméteres családi otthonokig – a földszinti lakások kertkapcsolatosak, illetve minden emeleti lakáshoz külön erkély tartozik. A lakások környezetét egy 336 négyzetméteres belső zöld kert, valamint egy közel 400 négyzetméteres külső, a sétány felé néző kert teszi még vonzóbbá, még élhetőbbé.

A LAB5 építésziroda tervei alapján, két ütemben megépülő Grand Corvin különlegességét – az exkluzív kialakításon és nívós anyaghasználaton túl – az adja, hogy ez a környéket megújító, nagyvonalú beruházássorozat befejező eleme, vagyis ez az utolsó lakóingatlan-fejlesztés a Robert Townsend angol tájépítész által tervezett sétány mentén. Ez egyben azt is jelenti, hogy ez az épületegyüttes zárja a sétány térfalait, ráadásul egyszerre illeszkedik a korábban létrejött épületekhez, és mutat fel egyedi karaktert. Az épület beépítési kontúrja a Corvin Sétányt záró két irodaház „cour d'honneur” szerű tömegformálására is finoman reagál, átmenetet képezve a már meglévő és újonnan épülő házak eltérései között.

Az egyes tömegek szerinti karakterekre bontott homlokzat a felhasznált anyagok és színek miatt is különleges. A folytatólagosságot leginkább az anyaghasználattal érték el a tervezők, azaz a Corvin Sétányra néző homlokzaton – a korábbi házakhoz hasonlóan – a kőburkolat a jellemző, a téglaburkolatok alkalmazása pedig a régi épületek architektúráját szimbolizálja. A fém homlokzatburkolat színében hasonul a sétány korábban felépült házainak színesebb homlokzati anyagaira (trespa, vakolat, textil árnyékoló stb).

Kihívást jelentett a telek tájolása, de az északi homlokzat elhelyezkedésből adódó túlsúlyát az aranyosan, bronzosan, finoman tükröződő fém homlokzatburkolatnak köszönhetően a fény becsillantásával ellensúlyozták a tervezők. Az alapvetően egymásra merőleges épületszárnyak nem a sétányra, hanem a szomszédos Tömő utcára merőlegesen lettek szerkesztve, így nem tisztán északra tájolt lett a homlokzatok többsége, hanem vegyesen É-K, ill. D-NY-i. Az így kialakuló teresedések, udvarok változó méretű tereket nyitnak az egyes ablakok előtt.

Mivel a Grand Corvin épülete zárja le a korzót, a sétányon ez az utolsó lehetőség a befektetésre, új lakóingatlan vásárlására. Ez azért jelentős szempont, mert az elmúlt tíz évben a négyzetméterárak megduplázódtak a Corvin Sétányon, és az itt található lakások lényegesen magasabb bérleti díjért adhatók ki, mint a környékbeli ingatlanok. A Corvin Plaza közelsége, a kiváló közlekedési ellátottság (M3-as metróvonal és a 4-6-os villamos), a terület átgondolt koncepciója, a teljeskörű szolgáltatási környezet, valamint a szomszédságban található számos irodaház és felsőoktatási intézmény garantálja azt, hogy a lakások egyrészt minden igényt kielégítő otthonként funkcionáljanak, másrészt pedig adott esetben könnyen bérbe adhatóak is legyenek, kiemelkedő hozamú, biztos befektetési lehetőséget jelentve.

A Corvin Sétány 2010-ben elnyerte Európa legjobb vegyes-funkciós ingatlanprojektje címét az International Property Awards szakmai megmérettetésén, valamint első helyezést ért el a FIABCI magyarországi tagozatának ingatlanfejlesztési nívódíj pályázatán, 2014-ben pedig elnyerte az ingatlanfejlesztés Oscar díjának is nevezett Urban Land Institute (ULI) Global Award for Excellence díját is. A helyi önkormányzattal közösen megvalósított, Kelet-Közép-Európa legnagyobbjának számító városrész-megújítási projekt olyan területen valósult meg, amelyet alig másfél évtizeddel ezelőtt is még rossz minőségű, alacsony komfortfokozatú, leromlott állapotú lakások jellemeztek és az egész környék rossz hírű negyednek számított. A projekt keretében összesen 22 hektár terület újult meg, ahol összesen 800 millió euró értékben több mint 3000 lakás, 100.000 négyzetméter irodaterület és 50.000 négyzetméter kereskedelmi ingatlan épült meg - utóbbiak alapvetően a Corvin Plazán belül.

Okok, amiért a díjra érdemes

• kivételes lokáció a nemzetközileg is elismert Corvin Sétányon: a projekt Közép-Európa legnagyobb városrész-rehabilitációs beruházásának része Budapest szívében;
• átgondolt városnegyed- és építészeti koncepció, kiemelkedően gazdag szolgáltatási környezet
• különleges építészeti kialakítás: egyszerre illeszkedik a korábban létrejött épületekhez és mutat fel egyedi karaktert, zárja a korzó térfalait
• a lakók kényelmét célzó kialakítás: energiatakarékos lakások, mélygarázs, parkosított belső és külső kertek, minden lakáshoz terasz vagy erkély tartozik;
• különleges szerep a Corvin Sétány életében: ez az utolsó lakóingatlan a Corvin Sétány mentén;

Szolgáltatások

Szolgáltatások az épületben:
• 336 négyzetméteres parkosított belső kert, 393 négyzetméteres külső, sétány felé néző kert;
• elegáns és tágas lobby
• mélygarázs, elektromosautó-töltőkkel;
• exkluzív loftlakások a legfelső emeleteken, kertkapcsolatos lakások a legalsó szinteken.

Szolgáltatások és közlekedés az épület közelében:
• Corvin Plaza bevásárlóközpont
• Corvin mozi, Dumaszínház
• éttermek, edzőterem, szupermarket a Corvin Sétányon
• M3 metró, 4-6-os villamos

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!