Az Év Ingatlanfejlesztése

Marina Portside by Cordia

Cím: 1138, Budapest Meder utca 6
Átadás éve: 2021 Q2
Ingatlan mérete: 32905 m²
Ingatlanfejlesztő
Cordia

Rövid bemutatkozás

A Marina Portside exkluzív, kiemelkedő minőségű fejlesztés a főváros egyik legkedvelteb megújuló negyedében, a Duna szomszédságában, a XIII. kerületben.
Mivel a lakóháznak helyet adó, közterületekkel határolt, önálló telek úgy helyezkedik el, hogy északi, észak-nyugati irányban rálátás nyílik a folyóra, a tervezés során alapvető szempont volt, hogy a 287 lakásos épület minél több otthonából lehessen élvezni a dunai panorámát, vagyis az Újpesti-öböl, illetve a Budai-hegyek látványát. Ennek érdekében az alsó három szinttől felfelé nyúló épületrészeket „felhasítva”, négy részre tagolt épületszárnyak jöttek létre, az északi szárny hosszát pedig csökkentették, aminek köszönhetően a belső udvari térérzet is kitágult.
A Marina Portside erkélyekkel övezett „kulisszahomlokzatai” két szintenként tagoltak, vertikális dinamikát kölcsönözve az épületnek. Az épülettömegek közötti átlátást a tömbök kialakítása és a homlokzati tagolások együttesen biztosítják. A lakóház két alsó szintjén megtalálható kőburkolatok, illetve a felsőbb szinteken a vakolt felületű homlokzatok egységességét a fehér színű, függőleges és vízszintes homlokzati elemek, valamint a zöldeskék üvegkorlátok törik meg.
Az épületegyüttest négy közlekedőblokkra szervezték, minden blokkban duplex felvonókat és lépcsőházakat alakítottak ki úgy, hogy minden egységből közvetlenül elérhetők a tágas, két szint belmagasságú lobbyk, valamint a parkolószintek. A parkolókhoz vezető rámpák rejtve maradtak az épület tömegén belül annak köszönhetően, hogy a földszinten több helyen is árkádokat alakítottak ki.

A Marina Portside olyan látványosan fejlődő, közkedvelt környéken található, ahol Budapest egyedi természeti adottságait – a Duna szomszédságát vagy a Budai-hegyek látványát – úgy élvezhetik a lakók, hogy közben a nyüzsgő belváros közelségéről és a nagyvárosi szolgáltatásokról sem kell lemondaniuk. Az épülettől pedig csupán pár lépésre található kikötő és a Marina-part parkosított, játszótérrel és étteremmel kialakított vízparti sétánya.

A fejlesztés elhelyezkedése számtalan szabadidős lehetőséget kínál, kiváló megközelíthetőség és szolgáltatási környezet mellett. A szabadtéri programokat kedvelők számára a közelben lévő Népsziget sok felfedezni valót tartogat: ilyen a hangulatos vízparti ösvény, a KSI kajak-kenu egyesületének vízitelepe vagy a nyaranta üzemelő szabadtéri büfék, de könnyen elérhető az Újpesti vasúti híd is, melyen tovább folytatva a sétát vagy a kerékpározást, a Római-partra is el lehet jutni.

A Váci út 300 méterre van, ahonnan nem csak a belváros, hanem az M0-ás autópálya is gyorsan megközelíthető. A 3-as metró Gyöngyösi utcai metrómegállója, valamint a 15-ös, 105-ös buszok, 950-es és 950A éjszakai járatok megállója 350 méterre található. A lakóépülettől pár lépésre kijelölt kerékpárút halad a belváros irányába, de a közelben található D11-es dunai hajójárat Meder utcai megállója is.

A Marina Portside-tól pár perces sétatávolságra található a Duna Plaza, ahol a vásárlás mellett számos szolgáltatást is igénybe vehető: posta, mozi, tánciskola, éttermek, gyógyszertár, benzinkút, fodrászat, élelmiszerbolt, divatáru üzletek.

Okok, amiért a díjra érdemes

• kivételes lokáció: a Duna-part szomszédságában, közel a belvároshoz egy új és közkedvelt városnegyedben
• egyedi tervezés és építészeti megoldások: rejtett parkolórámpák, tágas, kétszintes lobby
• tágas erkélyekkel ellátott otthonok
• számos dunai panorámás lakás az átgondolt tervezésnek köszönhetően
• energiatakarékos, átgondolt alaprajzú otthonok

Szolgáltatások

• mélygarázs, elektromosautó-töltőkkel;
• tágas belső kert

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!