Az Év Tervezett Projektje

TRIBE Budapest Central

Cím: 1073, Budapest Kertész utca 21-23.
Tervezett megvalósítás éve: 2023
Ingatlanfejlesztő
Futureal

Rövid bemutatkozás

A Futureal-csoport az elmúlt közel két évtizedben a közép-európai ingatlanpiac meghatározó szereplőjévé vált. Mára több mint 5 milliárd euró értékű fejlesztés kapcsolódik a cégcsoport tevékenységéthez. A 180 hazai és nemzetközi ingatlanfejlesztést keretében teljes városrehabilitációs projekteket, lakóingatlan, kiskereskedelmi, irodai, ipari és logisztikai beruházásokat valósítanak meg Európa szerte, többek között Magyarországon, Lengyelországban, Romániában, Spanyolországban és Nagy-Britanniában.

A cégcsoport sikeres ingatlanpiaci működésében a Futureal idén új fejezet nyitott. Felismerve a megváltozott iparági trendekben rejlő lehetőséget, a vállalat elérkezettnek látta az időt, hogy belépjen a szállodaszektorba. Egy-egy válságot követően elsőként az idegenforgalom, a szabadidős utazás éled újjá, rendszerint gyors ütemben. Szakértők előrejelzése szerint a hazai idegenforgalom és turizmus újboli felfutása 2023 - 2024-re várható, miközben a potenciális vendégek részéről megnőtt az igény az integrált modern, környezetbarát, emberközpontú megoldások iránt.

A frissen alapított üzletág az átalakult piaci elvárásokra válaszul, már induláskor egy vadonatúj, kortárs brandet hoz a Futureal Magyarországra és a régióba. Az Accorral, a világ vezető szállodacsoportjával együttműködve építi meg Magyarország és Közép-Európa első TRIBE szállodáját.

Futureal különös figyelmet fordított a partnerválasztásra. Az Accor egyedi és tartalmas élményeket kínál csaknem 5100 szállodájában és 10 000 vendéglátóhelyen a világ 110 országában. A páratlan márkaportfólióval rendelkező Accor világszerte mintegy 260 000 munkatársat foglalkoztat. A csoport az iparág egyik legváltozatosabb és legintegráltabb vendéglátó ökoszisztémájával rendelkezik.

A TRIBE egy feltörekvő alternatív lifestyle szállodamárka, amely nemzetközi és helyi dizájnerek által megálmodott modern, egyedülálló és urbánus környezetet kínál. A kortárs stílust feltörekvő művészek által jegyzett, művészi módon megtervezett darabok egészítik ki - nemcsak a falakon, hanem az ülőalkalmatosságok, a kárpitos bútorok és a világítás kiválasztásánál is. Minden egyes tárgyat gondosan, a kényelmet és a stílust szem előtt tartva válogattak össze, különös hangsúlyt fektetve a felhasználóbarátságra és a kényelemre. A márka célja, hogy egy olyan eredeti, izgalmas és gondosan felépített élménnyel lepje meg az utazókat, ami a stílust az ár elé helyezi. A dizájnközpontú, megfizethető luxushotel márka jelenleg 8 szállodást fejleszt, hármat Európában és ötöt Ázsiában. Emellett további 50 szállodást terveznek világszerte.

A TRIBE Budapest Central kivitelezés a várakozások szerint még 2021 végén megkezdődik, a munkálatok pedig akár már 2023-ban befejeződhetnek. A két vezető cégcsoport együttműködésében épülő hotel Budapesten, a főváros egyik legfrekventáltabb helyén fejlesztik. A 7. kerületi Kertész utca a turisták körében az egyik legkedveltebb helyszín, népszűréségéből pedig a járványhelyzet alatt sem veszített. A folyton nyüzsgő utcában és környékén számos étterem, bár, színház, élelmiszerbolt, piac, és üzletek sora található. A Blaha Lujza tér csupán néhány perc sétára van, ahol metró, villamos és több busz is megáll. A hotel közvetlen közelében pedig trolibuszok segítik a közlekedést, valamint bérelhető elektromos biciklik és rollerek is rendelkezésre állnak.

A Puhl és Dajka Építész Iroda által tervezett magyarországi TRIBE 254 szobája a legmodernebb technológiát és a magas szintű kényelmet biztosítja. A vendégek és a helyi lakosok számos izgalmas közösségi szolgáltatást élvezhetnek, többek között lenyűgöző kilátás és meghitt környezetet várja őket a sky bar-ban, de fitneszterem, kerékpárkölcsönzés, illetve co-working irodabérlés is elérhető a hotelben. Ezeknek a lehetőségeknek köszönhetően szoros kapcsolatot alakíthat ki a szálloda a kerülettel és a lakókkal. Több elismert nemzetközi dizájnstúdió vett részt a hotel különleges koncepciójának megvalósításában, köztük a DeSallesFlint Interior Design, a Nina Weinstein Lighting Design és a Hilla Mayer Lighting Design.

A Futureal-csoport fejlesztéseit mindig a legújabb standardoknak megfelelően alkotják meg, a legmodernebb, környezetbarát és emberközpontú technológiákat alkalmazva. Ez a szállodafejlesztésénél sem lesz másképp, BREEAM fenntarthatósági és WELL Building szempontoknak megfelelően épül az országban az első Accor TRIBE hotel. Ennek köszönhetően a TRIBE Budapest Central nem csupán a legszigorúbb környezetvédelmi standardok szerint valósul meg, de az emberközponti hotel kiemelten ügyel a vendégek kényelmére és szellemi egészségének biztosítására is.

A TRIBE Budapest Central már a tervezés fázisában elnyerte az Év Koncepciója díjat a Portfolio Property Awards 2021 díjátadón, amelyet minden évben a szakma, illetve a közönség szavazatai alapján ítélnek oda a nyertesnek.

Okok, amiért a díjra érdemes

o Magyarország és Közép-Európa első TRIBE szállodája.
o A Futureal egyből egy új szálloda-brand meghonosításával lép be a hotelszektorba.
o Az Accor, a világ vezető szállodaláncának és a Futureal, Európa egyik legnagyobb ingatlanfejlesztőjének első közös projektje.
o Ideális turistalokáció
o Nemzetközi dizájnerek által megálmodott modern, egyedülálló és urbánus környezet.
o Eredeti, izgalmas és gondosan felépített vendégélmény.
o Dizájnközpontú, ugyanakkor megfizethető luxushotel.
o Lenyűgöző kilátást és meghitt környezetet nyújtó sky bar Budapest közepén.
o Portfolio Property Awards díjátadón az Év Koncepciója elismeréssel jutalmazták a még csak tervezés fázisában lévő fejlesztést.

Szolgáltatások

o 254 szoba, amelyek modern technológiával felszereltek, dizájnjuk letisztult, ugyanakkor a legmagasabb kényelmet biztosítják
o sky bar lenyűgöző kilátással várja majd a vendégeket
o kávézó és étterem, amelyek a belvárosi hangulatot idézik meg a szállodán belül is
o a szállóvendégek jólétét szem előtt tartva fitneszterem is lesz az épületben
o kerékpárkölcsönzést is biztosít
o irodabérlésre is lesz lehetőség, akár co-working, akár konferencia céljából
o parkolási lehetőség és elektromos töltők elektromos és hibrid autók, e-biciklik és e-rollerek számára

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!