Az Év Tervezett Kereskedelmi Projektje

Corvin Innovation Campus

Cím: 1082, Budapest Szigony utca 26-32.
Ingatlan mérete: 30960 m²
Tervezett megvalósítás éve: 2023
Ingatlanfejlesztő
Futureal

Rövid bemutatkozás

A Corvin Sétány sikertörténetének következő fejezetét nyitja meg az újgenerációs Corvin Innovation Campus. Az irodaház már a járványhelyzet következtében átalakult piaci igények szerint valósul meg a sétálóutca közvetlen közelében. A kilenc szintes, egyedi homlokzattal és kialakítással rendelkező épületegyüttes első üteme 16650 négyzetméter, a második 14310 négyzetméter irodaterületet nyújt.

A kivételes lokációjú, innovatív és érintésmentes komplexum népszerűségét jól mutatja, hogy a pandémia okozta iparági kihívások ellenére már a kivitelezés megkezdésekor egy globális vállalat döntött a Corvin Innovation Campus mellett. Az épület az IBM új magyarországi főhadiszállása lesz, ahová 2023-ban költözik a vállalat. A társaság irodastratégiájának megfelelően, a fejlesztés a legújabb trendeken alapuló közösségi tereket és szolgáltatásokat nyújtja majd. A cég víziója, hogy az IoT-megoldásokkal felszerelt Corvin Innovation Campus mintapéldája lesz annak, miként tudnak munkatársaink az IBM saját technológiáival hatékonyan dolgozni.

Ennek megfelelően az irodaházat a digitális korszak elvárásainak megfelelően tervezték, ugyanakkor építésénél nagy hangsúlyt fektetnek a WELL Building (WELL) szempontok és a sok zöld környezet kialakítására. Az udvar a sétány egyfajta meghosszabbításaként kellemes rekreációs felületet biztosít. A kisállatbarát komplexum belső tereiben egzotikus zöld növénydekoráció gondoskodik majd az ott dolgozók jó közérzetéről. Az alsóbb szinteken (II. - IV.) az áltagnál magasabb, 2,9 m belmagasság kerül kialakításra. Annak érdekében, hogy a tömegközlekedésre és az autóhasználatra is megfelelő alternatívát nyújtson, az épület a biciklistákat emelt számú biciklitárolóval, külön zuhanyzókkal és szekrényekkel várja. Az irodaházban kávézó és étterem várja majd az ott dolgozókat és vendégeiket.

Az irodakomplexum a BREEAM fenntarthatósági elvárások szerint valósul meg. A fent említett WELL nemzetközi besorolás a dolgozók egészségi állapotára és közérzetére pozitív hatást gyakorló szempontokat ismeri el. A teljeskörűen akadálymentesített irodaházban a természetes bevilágítás maximalizálása és az egészséges munkakörnyezet nyújtása volt az egyik fő cél. Az épület gépészeti rendszerében elhelyezésre kerülő precíziós szűrők, UV-s csírátlanítók és az aktív szénszűrő rendszer Budapest egyik legtisztább levegőjét biztosítják majd. A külső udvar kellemes rekreációs felületet lesz, a központi lobbiból elérhető tágas belső udvar pedig a benapozást, az építészeti formavilágot és adottságokat is figyelembe véve egyfajta nagy közös kültéri nappaliként egészíti ki, illetve teszi még élhetőbbé a közvetlen környezetet.

A Futureal a „Stay Safe” kezdeményezése keretében az ingatlanfejlesztő új biztonsági előírásokat vezetett be és további technológiai megoldásokat tesz elérhetővé az épület kialakítsa során, hogy megfeleljen az irodai környezettel szembeni legmagasabb piaci igényeknek. A Stay Safe egyik szembetűnő eredményeként a Corvin Innovation Campus közös területei szinte teljesen érintésmentessé válnak. A látogatókat kártyaérzékelős automata ajtók és lámpakapcsolók, valamint a biztonságos távolságot jelző jelzések fogadják. Az átlagnál nagyobb belmagasságú liftek telefonos applikációval is hívhatóak lesznek, a mosdókat pedig ugyancsak érintésmentes öblítéssel, kézmosóval és szappanadagolóval szerelik fel. Fotovoltaikus napelem rendszer kerül az irodakomplexum tetejére, ami azt jelenti, hogy a napelemek közvetlenül a napsugárzásból termelik a villamosáramot. Becslések szerint ez körülbelül a garázs bevilágításának a 40%-át fedezi.
Az épület kialakítása, valamint a Corvin Sétány által biztosított lokáció olyan előnyt jelent, amely a WELL-rendszer alapján is kiemelt fontosságú. A fejlesztés alatt álló irodaház a Szigony utca, Tömő utca, Apáthy István utca valamint Balassa utca találkozásainál ölt formát. A komplexum kevesebb, mint 200 méterre helyezkedik el a metrómegállóhoz, így biztosított a könnyű és gyors tömegközlekedéssel történő megközelítése.

A Futureal-csoport a Corvin Innovation Campus főbejáratánál valósítja meg a több mint 1500 négyzetméteres emlékparkot, amit az egykor a Tömő utcában született, kétszeres Kossuth-díjas, Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művészről, egyben a nemzet színészéről, Psota Irénről neveznek el. A színésznő tiszteletére pedig egy emléktárgyat is elhelyeznek majd a megszépülő helyszínen. A parkot fákkal, trópusi faanyagból készült ülőhelyekkel, közösségi funkciókkal is megtöltik. A terület központi eleme egy vízjátékkal kialakított találkozóhely lesz, ami hamar közkedvelt közösségi színtéré válhat, különösen a nyári estéken. A színes növénytakaró, cserjék és kellemes árnyékot adó lombos fák teszik a járókelők számára természetközelivé a környéket. A többszintes növénytakaró kialakításánál a tervezők a kertek benapozásától függően különböző igényű növényeket telepítenek.

Okok, amiért a díjra érdemes

o A Corvin Innovation Campus a Corvin Sétány meghosszabbítását is jelenti, ami új fejezetet nyit a sétány életében
o A komplexum körül megújuló közterület átformálja a Szigony utca és környéke arculatát, megújult utcafrontokat teremt.
o A fejlesztés egy teljes tömb rehabilitációját is jelenti, az épület eltérő homlokzati kialakításaival más-más arcét mutatja a környező utcák irányából.
o Közpark kialakítása 1500 m2-en
 színes növénytakaró, cserjék és kellemes árnyékot adó lombos fák
 mikroklímának megfelelő ültetés és növényalkalmazásnak köszönhetően így minden évszakban látványos és esztétikus
 trópusi faanyagból készült ülőhelyekkel, közösségi funkciókkal is ellátják
 téliesíthető vízjáték a park közepén
 Psota Irén – szobor
o A járványhelyzet következtében átalakult piaci igényekre szabott és frissen bevezetett Stay Safe kezdeményezés keretében valósul meg. A legmodernebb technológiák segítségével szinte teljesen érintésmentes irodaház jön létre:
 látogatókat kártyaérzékelős automata ajtók és lámpakapcsolók
 biztonságos távolságot jelző jelzések
 a mosdókat pedig ugyancsak érintésmentes öblítéssel, kézmosóval és szappanadagolóval szerelik fel
 lifteket telefonos applikációs keresztül lehet hívni
o Egy olyan, WELL Building Platina minősítést elnyerő és BREEAM elvárások és irányelvek szerinti készülő irodaház, ahol jó élni és dolgozni köszönhetően a kiváló lokációnak és szolgáltatásoknak.
 Az egyedi szűrőknek és csírátlanításnak köszönhetően az egyik legtisztább levegőt és ivóvizet biztosító budapesti iroda.
 UV-C lámpás központi légtisztító
 Napelemes rendszer az épületben, amely egy parkoló szint energiafogyasztásának 40%-át képes fedezni.
 A fűtési rendszernek köszönhetően nem lesz közvetlen szén-dioxid kibocsátás
 Víztakarékos rendszerrel ellátott mellékhelyiségek
 Zöld erkélyeket és tetőteraszokat építenek ki, így minden bérleményi terület saját teraszterülettel rendelkezhet.
 Zöldség, gyümölcs termesztése is alkalmas belső kert.
 Az alsóbb szinteken az áltagnál magasabb, 2,9 méter belmagasság.
 A bérlő minden 10. dolgozója után a Futureal ültet egy fát a fenntarthatóság javítása érdekében. Ez körülbelül 250-300 db fát jelent.
 Papírmentes működés
 Mobilos applikáció az érintésmentes funkciókhoz és parkoláshoz
o A nemzetközi szintű minőséget bizonyítja, hogy az IBM Magyarország a Corvin Innovation Campust választotta új budapesti székhelyéül.

Szolgáltatások

o Intelligens épületirányítási rendszer
o Teljes körűen akadálymentesített épület
o Lehetőség van olyan teakonyhák/étkezők kialakítására, ahol a dolgozók legalább egynegyede egyidejűleg le tud ülni
o A szinti teakonyhák teraszkapcsolattal rendelkeznek
o Zuhanyzó és öltözőszekrények a biciklivel érkezők számára
o Elektromos autótöltő és közel 500 parkolóhely
o Kutyabarát kialakítás
o Tisztított levegő és ivóvíz
o Az átlagnál tágasabb, 2,9m belmagasság (II. – IV.)
o Multifunkciós szoba
o Saját kávézó és étterem
o Belső kertek, zöld erkélyek és tetőteraszok
o Csepegtető öntözéses rendszer a növények számára
o A főbejárat mellett egy 1500 m2-es emlékpark Psota Irén emlékére
o Több mint 2000 m2-es belső udvar, rekreációs felület
o A Stay Safe program keretében a Corvin Innovation Campus közös területei szinte teljesen érintésmentessé válnak:
 kártyaérzékelős automata ajtók és lámpakapcsolók
 biztonságos távolságot jelző jelzések
 érintésmentes öblítéssel, kézmosóval és szappanadagolóval felszerelt mosdók