Az Év Asset Management Cége

CPI Hungary

Cím: 1138, Budapest Dunavirág 2-6

Rövid bemutatkozás

A CPI Property Group a csehországi, berlini és a közép-kelet-európai térség vezető ingatlan tulajdonosa. A 30 éves múlttal rendelkező CPI PG portfoliója több, mint 366 ingatlanból áll, amelyek 11 országban helyezkednek el. CPI Property Group 11,2 milliárd Euro összértékű 3,725,000 négyzetméter területű magas minőségű ingatlan portfólió tulajdonosa és üzemeltetője. A 2020-as évhez az ingatlanportfóló értéke 9%-kal növekedett.
Jelenleg a CPIPG: No1. ingatlantulajdonos a Cseh Köztársaságban/ No1. retail tulajdonos a Cseh Köztársaságban/ No1. office tulajdonos Prágában/ No1. office tulajdonos Berlinben/ No1. office tulajdonos Varsóban.
A CPI Hungary Magyarország egyik vezető hosszú távú ingatlan befektetője, üzemeltetője és fejlesztője. A CPI Property Group tagja, melynek a 337.000 m2 alapterületű, több mint 683 millió Euró összértékű magyarországi portfóliójának kezelését látja el. Aktív szereplő az irodai, szállodai, kereskedelmi, valamint az ipari-logisztikai szegmensben.

Okok, amiért a díjra érdemes

A CPI Hungary a magyarországi piacra lépésével egyidőben a humán innovációt helyezte előtérbe. Korát megelőzve a bérlők hosszú távú jóllétébe is befektetett. Emberközpontú ingatlanfejlesztések, a környezeti, társadalmi és mentálhigiénés fenntarthatóságot is szolgáló terek és az akadálymentesség kialakítása a legfontosabb pillérei az alapvető folyamatainak.
Kiemelt figyelmet fordít a fenntartható, környezetbarát megoldásokra, a korszerű technológiák alkalmazására, a modern és közösségi terek kialakításra. A CPI Hungary összes épülete rendelkezik zöld minősítéssel, BREEAM védjeggyel. A CPI elsőként állt a speciális igényű embereknek szóló minősítés mellé, a magyar ingatlanpiacon elsőként kapta meg az Access4You védjegyet az ingatlan portfóliójára.
A hosszú távú értékteremtés mellett elkötelezettek amellett, hogy épületeik, új fejlesztéseik hatékonyan működjeknek. Minden egy kézben: házon belül végzik a fejlesztéseket, az épületeik üzemeltetését, a bérlőkezelést, bérbeadást. A szakembereik által tervezett okos rendszerek alkalmazásával folyamatosan felügyelik az épületeiket. Így lehetséges, hogy a felállított rendszerek gyors reakcióidővel tudnak reagálni egy-egy külső vagy belső eseményre.
Fenntarthatósági, innovációs, humán eredményei:
- A Cpi erőssége a kollégák hatalmas tudásában rejlik, lojalitásuk és professzionalitásuk garantálja az ingatlan állomány magas szintű kezelését.
- Humán Innovációs Program (HIP) létrehozása: HIP közösségi zónákban olyan szolgáltatások kerültek bevezetésre, melyek elősegítik az irodaházban dolgozók egészségmegőrzését, könnyítik az irodai mindennapokat.
- A CPI magyarországi vállalata a csoport legzöldebb portfóliójával rendelkezik.
- Magyarország első zöld vállalati kötvény kibocsátása; 30 milliárd Forint értékben bocsátott ki elsőbbségi, fedezet nélküli zöldkötvényeket, 10 éves lejárat mellett.
- 100% zöld energiára való átállás: CPI Hungary az ingatlanportfóliója üzemeltetéséhez szükséges villamos energiát kizárólag megújuló erőforrásból biztosítja, így egyrészt nagy lépést tesz a fenntartható épületüzemeltetés felé, másrészt a bérlőik is jelentős mértékben csökkenthetik az ökológiai lábnyomukat
- Sikeres első hazai pilot projekt; három piaci szereplő fogott össze annak érdekében, hogy a keresletoldali szabályozás elvét egy “pilot” projekt keretében tesztelte.
- Tudatos épület létrehozása a Balance Hall fejlesztésével; az üzemeltetés során rövid időn belül reagál a környezet és az időjárás okozta változásokra, az ezekből fakadó energia megtakarítási lehetőségekre.
Díjak, fejlesztések:
Elmúlt években megkapta az Év Asset Management díjat, ezen túl az Év Innovációs díjat a zöldkötvény kibocsátásért, Év koncepció díjat a New Age épülete, Év fejlesztése díjat a Balance Hall, Top100 Szerethető Munkahely díjat.
Idei fejlesztések: Airport City Logistics Park big-box épület, Arena Corner közösségi területei, Andrássy Palota felújítása, Hotel Chainbridge Mamaison&Comfort.

Főbb ügyfelek, referenciák

Booklog, RSM, Velux, Citibank, Starschema, Magyar Posta, Samsung, WHO, Nemzetközi Vöröskereszt, Brendon, UPS, Airmax, Ceva Logistics, AON, Colonnade, ABB, Randstad, Kraft, Formlabs