Az Év Fejlesztő Cége

Futureal-csoport

Cím: 1082, Budapest Futó utca 47-53. VII

Rövid bemutatkozás

A Futureal a közép-európai régió egyik vezető ingatlanfejlesztő és befektető cégcsoportja, évek óta Európa 10 legnagyobb ingatlanfejlesztője között tartják számon. A társaság egyedülálló portfóliójába indulása óta több mint 180 ingatlanfejlesztési projekt tartozik, 5 milliárd euró értékben és 3 millió négyzetméteren. Idén, történetében először a Futureal 55 milliárd forint értékű zöldkötvényt bocsátott ki az MNB Növekedési Kötvényprogramjában.

A vállalat elkötelezett a hosszú távú, komplex városrehabilitációs projektek mellett. A Futureal kiemelt projektje a Corvin Sétány, amely több mint másfél évtized után nyeri el végleges formáját Corvin Technology Park irodaház és a Grand Corvin lakóépület befejezésével. Mindeközben a cégcsoport új korszakot is nyitott a sétálóutca számára a sétány közvetlen közelében fekvő, szinte teljesen érintésmentes Corvin Innovation Campus, és a hozzá tartozó Psota Irén emlékpark építésnek megkezdésével. A komplexumot a jövőbe mutató megoldásai és szolgáltatásai miatt választotta a hazai tevékenységének új székhelyéül az IBM, amely 2023-ban kezdi meg a beköltözést.

Újabb állomásához érkezett az Őrmező és Kelenföld találkozásánál megvalósuló Dél-Buda Városközpont fejlesztése is az Etele Plaza őszi megnyitásával, ami itthon és Közép-Kelet-Európában is különlegességnek számít. A több mint 300 millió euró beruházási értékű bevásárló- és szórakoztató központ a legek plázája, egyben Magyarország első okosplázája. Hazánk legnagyobb egybefüggő homlokzati üvegfelülete, a nagyvonalú előcsarnok, a divatmárkák folyosói, az attraktív belső rendezvénytér, valamint a zöldtetős, teraszos kapcsolatával hazánk legtágasabb éttermi szintje a legfrissebb bevásárlóközpont designt hozták el Budapestre. A komplexumban a divatüzletek mellett élelmiszer-áruház, éttermek, kávézók, multiplex mozi, fitneszterem, gyermekjátszóház is található.

Kelenföldön a Budapest ONE irodapark második és harmadik ütemét egyszerre fejlesztik, a jelenleg szerkezetkész állapotú épületeket 2022 második felében adják át. A Futureal 60 millió euró értékű hitelszerződést írt alá az Erste Bankkal az irodapark 2. és közel 50 millió euró értékű hitelszerződést az MKB Bankkal a 3. ütemre. Az épületek a minőségi megoldásaiknak és szolgáltatásaiknak köszönhetően a világjárvány ellenére is vonzzák a világszintű nagyvállalatokat: a Vodafone új főhadiszállása, és a BT regionális szolgáltatóközpontja is a Budapest ONE-ban kap helyet.

A cégcsoport már megkezdte a nagy ívű, vegyes funkciójú Marina City előkészítését is, ami a XIII. kerület egyik legszebb részén, közvetlenül a folyóparton valósul meg, a Marina Part Lakópark és a Duna Plaza közelében.

A Futureal idén új korszakot nyitott a cégcsoport életében, és belépett a hotelszektorba., Az Accor cégcsoporttal együttműködve építi meg Magyarország és Közép-Európa első TRIBE szállodáját. A VII. kerületi Kertész utcában, a főváros egyik legfrekventáltabb helyszínen a kivitelezés ez év végéig megkezdődik, a munkálatok pedig akár már 2023-ban befejeződhetnek.

A Futureal-csoporthoz tartozó Cordia Közép- és Kelet-Európa meghatározó nemzetközi ingatlanpiaci szereplőjévé vált az elmúlt két évtized során. Erős, jól ismert márkával és jelenléttel rendelkezik Magyarország, Lengyelország és Románia újlakás-kínálati piacainak közép- és felső közép szegmensében, de Spanyolországban, Nagy-Britanniában, valamint a német bérlakás- és városrehabilitációs piacon is jelen van, és folyamatosan keresi a további terjeszkedési lehetőségeket. A brit piacon tavaly felvásárolta és átnevezte az immár Cordia Blackswan néven működő ingatlanfejlesztőt. Ennek révén több projektet is elindított Birminghamben, az idén pedig helyi partnerével közösen két brit szociálisbérlakás-szolgáltató cégbe is befektetett. Magyarországon rekordévet zár idén a Cordia: a tavalyi 1100 után 1800 lakás átadását ütemezte be, számos új fejlesztés keretében pedig 800 otthonnal bővítette kínálatát.

A szintén a Futureal-csoporthoz tartozó HelloParks innovatív ipari és logisztikai ingatlanfejlesztő és befektető vállalat az indulás óta eltelt alig több mint egy év alatt három akvizíciót is sikeresen végrehajtott. Maglódon, Fóton és Pátyon összesen 222 hektáron 923.000 m2 raktár- és ipari terület megvalósítását tervezi a cég, melyből idén novemberben már át is adták az első 46.000 m2-es raktárcsarnokot Maglódon, amit használatba is vettek az első, kiterjedt nemzetközi hálózattal rendelkező bérlők (Foxpost, Butor1, Karzol-Trans). Fóton szeptember óta zajlanak az első ütem 45.000 m2-es létesítményének kivitelezési munkái, és Pátyon is megkezdték a régészeti munkákat az 55.000 m2-es csarnok előkészítéseként. A 3 beruházás folyamatban lévő ütemeinek teljes beruházási értéke meghaladja a 140 millió eurót.

Okok, amiért a díjra érdemes

• 2020-ban és 2021-ben a Futurealt jelentős pénzügyi tranzakciókat bonyolított le a magyar és nemzetközi ingatlanpiacon:
• 60 millió euró (mintegy 21,5 milliárd forint) értékű hitelszerződést írt alá az Erste Bankkal a Budapest ONE irodapark 2. ütemének kivitelezési munkáinak finanszírozására. A 3. ütemre pedig közel 50 millió euró (mintegy 17 milliárd forint) értékű hitelszerződést írt alá az MKB Bankkal a cégcsoport.
• 2021. március 19-én sikeres kötvényaukciót hajtott végre, a zöld kötvények lejárata 2031. március 23. A vállalat 50 milliárd forint névértéken meghirdetett kötvénycsomagjára 59,92 milliárd forint árfolyamértékű ajánlat érkezett be és összességében 55 milliárd forint névértékű kötvényt értékesítettek
• 55 milliárd forint értékű zöldkötvényt bocsátott ki az MNB Növekedési Kötvényprogramjában.
• Megnyílt az Etele Plaza
• több mint 300 millió euró beruházási értékű bevásárló- és szórakoztatóközpont
• a legek plázája
• Magyarország első okosplázája
• Az ország legnagyobb multimodális közlekedési csomópontjánál
• Sosem tapasztalt látványvilág
• Hazánk legnagyobb egybefüggő homlokzati üvegfelülete
• A legismertebb márkák választékából válogathatnak (pl. Peek & Cloppenburg, Inditex, GAP, Müller, SPAR, eMAG)
• A legtágasabb hazai ételudvar
• Az épületben a hazai tervezésű, világújdonságot jelentő rendszer, az Óbudai Egyetemen kifejlesztett Ariadné is segíti a látássérült és vak látogatókat a tájékozódásban. Az „okosbottal” működő innovatív informatikai és mechanikai megoldásnak ez a világpremierje is, hiszen első alkalommal működik kereskedelmi környezetben
• Átfogó városrehabilitációs projekt már javában tart, a Dél-Buda Városközpont Fejlesztés (DBVK) keretében az Etele tér–Őrmező által határolt területeken megvalósuló magán- és állami beruházásokkal Európa egyik legnagyobb intermodális csomópontja és Buda egy új városközpontja jön létre.
• A városközpont üzleti hajtóerejét adó Budapest ONE első ütemét már elfoglalták a bérlők: ALDI International IT Services, a Doktor 24, az Oracle Magyarország, a DSV Hungária, a Regus, a VCC Live, Roche és az Instructure. Második Vodafone új főhadiszállásának, és a BT regionális szolgáltatóközpontjának.
• A második és harmadik ütem párhuzamosan halad.
• 2023-ban befejeződik a Corvin Sétányt meghosszabbító Corvin Innovation Campus fejlesztését, amely átalakítja a Szigony utca és környéke arculatát. Az épület az IBM székhelye lesz.
• A Futureal belépett a hotelszektorba és az Accorral együttműködve hozza létre Magyarország és Közép-Európa első TRIBE szállodáját.
• A Cordia az eddig elkészült több mint 7000 lakás és a jelenleg építés alatt álló további 3400 otthon mellett 11.300 lakás építését tervezi. Utóbbiak között mintegy 4500 Lengyelországban, 5500 pedig Magyarországon épülhet fel. A Cordia létesítmény- és ingatlangazdálkodási csapata jelenleg több mint 500 lakást kezel.
• A HelloParks tavalyi indulása óta három akvizíciót is sikeresen végrehajtott. Maglódon, Fóton és Pátyon összesen 222 hektáron 923.000 m2 raktár- és ipari terület megvalósítását tervezi.
• A cégcsoport indulása óta aktívan részt vesz a fenntarthatóság erősítésében. A BREEAM és WELL Building-besorolással a környezettudatosság teljes spektrumán kiemelkedő irodai, ipari- és logisztikai épületek létrehozása.
• Elsők között kapta meg a Futureal három irodafejlesztése (Budapest ONE, Advance Tower és Corvin Technology Park) is a WELL platina előminősítést.
• A Corvin Technology Park kapta meg elsőként a WELL minősítést Magyarországon.
• A Corvin Innovation Campus ugyancsak megszerezte a BREEAM Excellent minősítést és WELL platina előminősítést
• Elsőként kapta meg hazánkban a BREEAM New Construction Excellent minősítését a HelloParks Maglód.
• A Futureal-csoport alapító tagja a Magyar Környezettudatos Építés Egyesületének és bejegyzett tagja a Környezettudatos Építési Egyesületek Világszervezetének
• Stay Safe kezdeményezésének keretében új egészségvédelmi előírásokat, illetve technológiai megoldásokat alkalmaznak minden fejlesztés során
• A Futureal-csoport széleskörű hazai és nemzetközi tevékenyéget folytat, így Magyarországon, az Egyesült Királyságban, Romániában , Lengyelországban, Németországban, Spanyolországban és az Egyesült Államokban is vannak ingatlanfejlesztései.
• A cégcsoport célja, hogy fejlesztései során valódi értéket teremtsen mind az ügyfelei, mind pedig a helyi közösségek számára.
• 2020-ban 891, 2021 novemberéig 863 pozitív hangvételű hír jelent meg a Futureal-csoportról a magyar és a nemzetközi médiában.
• Az elmúlt két évtizedben a cégcsoport Közép-Európa egyik legnagyobb létszámú, több mint 600 szakemberből álló, ingatlanfejlesztő csapatát alakította ki.
• A Futureal-csoport portfóliója több mint 180 ingatlanfejlesztési projekttel rendelkezik 5 milliárd euró értékben és 3 millió négyzetméteren.

Főbb ügyfelek, referenciák

Díjak:
• ULI Global Awards for Excellence – Corvin Sétány – Urban Land Institute (ULI) – 2014
• Európai Kereskedelmi Ingatlan – Corvin Sétány – International Property Awards by Bloomberg – 2010
• Európai Kereskedelmi Ingatlan – Corvin Sétány - International Property Awards by Bloomberg – 2010
• FIABCI Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj – Corvin Sétány – FIABCI Magyarország – 2010
• FIABCI Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj – Corvin Sétány első ütem – International Real Estate Federation – 2011
• Legjobb Bevásárlóközpont Fejlesztés – Corvin Plaza – Construction & Investment Journal (CIJ) – 2010
• International Quality Crown – Etele Plaza – Futureal-csoport – 2011
• Az év vásárlóközpont fejlesztése – NoVA PARK bevásárlóközpont (Lengyelország) - Construction & Investment Journal (CIJ) – 2012
• EB OVO – Corvin Sétány – EB OVO Közhasznú Egyesület – 2014
• Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj; ezüst – Nokia Skypark – FIABCI; International Real Estate Federation – 2018
• Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj; iroda kategória – Nokia Skypark – FIABCI Magyarország – 2017
• Év projektje – Nokia Skypark - Property Awards (Portfolio) – 2017
• Az év tervezett kereskedelmi projektje – Budapest ONE Business Park – iroda.hu – 2016
• Az év projektje díj – Corvin Corner - Property Awards (Portfolio) – 2015
• Az év ingatlanbérleti tranzakciója – Corvin Technology and Science Park - Property Awards (Portfolio) – 2015
• FIABCI Ingatlanfejlesztési Nívódíj – Vision Towers – FIABCI Magyarország – 2015
• Az év irodaháza közönségdíj – Corvin Irodák – iroda.hu – 2011
• Építőipari Nívódíj – Vision Towers – Építési Vállalkozók Országos Szövetsége – 2015
• European Property Awards – Etele Plaza legjobb magyar kereskedelmi projekt és a Budapest ONE Business Parkkal közösen városfejlesztési kategóriában nemzeti díjas – 2018
• Futó Gábor - Az Év Ingatlanpiaci Személyisége 2018 – Az Év irodája díj
• Budapest ONE Business Park – Europa Design – Az év WELL projektje – 2019
• Budapest ONE Business Park – Property Awards – Az év irodaprojektje díj 10 000 m2 feletti kategóriában – 2019
• Advance Tower 2. ütem – Property Awards – Az év irodaprojektje díj 10 000 m2 alatti kategóriában – 2019
• Budapest ONE Business Park – Real Estate Awards – Az Év Kereskedelmi Ingatlanfejlesztése – 2019
• Advance Tower 2. ütem – Real Estate Awards – Az Év Legzöldebb Projektje – 2019
• Futureal-csoport – Real Estate Awards – Év Fejlesztő Cége – 2019
• Budapest ONE Business Park – Europa Design – Az Év Well projektje – 2019
• Budapest ONE Business Park – Portfolio Property Awards – Az Év Irodabérleti Tranzakciója – 2020
• Corvin Innovation Campus – FIABCI Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat – Az iroda és környezettudatos építés kategória győztese – 2020
• Etele Plaza – Real Estate Awards – Az év tervezett kereskedelmi projektje – 2020
• Etele Plaza – CEE Investment Awards – Az év kereskedelmi projektje – 2020
• Etele Plaza Év Különdíja – Portfolio Property Awards – 2021
• Auxesia Homes (brit szabályozott lakásszolgáltató) – Portfolio Property Awards – Az Év Ingatlanpiaci M&A Üzlete – 2021
• TRIBE Hotel – Portfolio Property Awards – Az Év Koncepciója – 2021
• Budapest ONE I. ütem - Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj - Építési Vállalkozók Országos Szakszövetség különdíja

Legnagyobb projektek:
• Corvin-negyed
• Nokia Skypark
• Dél-Buda Városközpont Fejlesztés
• Corvin Innovation Campus
• Budapest ONE
• Etele Plaza
• TRIBE Budapest Central
• HelloParks Maglód
• HelloParks Fót
• HelloParks Páty
• Marina City

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!