Az Év Tranzakciója

Az Árpád Center értékesítése

Cím: 1133, Budapest Árbóc utca 6.
Átadás éve: 2021 Q3
Ingatlan mérete: 5516 m²
Ingatlanfejlesztő
ConvergenCE

Rövid bemutatkozás

A ConvergenCE 2021 nyár végén zárta le az Árpád Center értékesítését. Az Árpád híd és a Váci út szegletében található, népszerű irodaházat az Investum Kft. vásárolta meg. A tranzakció során a ConvergenCE-t a Cushman & Wakefield képviselte.

A XIII. kerület látványosan megújult részén található épület népszerű a kitűnő megközelíthetőséget és kellemes munkakörnyezetet kereső cégek körében. A flexibilisen alakítható irodaterületek hatékony munkavégzést és fiatalos designt tesznek lehetővé, az épület és a környék színvonalas szolgáltatásai pedig kellemes munkakörnyezetet biztosítanak.

A ConvergenCE különösen büszke arra, hogy az Árpád Center bérleti díjainak össztömege az épület megvásárlása óta másfélszeresére nőtt.

Okok, amiért a díjra érdemes

Az épület 2019-es megvásárlása óta az akkor alulmenedzselt és kissé elhanyagolt épületet a ConvergenCE gyümölcsöző projektté formálta át. Újratárgyalta a bérleti szerződéseket, kiadta az üres területeket, és erős, hosszú távú kapcsolatot épített ki a bent levő cégekkel, amelyek nagyra értékelték a rugalmas tulajdonosi hozzáállást és bérlő fókuszú ingatlanüzemeltetési szemléletet. Mindennek, valamint az Investum dinamikus döntéshozatalának köszönhetően a ConvergenCE-nek sikerült az üzleti tervben meghatározott céldátum előtt, “off-market” tranzakció keretében értékesítenie az épületet.
A vevő rendkívül gyors ütemben hozta meg a döntését, és a tranzakció lezárásával az Árpád
Center lett az Investum egyre növekvő ingatlanportfóliójának első pesti irodaépülete.
Ez is bizonyítja, hogy a kiváló helyen lévő, jól menedzselt és karbantartott épületek nemcsak megtartják, de növelik is az értéküket és jelentős befektetői érdeklődést vonzanak.

Az új tulajdonos felkérésére az Árpád Center ingatlanüzemeltetési és bérbeadási feladatait továbbra annak eladása után is a CovergenCE látja el.

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!