Az Év Irodája

HBO Europe – WarnerMedia

Cím: 1054, Budapest Szabadság tér 7
Átadás éve: 2021 Q1
Kialakított terület mérete: 2207 m²
Irodában dolgozók száma: 240
Bérlő cég: HBO Holding Zrt.
Irodaház: Bank Center
Projektmenedzsment
CBRE
Tervezés / belsőépítészet
DPI Design
Tervezés / belsőépítészet
Happy Space Architecture / Ilse Kujpers
Mobil és üvegfalak
Ofysol
Fotók
Simenyi Gergely
Kivitelezés / Fitout
Value4Real

Rövid bemutatkozás

A WarnerMedia cégcsoport részeként az HBO több mint 30 éve meghatározó szereplője a hazai média életében. 1991-ben az HBO egyike volt az első nemzetközi cégeknek, amelyek Magyarországon nyitottak irodát és kezdték meg innen európai terjeszkedésüket. Az brand neve összeforrot a minőségi szórakoztatással, és olyan exkluzív világpremierek otthona lett, mint a Trónok harca, az Utódlás vagy a Csernobil. A vállalat azonban nem csak nemzetközi, hanem hazai sorozatok gyártásában is úttörő volt. Az HBO készítette a Társas játék, a Terápia és az óriási közönségsikert aratott Aranyélet című sorozatokat.
Az WarnerMedia budapesti irodája egy csendes, zöld domboldalból átköltözött egy elegáns belvárosi helyszínre. Hogy az új irodában is legyenek zöld elemek, ahhoz a szomszédban található Szabadság tér biztosítja az ihletet a maga geometrikus formájával és békés hangulatával.

Okok, amiért a díjra érdemes

A belsőépítészeti tervezés során különféle geometrikus elemeket használtunk, amelyek kapcsolatot teremtenek a belső tér és a Bank Center építészeti megoldásai, illetve az WarnerMedia-identitás között. Ezek egyszerre merész és elegáns, figyelemfelkeltő elemek a térben. Az arany használata tükrözi az HBO és a WarnerMedia ragyogását.
Az irodába belépőket egy aranyszínű recepcióspult várja, melyet képek vesznek körül a különféle WarnerMedia-tartalmakból.
A munkatársak “zöldben” láthatják a belső teret azáltal, hogy merész, zöld színű geometrikus alakzatok kerültek a főfalakra. Ez az identitáselem egyszersmind egységet is teremt a belső térben, amelynek minden pontjáról látható.
Az open office-térben nagy “piknikszőnyegeket” alkotnak a geometrikus szőnyegelemek, amelyek különböző mintázatai tükrözik az WarnerMedia egyes részlegeinek identitását, és segítenek az adott részleghez tartozás megerősítésében. A tárgyalószobák is mind saját egyéniséggel rendelkeznek, és kapcsolódnak egy-egy olyan, jól ismert WarnerBros vagy HBO franchise-hoz, mint a Harry Potter, az Aranyélet vagy a Jóbarátok. Ezzel is elősegítik a közösségi érzést és az együttműködést. A kék és a rózsaszín árnyalatai kiemelőszínként tagolják a nagy irodateret, hangsúlyozzák a szimmetrikus padlóelrendezést és karaktert adnak neki.
A kisebb egységeket tekintve a munkatársak kifejezhetik egyéniségüket azzal, hogy behozzák az irodába saját növényeiket, és a munkaállomás-szigetek végénél található fekete állványokba helyezik azokat. Ily módon a személyes tárgyak rendezetten jelennek meg, és ezzel a munkatársak maguk is hozzájárulhatnak a belső tér kialakításához, és gondoskodhatnak arról.
A munkatársakat továbbá közös kávézásra vagy ebédelésre hívogatják a középső terek, amelyek melegek, élettelik és barátságosak. A “mozizás a parkban” élményét hivatottak megidézni a fából készült padlóval, az organikus alakú világítótestekkel és zöld árnyalatokkal.

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!