Az Év Irodája

TK Elevator Solution Center Europe iroda

Cím: 1143, Budapest Hungária körút 128
Átadás éve: 2021 Q4
Kialakított terület mérete: 2000 m²
Irodában dolgozók száma: 220
Bérlő cég: TK Elevator Solution Center Europe
Irodabútor
BB Works Kft.
Faburkolat
Decor Floor Kft.
Kivitelezés / Fitout
Extruo 88 Kft.
Tervezés / belsőépítészet
LAB5 Építésziroda Kft.
Tervezés / belsőépítészet
Stay in Hungary Kft.
Ingatlanfejlesztő
WING Zrt.
Projektmenedzsment
WING Zrt.

Rövid bemutatkozás

TK Elevator Solution Center Europe (TKE SCE):

Düsseldorfi székhelyű anyavállalatunk felvonók, mozgólépcsők, mozgójárdák, valamint utasszállító hidak és emelő platformok gyártásával, beszerelésével és karbantartásával foglalkozik. A TK Elevator thyssenkrupp anyavállalattól való 2020. augusztusi kiválását követően döntöttünk egy cégen belüli szolgáltató központ felépítése mellett. Az ötlet 2021. június 1-én kelt életre, hiszen ekkor fogadhattuk a Solution Center Europe első tagjait budapesti irodánkban. Csapatunk azóta is folyamatosan bővül, kollégáink válogatott pénzügyi és HR-es adminisztratív folyamatokat támogatnak Európa szerte.

WING Zrt. és a Hungária Office Park fejlesztés:

A bérbeadó WING Zrt. Magyarország egyik legnagyobb ingatlanfejlesztő és befektető cége, magántulajdonban lévő magyar ingatlanvállalkozás, amely elkötelezte magát a hosszú távon is értéket teremtő, magas építészeti minőséget képviselő projektek megvalósítása és az épített környezet fejlesztése mellett. A vállalat működésének több, mint 20 éve alatt fejlesztett projektportfoliója mintegy 1,2 millió m2 alapterületű ingatlant fed le.

A WING által fejlesztett HOP irodapark, amely a Hungária körúti főhomlokzat mögött terül el, jól megközelíthető helyen, a Városligettől 500 m-re, mégis a forgalomtól elzártan, nyugodt, békés, zöld, urbánus környezetben kínál modern, emberközpontú, költséghatékony irodaterületeket, valamint speciális és ipari funkciót kínáló területeket. Egy valódi városi irodaparkról van szó, 3 hektáron helyezkedik el, a városi atmoszféra és a városi infrastruktúra sűrűjében.

Gizella Loft irodaház:

A TK Elevator 2000 m2-es új irodája a Hungária Office Park 9-es épületében, a Gizella Loft irodaházban kapott helyet. A Gizella Loft irodaház az irodapark és a városrész legnagyobb alapterületű és legmagasabb épülete, mely egyedülálló panorámával rendelkezik. Összesen 7 szinten, 8500 m2 bruttó alapterületen kínál Loft stílusú irodaterületet. Az épület szintjeit a nagyvonalú, egyedülálló belmagasság mellett, nagy üvegfelületek, sok természetes fény és egyedi kialakítás jellemzi. Az épület alaprajzi adottságai biztosítják az egyedi ültetési és térszervezési igények elhelyezési lehetőségét.

TK Elevator Solution Center Europe létesítményének céljai és működési vízió az új irodában:

Olyan székhelyet álmodtunk meg új irodánknak, amely kialakításában egyszerre tükrözi vissza cégünk nagy múltú ipari örökségét, testesíti meg az általunk képviselt jövő-orientált gondolkodásmódot, mindemellett magas minőségű munkakörülményeket biztosít. A szokványostól eltérő törekvésünk mind a szolgáltatóközpont helyszíne, illetve design kialakítása kapcsán definiálásra került és úgy gondoljuk, hogy a Gizella Loftban mindez megvalósult. Meggyőződésünk, hogy az iroda atmoszférája, a magas belmagasság, a magas ablakfrontnak köszönhető természetes fény beáramlása, valamint a budai hegyek látványa a város tetői felett összességében olyan irodai légkört teremt, ahova kollégáink szívesen lépnek be nap, mint nap. A belsőépítészeti vonások mellett az épület és a belső udvar is viszonylag csendesek, mivel a szomszédos épületek levédik a Hungária körút forgalmának zajától.
A zöld területek, mint a tetőkert, az épület előtti belső udvari kis park, valamint a Városliget közelsége, mint rekreációs lehetőségek, mind többletértéket adnak a Zuglóban kialakított, jól megközelíthető munkahelyünknek.

TK Elevator iroda belső kialakítása:

A TK Elevator új irodája a legmodernebb ültetési és térszervezési trendeknek megfelelően került kialakításra. A bérlemény magánban foglalja a TKE barátságos és kiemelkedő körpanorámával rendelkező központi irodáját, tárgyalókat, valamint a közösségi találkozásra alkalmas központi étkezőt, így komplex munkakörnyezetet nyújt, magas belsőépítészeti igények mellett. A TKE számára az épület abban nyújt igazán egyedi megoldást, hogy egy A kategóriás irodaépületen belül megoldhatóak voltak a tevékenységéhez szükséges műszaki feltételek, valamint a cég arculatának frissítéséhez igényelt magas minőségű irodaterület.

Okok, amiért a díjra érdemes

Retrofit:

Az iroda a több épületből álló telephely 70-es években épület régi 9-es épületében kapott helyet, ami az átalakítás és teljes felújítás után Gizella Loft irodaház néven működik tovább. Az átalakítással a hosszú évek óta üresen álló gyárépület új funkciót kapott. A teljes felújítás mellett az épületszerkezet teljes mértékben megmaradt, így a TK Elevator úgy költözhetett vadonatúj belső kialakítású irodába, hogy szerkezetépítéssel nem terhelte a környezetünket.

Prop-tech:

A TK Elevator központi irodája megfelel a modern irodai IT követelményeknek. A modern szerver központ mellett minden tárgyalószoba tárgylófoglaltsági rendszerrel van ellátva, amelyhez a kollégák külső helyszínről is hozzáférhetnek. A közlekedőkön, valamint a teakonyhában elhelyezett LED képernyőkön az aktuális céges információkat követhetik nyomon a kollégák. A napi munkavégzési helyek asztalfoglaló rendszerrel foglalhatóak.

Zöld:

Az iroda kialakítása megfelel az aktuális fenntarthatósági trendeknek. Amellett, hogy egy meglévő, üres gyárépület kapott új funkciót, az épület a felújítás során környezetvédelmi normáknak megfelelően került átalakításra, energiatakarékos LED világítással, hőszivattyús rendszer alkalmazásával és olyan modern és energiatakarékos épületgépészeti és automatikai rendszer beépítésével, amelyekkel az iroda energiafogyasztása még kedvezőbb, mint sok újépítésű irodaháznak. A TK Elevator emellett az iroda terek nagyfokú növényesítésével szerette volna megmutatni zöld elkötelezettségét.
Fontos megemlíteni, hogy az iroda lokációja jól megközelíthető kerékpárral is, az e-autók töltésére rendelkezésre állnak töltőállomások, valamint Carsharing lehetőséget az irodaház előtt. A TKE elközelezte magát, hogy 2030-ig 25%-kal csökkenti az ökológiai lábnyomát. Ehhez a mi szolgáltató központunk is hozzájárul, frissen átadott irodánkban csak környezetbarát tisztítószereket illetve újrahasznosított anyagokból származó papírt használunk.

Emberközeli:

Az eredeti gyárépületi kialakítás miatt az iroda kiemelkedően nagy, 4 méter körüli belmagassággal és magas, teljes homlokzaton végig futó nyílászárókkal rendelkezik, ami loftos hangulatot kölcsönöz a belső térnek. A részben open office kialakítás tovább erősíti a világos terek hatását. Az emeletekről páratlan körpanoráma nyílik mind a pesti, mind a budai várásrészekre és a környező budai hegyekre.
Jó közérzetet, élhető környezetet biztosít továbbá a sok zöld felület és szökőkutas tó a campus-on belül. A színválasztást az irodán belül az alábbi módon terveztük:
o Open space: Az alapvetően visszafogott, harmóniát árasztó színeket használtunk, melyet összhangba hozunk az épület loftos jellegével, kiemelve ennek előnyeit. Ez megmutatkozik egyrészt a viszonylagosan sok fa (illetve fa-erezésű egyéb) anyag használatában, a falfelületek színében, illetve a nemsokára beköltöző sok növény alkalmazásában.
o Szociális helyek / tárgyalók: A tér központjában elhelyezett irodák ennek a visszafogott stílusnak a kontrasztját képezik: Itt a TKE élénk branding színeit használtuk.

Fiatalos:

A belső terek kialakítása jól illeszkedik a Y- és X- generációs iroda használati elvárásokhoz. A tágas és szellős open office terek mellett az irodában helyet kaptak különböző méretű telefonáló- és tárgyaló szobák, amik központi tárgyaló foglalási rendszeren keresztül foglalhatóak. A 4. emeleti iroda szinten helyett kapott egy hangulatos központi étkező és teakonyha, ahol a különböző szinteken dolgozó kollégák naponta találkozhatnak és közösen kávézhatnak.
A közel 50 főt befodadó konyhába perezentáció- és hangtechnika is beszerelésre került. Ezzel egy plusz, rugalmasan használható szociális teret teremettünk, amely eredeti funkciója mellett alkalmas team meetingek, valamint belső rendezvények lebonyolítására is.

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!