Az Év Asset Management Cége

S IMMO APM Hungary Kft

Cím: 1051, Budapest 1051 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 12

Rövid bemutatkozás

Az S IMMO AG egy bécsi székhelyű a bécsi tőzsdén jegyzett ingatlanbefektetési társaság, amely kizárólag az Európai Unióban fektet be, azon belül is fókuszálva Ausztriára, Németországra és a közép-kelet európai országokra. Az S IMMO ingatlan portfóliójában nagyobb részt irodák, bevásárlóközpontok, szállodák és lakóingatlanok találhatók meg. A vállalat a hosszú távon megtérülő ingatlan-befektetésekre összpontosít, tevékenységei körébe tartozik az ingatlanfejlesztés, a kereskedelmi és lakóingatlanok vétele, bérbeadása, felújítása és értékesítése, szállodák és bevásárlóközpontok üzemeltetése, valamint aktív vagyon- és portfóliókezelés. A cégcsoport mintegy 1,3 millió négyzetméter összterületű ingatlannal rendelkezik az Európai Unióban, amelyek kihasználtsága 93,2 százalék, teljes bérleti hozama pedig elérte az 5 százalékot a 2021. június 30-i eredmények alapján. A társaság összbevétele 2021 első hat hónapjában közel 91 millió euró volt, az előző év egészében pedig megközelítette a 174 millió eurót.
Az idén 20. évfordulóját ünneplő S IMMO Hungary 2001 óta megbízható szereplője a budapesti ingatlanpiacnak és az S IMMO AG leányvállalataként property- és asset management szolgáltatásokat nyújtva felel a cégcsoport magyar portfóliójáért, amelynek része a Blue Cube („Év Irodaháza 2013.” közönségdíjasa), a Buda Center, a belvárosi ikonikus City Center, a Pódium Irodaház, a Maros BC, a River Estates és az öt csillagos Budapest Marriott Hotel. Ezek összterülete meghaladja a 120 000 négyzetmétert.
A 2021-es évet az S IMMO az év egyik meghatározó tranzakciójával zárta és megvásárolta a LEED Gold minősítésű prémium Irodaházat: a 100%-os bérbeadottságú Budapart Gate-et.

Okok, amiért a díjra érdemes

Az S IMMO neve egyet jelent a megbízhatósággal, a hosszú távú erős elköteleződéssel és a tartós bevételt generáló portfólióval, valamint kiszámítható növekedéssel. Az S IMMO Hungary sikerének kulcsa a portfólió minőségében, a tulajdonosi szemléletű ingatlankezelésben és a bérlők iránti elkötelezettségben rejlik, melyek együttesen elégítik ki a közismert hazai- és nemzetközi bérlők sokaságát.
Az S IMMO elkötelezett a fenntarthatóság, a társadalmi felelősségvállalás és az ESG megoldások iránt. A portfólióból már 4 irodaházunk rendelkezik zöld minősítéssel és kitűzött célunk, hogy hamarosan valamennyi S IMMO épület minősített legyen. Ezen felül a Blue Cube Irodaház 2020-ban megszerezte az Access4you Silver minősítését, mellyel fogyatékkal élő embertársaink számára is biztonságosan használhatóvá tettük a teljes irodaházat. Hamarosan indul első zöld pilot projektünk, melynek keretében a teljes irodaház tetejét napelemmel borítjuk be, mely zöld energiát termel majd az irodaház számára és egyben csökkentjük az irodaház ökológiai lábnyomát.
Váci úti innovatív fejlesztésünk, a 27.000 m2-es Essence Garden a terveink szerint BREEAM, WELL és Access4you minősített lesz, melyen már most a tervezési fázisban is dolgozunk. Ez a fejlesztés amiatt is különleges, mert a projekttel párhuzamosan revitalizáljuk a Rákos-patak partját, így az élhető és fenntartható környezetet nemcsak leendő bérlőink élvezhetik majd, hanem a környék lakói is.
Kis létszámú, de professzionális csapatunk számára nagy megtiszteltetés lenne, ha az ingatlanszakma is elismerné a 2021-ben nyújtott teljesítményünket és a legjobb asset management-nek járó díjra is érdemesnek tartanának bennünket.

Főbb ügyfelek, referenciák

Fővárosi Vízművek Zrt.
Danone Magyarország Kft.
Digi Kft.
NOVODATA Számítástechnikai Zrt.
Oktatási Hivatal
Emineo Magánkórház
Rádió 1
Magyar Államkincstár
Samsonite
Plazmaferezis
Shapr 3D

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!