Arena Corner Irodaház közösségi terei

Cím: 1087, Budapest Hungária krt. 40-44.
Ingatlan mérete: 2000 m²
Bérlő cég: Citibank, Vodafone, Avon
Üzemeltetés
CPI Facility Management
Ingatlantulajdonos
CPI Hungary
Tervezés / belsőépítészet
MádiLáncos Studió

Rövid bemutatkozás

A magyar irodapiac ikonikus ingatlanegyüttese, az Arena Corner első nagy megújítási programja 2018-ban fejeződött be, hogy az irodaház a legújabb munkahelyi trendek megjelenítésével biztosítsa versenyképességét. A CPI Hungary tulajdonában álló, kiváló tömegközlekedési kapcsolatokkal rendelkező komplexumban a felújítási program idén a második fázissal folytatódott, az épületben található két lobby közösségi és kiszolgáló tereinek esztétikai és funkcionális megújítására helyezik a hangsúlyt. A főépületben az átalakítások érintik az éttermet, a kávézót és a konyhát, melyek egy új közösségi helyszínt alkotva még színvonalasabb szolgáltatásokat nyújtanak majd a bérlőknek. Továbbá a Kerepesi úti épületszárnyban a korábbi székház jellegű használat után egy több-bérlős rendszerre történő átállás miatt megújítják a fogadóteret és a liftek előterét, amelyet majd az ideérkező új bérlők is aktívan használhatnak. A lobby átalakítása illeszkedik az irodaház általános arculatához, emellett itt lesznek a Humán Innovációs Program helyiségei, valamint innen lesz biztosított a belső kertkapcsolat a torony bérlői számára. A megújuló, tágas terek a legújabb trendként hódító rugalmas munkakultúrákat is segítik, hiszen kiváló helyszínt biztosítanak a munkaközi szünetek eltöltéséhez, illetve informális megbeszélések lebonyolításához. A teljes projekt decemberben kerül átadásra.
A belsőépítészeti megoldásokra a MádiLáncos Studio kapta meg a felkérést.

Okok, amiért a díjra érdemes

Az Arena Corner felújítási programjának célja, hogy a bérlők jól érezzék magukat az irodaházban. Működésünk során a humán innovációt helyezzük előtérbe, megvizsgáljuk, hogy a munkavállalóknak milyen napi szükségleteik vannak és ezenfelül is hogyan tudunk nekik inspiratív és komfortos környezetet biztosítani. Ez nem csak az épület és a közösségi terek kialakításakor kerül előtérbe, hanem a mentális és testi egészség, jóllét megőrzésére irányuló szolgáltatásainkban is. Ezért is hívtuk itt is életre a Humán Innovációs Programunkat.

A fenntartható anyaghasználaton és épületüzemeltetésen túl a belsőépítészeti koncepciónk színhelye lesz feltöltődésnek. Az étterem átalakításával egy olyan környezetet hozunk létre, ami nem csak az étkezés funkcióját látja el, hanem színhelyet ad a rekreációnak, az elmélyült munkának és a csapatépítésnek.
A természetből merített elemek és a téri adottságok felhasználásával a különböző funkcionális egységekhez igazodó hangulatokat alakítunk ki. A nagyvonalú átrium térben a könnyed, légies anyagok, színek és a dús növényzet a szabad ég alatti étkezés örömét adja. A zártabb, alacsonyabb belmagasságú területen otthonos, meleg hangulatot áraszt a párás esőerdők ihlette tér. A nyüzsgő kávézót a növények között megbújó állatvilág motívumai töltik meg élettel. Így alakul ki a levegő-flora-fauna hármas hangulati egység.

A lobby-koncepció a külső és a belső tér összekapcsolásán, határainak elmosásán alapszik. A tér egy növénysziget köré szerveződik, ami a kültérben és a beltérben is megjelenik. A kinti, meglévő növénysziget szoros folytatása az új lépcsőzetes növényültető és abba integrált pad. A beltéri szín- és anyaghasználatot a parkokban megjelenő anyagok és a zöld növényzet és pázsit inspirálta.

Szolgáltatások

-- HIP szolgáltatások: az irodaházban kialakításra kerültek a HIP-zónák, melyek gyakorlatilag wellbeing-zónák, elérhetőek a wellness, kozmetikai, szépészeti szolgáltatások, sportolási és rekreációs (jóga, gyógytorna) lehetőségek. A komfortszolgáltatások, mint például a házhoz jövő cipész vagy ruhatisztító, a különböző mentálhigiénés workshopok vagy épp a termelői piacok mind azt szolgálják, hogy a bérlők több szabadidőhöz jussanak.
- Relax zona
- Közösségi meeting point-ok
- CSR aktivitások a bérlőkkel a fenntarthatóság jegyében (környezetvédelmi és charity programok)
- Egészséges étel automaták, étterem, büfé
-Pop up szezonális vásárok a kényelem és az egészség jegyében
- Wifi

Fenntarthatósági szempontok:
- Környezettudatos, energiahatékony, fenntartható épületüzemeltetés
- Fenntartható, magas minőségű felhasznált anyagok
- Környezettudatos gépészeti megoldások
- Energiahatékony világítástechnika
- Elektromos autótöltő
- Szelektív hulladékkezelés
- Biciklitároló, öltöző, zuhanyzó
- Akadálymentes épület Access4You minősítéssel
- BREEAM very good