A MádiLáncos Studio Irodája

Cím: 1027, Budapest Horvát utca 14-26
Átadás éve: 2021 Q1
Kialakított terület mérete: 350 m²
Irodában dolgozók száma: 30
Bérlő cég: MádiLáncos Studio Kft.
Irodabútor
Árkossy Bútor Kft.
Irodabútor
Blue Business Interior Kft.
Irodabútor
D!sign Solutions Kft.
Irodabútor
Haworth Kft.
Faburkolat
Bepro Solutions Kft.
Irodaszőnyeg, padló
Cera Kft.
Irodaszőnyeg, padló
DecorFloor Kft.
Irodaszőnyeg, padló
Floor by Blue
1 referencia
Kivitelezés / Fitout
FITOUT Zrt.
Fotók
Jaksa Bálint
Tervezés / belsőépítészet
MádiLáncos Studio Kft.
Világítástechnika
Solinfo

Rövid bemutatkozás

A MádiLáncos Studio keretein belül már lassan 20 éve foglalkozunk kiemelten munkahelyek belsőépítészeti tervezésével. Csapatunk organikusan nőtt és fejlődött az elmúlt években, amit az általunk használt irodatér egyre kevésbé tudott hatékonyan kiszolgálni. Két épületszinten dolgoztunk, ami a projekt csapatok működését, a kommunikációt – kollaborációt, és a munkánkhoz fontos anyagminták tárolását, kezelését nehézkessé tette, ezért 2019 elején elhatároztuk, hogy egy hatékonyabb teret keresünk. Döntésünkben a kibontakozó vírus helyzet csak megerősített minket – tudtuk, hogy az iroda és a munka világa változni fog, de hittünk és hiszünk abban, hogy az iroda továbbra is a vállalat és a brand fontos referenciája és a közösség otthona marad. Az irodaváltással együtt a stúdióinkkal egyidős arculatunk megújításába is belevágtunk.

Okok, amiért a díjra érdemes

A megfelelő teret és körülményeket a nemrég látványosan megújult ZenGarden irodaház legfelső emeletén találtunk meg. A fantasztikus kilátás és saját terasz mellett 350m2 rugalmasan alakítható irodatér várt minket. Egy ABW (activity based work) alapú egyterű irodát terveztünk, mert a projekt alapú kreatív tervezői munka hatékonyságához fontos, hogy a csapattagok könnyen és gyorsan tudjanak egymással kommunikálni. Ezt a teret egészítik ki az elvonulásra alkalmas fókusz szobák, lounge terek, könyvtár és a tárgyaló, ahol egymás zavarása nélkül lehet egyeztetni, telefonálni, vagy elmélyülten dolgozni. A legfontosabb közösségi terünk a projekt szoba, ahol egy nagy asztalfelületen dolgozhat a csapat az itt tárolt anyagmintákkal. A válaszfalak zömét üvegből terveztük, hogy minél kevésbé törjük meg a csodálatos kilátást, az mindenhonnan élvezhető legyen, másfelől egymást is könnyebben elérhessük.

A műhelyhangulatot a designba is próbáltuk becsempészni, az álmennyzetet és a pillérburkolatokat elbontottuk megmutatva az épület nyers betonszerkezetét. A gépészet zöme újra lett szerelve, az akusztika és a látszó gépészet esztétikai követelményeinek fegyelembevétele mellett. Az anyag- és színhasználat szándékoltan visszafogott (szürke, fehér, fekete, lila) nyugodt hátteret biztosítva a tervezői munkához. Egyedül a fókusz szobák és a konyha színesek, érdekes feszültséget és kontrasztot képezve az iroda többi, semlegesebb, nyugodtabb tereivel. Az irodánkban számos egyedi bútort és falburkolatot terveztünk. A kivitelezőnek izgalmas kihívás volt a pvc-vel burkolt konyhapad, az általunk tervezett tapétával összefogott ajtó – fal – gardróbszekrény felület és a tárgyalóban megvalósult, saját fejlesztésű acél szerkezetű prezentációs fal megépítése.

A MádiLáncos Studio elkötelezett a fenntartható fejlődés mellett, ezt a szemléletet az új irodánk tervezése során is fontosnak tartottuk. A LEED ID+C minősítési rendszer kritériumait vettük alapul, ami az alaprajzi elrendezés, az anyagválasztás, a gépészet megújítása, az új lámpatestek kiválasztása és a világításvezérlés kialakításáig számos design döntést meghatározott.

Az új irodánkat április elején vettük át a kivitelezőtől szoros és gördülékeny együttműködés után. Ezzel egyidőben elkészült a megújított arculatunk, így a bejárati ajtónkra már az új logonk került, illetve elindítottuk az új honlapunkat.

Tervezőként nagyon izgalmas és inspiráló egy teljesen saját tervezésű irodába költözni, a koncepciónkat magunkon tesztelni. Egylőre csak korlátozott létszámban dolgozunk bent együtt, de a kollégák és partnereink is szeretik és hatékonyan használják az új iroda teret. Már nagyon várjuk, hogy mielőbb a teljes csapat birtokba vehesse és élvezhesse az új irodát.