Az Év Irodája

BENU Magyarország Zrt.

Cím: 1095, Budapest Soroksári út 30-34.
Átadás éve: 2021 Q4
Kialakított terület mérete: 1238 m²
Irodában dolgozók száma: 63
Kivitelezés / Fitout
Epronex Építő Zrt.
Design & Build
Gravoform Kft.
Design & Build
Millenium Csoport Kft.
Fotók
Hlinka Zsolt
Bérbeadó
Immofinanz Services Hungary
Akusztika
Multifelt Factory Kft.
Irodabútor
Pro Office Kft.
Biztonsági cég
ProGuard Europe Kft.
Ingatlantanácsadás
Property Support Kft.
Projektmenedzsment
Stay in Hungary Kft.
Informatikai szolgáltatók
Vodafone Magyarország

Rövid bemutatkozás

A BENU a németországi központú PHOENIX csoport gyógyszer-kiskereskedelmi márkája. A PHOENIX csoporthoz Európa 26 országának gyógyszer-nagykereskedő cégei tartoznak, a csoport emellett Európa-szerte mintegy 2.500 közforgalmú gyógyszertárral rendelkezik. Ezen gyógyszertárak közül Magyarországon túl Csehországban, Lettországban, Észtországban, Litvániában, Svájcban, Hollandiában, Szlovákiában, Szerbiában és Macedóniában működnek patikák BENU-védjegy alatt.

A PHOENIX csoport magyar kiskereskedelmi üzletágát a legnagyobb hazai gyógyszer-kiskereskedelmi befektető, a BENU Magyarország Zrt. működteti. A cég közel 20 éves, sikeres szakmai múltra tekint vissza a gyógyszer-kiskereskedelmi piacon, különösen a gyógyszertáraknak nyújtott üzletviteli tanácsadás, gyógyszertári portfolió-, és vagyonkezelés terén.

138 saját tulajdonú gyógyszertárával és több mint 210 franchise partnerével a BENU legnagyobb hazai gyógyszertár-hálózatnak számít.

A többségi gyógyszerészi tulajdonnal rendelkező hazai BENU Gyógyszertárakban a BENU mint professzionális nemzetközi márka sikeres koncepciót, minőséget, innovációt nyújt, ami összefonódik gyógyszerészeink erősségével, úgymint a helyi igények ismerete, a személyre szabott tanácsadás lehetősége és a vásárló-központúság.

Az „Év Irodája” cím elnyerésére pályázó BENU Magyarország Zrt. irodája a Haller Gardens Irodaház 5. emeletén helyezkedik el. A BENU központja korábban a VIII. kerületben, a Bláthy Ottó utcában volt megtalálható. A vállalat fejlődése miatt az épület szűkössé vált, egy tágasabb irodaterületre lett szükség, ami a folyamatosan növekvő létszámot figyelembe véve is megfelelő, nem beszélve arról, hogy olyan feltételekkel rendelkezik, amelyek mind a megközelítést, mind pedig a munkavégzést támogatják. Választásunk a Haller utca és a Soroksári út sarkán lévő Haller Gardens Irodaházra esett, ahol minden feltétel adott volt, hogy a BENU számra tökéletes irodaterületet alakítsunk ki. Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a költözés első gondolatától a megvalósításig mindössze 14 hónap telt el.

Okok, amiért a díjra érdemes

A BENU Magyarország Zrt. 2021 Q4-ben vette át új irodáját a Haller Gardens Irodaházban. A kiválasztásban nagy szerepet játszott az irodaház kedvező elhelyezkedése, a Duna közelsége, és a felújított, megújult myhive Haller Gardens részéről kínált új kényelmi szolgáltatás paletta. A házon, illetve a házban történő felújítási, és az egyedülálló myhive kényelmi szolgáltatások ugyancsak segítették, hogy a BENU a Haller Gardens mellett döntsön.

A legfontosabb cél egy olyan környezet megteremtése volt, ahová a kollégák szívesen járnak be, és ahol még inkább erősítjük a kollaborációt, az információ áramlását, ezzel növelve a hatékonyságot. Olyan tereket álmodtunk meg, ahol az együttműködést erősíthetjük a munkavállalók között, s hogy a siló gondolkodást átalakítsuk egy kollaboratív, egymást segítő működési modellé.

A Property Support ingatlantanácsadó cég számára a legérdekesebb élmény az volt, hogy az eddig önálló villaépületben lévő cég hogyan tudja érzelmileg elengedni az addig megszokott helyét annak érdekében, hogy egy modernebb, nagyobb irodaházba költözzön, amely már a mai kor műszaki, építészeti elvárásainak megfelelő.

Az új irodát a magas minőség, az emberközeliség, a letisztultság és a visszafogottság mentén terveztük – ezeket pedig az első lépésektől kezdve az utolsó bútorok kiválasztásáig szem előtt tartottuk. Az eredményes tervezésben nem csak egy modern iroda született meg, hanem a cég elvei is megjelenhettek indirekt módon, úgy mint emberközpontúság, szakmaiság, bizalom és a BENU márka professzionalizmusa.

A Viador Atrium Group az általános hangulat meghatározásánál a BENU-ra, mint patikahálózatra jellemző tisztaságot igyekezte visszaadni a visszafogott, tiszta színekkel és kontrasztokkal, természetes anyaghasználattal. A részletmegoldásoknál utalásképpen jelennek meg a cég tevékenységi köréhez kapcsolódó elemek: a kapszula lámpák a recepciónál, a tárgyaló fa lamellás kapszula fala, a kapcsolatokat megidéző hálózat grafikák és a fő értékeket bemutató képek (Bizalom, Gondoskodás, Egészség). A letisztult formavilághoz illeszkednek a lekerekített sarkok, íves falak: a kollaborációs területeket kijelölő leugratott álmennyezeti részek, a recepciós pult finom szögtöréssel kialakított formája.

Kiemelt helyen szerepelt a tervezésnél, hogy olyan munkaállomásokat alakítsunk ki, amelyek a nap nagy részében természetes fényt kapnak. Számos új ötletet is meghonosítottunk, ezek elsősorban az open office működését teszik kényelmesebbé és munkavállaló-barátabbá. A projekt során munkatársaink a marketing, a HR és kommunikáció, az indirekt beszerzés és az informatika területről aktívan kivették részüket, mindenki hozzátette a maga szaktudását.

Az előző irodához képest, ahol a kisebb, pár személyes irodahelyiségek voltak többségben, nagyrészt felváltották a nyitott irodaterek, amelyek mellett megmaradtak a vezetői irodák. A nyitott tereknél törekedtünk arra, hogy tagoltan alakítsuk ki azokat, biztosítva a megfelelő munkakörnyezetet az eltérő munkát végző részlegeknek. De nagyon odafigyeltünk az akusztikára is: olyan hangelnyelő paneleket építettek be a falakba, amelyek hatására a lehető legkevésbé zavarjuk egymást.

A nyitott irodák mellett különböző kollaborációs területek kialakítására is volt lehetőség.
Újdonság a BENU életében a silent office-ok megjelenése, ahová a csendet és az elmélyülést igénylő feladatokkal vonulhatnak el a kollégáink, de hangszigetelt „telefonfülkék” is rendelkezésre állnak, ha egy bizalmasabb telefonhívást kell elintéznünk vagy videós meetingen kell részt vennünk.

Harmonikus, világos, pozitív és modern tér alakult ki, ahol a hőmérséklet zónánként szabályozható, és amit a BENU Gyógyszertárak színvilága, a pasztell kék és pasztell zöld határoz meg.

Az irodában a vizet nem műanyag palackokból vagy ballonból, hanem a központi konyhában található vízautomatából öntik a munkatársak. S hogy mibe? Beköltöző ajándékként minden kollégának névre szóló kulacsot ajándékoztunk, amit legnagyobb örömünkre mindenki lelkesen használ.

A BENU csapat többsége dedikált munkaállomásokon dolgozik, de gondoltunk azokra is, akik munkakörükből adódóan csak ritkán járnak be (franchise tanácsadók, területi menedzserek) – számukra kialakítottunk egy nem fix munkaállomásokból álló teret, amit bármikor használhatnak, ha az irodában van elintéznivalójuk.

Minden partnerünk nevében elmondhatjuk, hogy büszkék vagyunk arra, hogy rövid idő alatt és a dinamikusan változó tervezési folyamat során sikerült egy olyan irodát megvalósítani, ami tükrözi a kiindulási pontot jelentő elképzelést egy jól és hatékonyan működő munkakörnyezetről, és ma egy olyan irodában dolgozhatunk, ami igazán a BENU sajátja.

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!