Az Év Irodája

ORACLE

Cím: 1112, Budapest Balatoni út 2-a.
Átadás éve: 2021 Q1
Kialakított terület mérete: 4000 m²
Irodában dolgozók száma: 400+
Bérlő cég: Oracle Hungary Kft
Kivitelezés / Fitout
BAM
Kivitelezés / Fitout
Pedrano Group
Projektmenedzsment
Cushman & Wakefield
Irodabútor
D!sign Solutions Kft.
Irodabútor
Haworth
Ingatlanfejlesztő
Futureal Group
Fotók
Jaksa Bálint Photography
Tervezés / belsőépítészet
MádiLáncos Studio & Kiss Réka Design
IT tanácsadás
Streamnet Zrt.

Rövid bemutatkozás

Az Oracle nemzetközi technológiai nagyvállalat, amely felhő alapú üzleti alkalmazásokat és infrastruktúrát kínál ügyfeleinek. A fő célkitűzése, hogy az ügyfelei számára agilitást, rugalmasságot és nagyobb mozgásteret biztosítson a szolgáltatásai által. Ugyanezek a hívószavak fogalmazódtak meg az új, budapesti iroda kialakításával kapcsolatban is.

Okok, amiért a díjra érdemes

Az Oracle a BudapestOne Irodaházban alakította ki új főhadiszállását 432 munkatársa számára A tervezőcsapat a BudapestOne épülettömegére jellemző felhőszerű, íves tömegformálást inspirációként használta fel a belső terekben és IZGALMAS TÉRKAPCSOLATOKAT hoztak létre. Az új iroda felxibilitást, kollaborációs lehetőségeket és barátságos munkakörnyezetet biztosít.

Az Oracle úgynevezett Redwood Design koncepciója organikus grafikai elemeket és hangsúlyos színeket definiál, melyek által a dolgozók és a vendégeik egy INSPIRÁLÓ VÁLLALATI IDENTITÁST tapasztalhatnak meg. Redwood Design a föld színeit használja, így jeleníti meg az Oracle ökotudatosságra való törekvését. Az iroda belsőépítészeti karakterét a nyers hatású felületek, a MARKÁNS TEXTÚRÁK, a pasztell színek és az erős grafikai arculat határozzák meg.

Az Oracle részéről felállított projekt csapat aktívan részt vett a tervezési folyamatban. Amellett, hogy nyomonkövették a tervezési folyamatot, a tervezőkkel való közös helyszínbájárásokon, anyagválogatásokon és a grafikai megjelenítések tervezésében is intenzíven közreműködtek.

A legnagyobb kihívást a megfelelő alaprajzi elrendezés kialakítása jelentette az épület szabálytalan kontúrjában. A tervezők a funkcionalitást szem előtt tartva, az adottságokból előnyt kovácsoltak: az épületmagba és a homlokzat mentén elhelyezett kisebb kubusokkal FORMÁLTÁK AZ EGYTERŰ IRODATEREKET. A recepció és a vendégek fogadására létrehozott, külsős tárgyaló blokk biztonsági okokból az irodaterektől elválasztva került kialakításra. Az iroda területén való eligazodást a három területi egység színekkel való megkülönböztetése segíti. A púder, pisztácia és türkiz SZÍNEK TEMATIKUSAN, az adott terület padlószőnyegében, a falfestésen-falburkolatokon és a kiegészítő színekben jelennek meg.

Az iroda kialakításánál fontos szerepe volt TERMÉSZETES ANYAGHASZNÁLATNAK és a KÖRNYEZETTUDATOS TERVEZÉSNEK és a MEGFELELŐ AKUSZTIKAI KÖRNYEZET biztosításának. Így esett a választás a BioKey agyagvakolatokra, a pilléreken meghagyott nyers betonfelületre, a tárgyalókban használt ReFelt Petfelt akusztikus panelekre és az Interface padlóburkolataira. A tervezők a tárgyalókban fali, az irodaterekben szabadonálló akusztikus paneleket használtak.

Az ERGONOMIKUS MUNKAVÉGZÉST az elektromosan magasságállíthatós asztalok biztosítják. A felfrissülésről a JÁTÉKSZOBA és az ott helyet kapott masszázsfotel gondoskodik. A teakonyhában beépített kólagép és sütő FELHŐTLEN IRODAI BULIK LEHETŐSÉGÉT teremti meg.