Az Év Fejlesztő Cége

Horizon Development

Cím: 1052, Budapest Deák Ferenc utca 5.

Rövid bemutatkozás

A Horizon Development 2006-os megalapítása óta nyújt világszínvonalú, integrált professzionális ingatlanszolgáltatásokat (a fejlesztéstől és fejlesztésmenedzsmenttől a bérbeadáson és marketingen keresztül az üzemeltetésig). Több mint 500.000 m2 prémiumkategóriás fejlesztéssel (irodaházak, bevásárló- és logisztikai központok, szállodák, ipari parkok, bemutatótermek, sportközpontok, luxuslakások) a cég a közép-kelet európai ingatlanfejlesztési és befektetési piac meghatározó szereplője. Legutóbbi referenciái közé tartozik több 100%-ban bérbeadott és sikeresen értékesített, számos nemzetközi díjjal jutalmazott, minősítetten fenntartható épület: a 25.000 m2 alapterületű Eiffel Square (2010), a 14.500 m2 alapterületű Eiffel Palace (2013), a 2016-ban átadott Váci 1 (13.750 m2), a 2018-ban elkészült Promenade Gardens (25.000 m2), valamint a 2020-ban megvalósult Szervita Square Building (12.500 m2). Folyamatban lévő fejlesztései a 20.000 m2-es XI. kerületi ParkSide Offices és egy Budapest környéki tervezett logisztikai központ.

A Horizon Development mindig várakozáson felüli eredmények elérésére törekedett és a prémium szegmensre fókuszált. Fejlesztési projektjeihez a legkeresettebb belvárosi lokációkat kutatja fel, épületeiben a leginnovatívabb technológiai megoldásokat és a legkomplexebb szolgáltatásokat vonultatja fel, és a fejlesztés folyamatába aktívan vonja be ügyfeleit és üzleti partnereit, ezáltal alakítva ki hosszútávú, bizalomalapú munkakapcsolatokat.

A műemlékvédelem és a modern építészet terén egyaránt szakértő, a megbízó cégek által megfogalmazott egyéni igényekre is gyorsan reagáló cég a magyar ingatlanfejlesztői piacon egyedülálló pozíciót tölt be. www.horizondevelopment.hu

Okok, amiért a díjra érdemes

A 2021-es év kihívásainak ellenére a Horizon Development komoly eredményeket ért el minden projektjének és általános céges jelenlétének vonatkozásában egyaránt:

1.) A többfunkciós Szervita Square Building irodatereinek bérbeadottsága: 100%, a kereskedelmi (iroda + retail) területek összesített bérbeadottsága 95%, a luxuslakások pedig 45%-ban kerültek értékesítésre. Külön figyelmet érdemel, hogy az épület teljes bérbeadási folyamata, valamint a lakások értékesítése a pandémia idején valósult meg.

2.) A Szervita Square Building megkapta a LEED PLatinum minősítést, a többfunkciós épületek kategóriájában elsőként Közép-Kelet Európában.

3.) Nagy sikerrel zárult a Szervita Square Building közép-kelet európai szinten is benchmark tranzakcióként nyilvántartott intézményi értékesítése. Az épület új tulajdonosa a prémium projekt miatt Magyarországra újra belépő német 'core' befektető, a Union Investment.

4.) Minden eddigi befektetői értékesítési tranzakciónk, így a Szervita Square Building közelmúltban lezárult eladása is visszaigazolja, hogy a Horizon Development a nemzetközi befektetési piacon is versenyképes befektetési termékeket hoz létre.

5.) A ParkSide Offices fejlesztési terület bontási munkálatai az év végéig közel lezárultak, megteremtve a lehetőséget a XI. kerületi irodaház 2022-es projektkezdéséhez. A ParkSide Offices teljes egészében az ESG (Environmental, Social, and Corporate Governance) értékei és irányelvei mentén megfogalmazott irodafejlesztés, amely mind építészeti mind műszaki szempontból épít a pandémia során felismert tanulságokra, illetve a megváltozott bérlői igényekre.

6.) A cég által üzemeltetett Park Atrium irodaház teljes körű megújulására is 2021-ben került sor. Az új földszinti lobby, recepció, kávézó, étterem, konferenciaközpont és belső kert jelentősen hozzájárul a 2004-ben épült ikonikus A-kategóriás irodaház felhasználóbarát, közösségcentrikus, kellemes munkakörnyezetéhez, a bérlők legnagyobb megelégedésére.

7.) A cég kiemelkedő ingatlanfejlesztői tevékenységét 2021-ben is több hazai és nemzetközi díjjal ismerte el a szakma:

INTERNATIONAL PROPERTY AWARDS (U.K.)
Szervita Square Building: Best Mixed-Use Development in Hungary

XIII. MAGYAR INGATLANFEJLESZTÉSI NÍVÓDÍJ PÁLYÁZAT
FIABCI HUNGARY PRIX D'EXCELLENCE (HU)
Szervita Square Building: Legjobb Vegyes Funkciójú Épület

XIII. MAGYAR INGATLANFEJLESZTÉSI NÍVÓDÍJ PÁLYÁZAT
FIABCI HUNGARY PRIX D'EXCELLENCE (HU)
Szervita Square Building: Legjobb Projekt a Pályázók Szavazata Alapján

XIII. MAGYAR INGATLANFEJLESZTÉSI NÍVÓDÍJ PÁLYÁZAT
FIABCI HUNGARY PRIX D'EXCELLENCE (HU)
Szervita Square Building: összesített II. díj

LUXURY LIFESTYLE AWARDS 2021 (U.S.A.)
Horizon Development: Magyarország Legjobb Luxus Ingatlanfejlesztője

Főbb ügyfelek, referenciák

Eiffel Palace: VolksBank, UniCredit, DEREIF/REINVEST, Apple, CBRE, Eiffel Bistro, Eiffel Esthetics, Magyar Nemzeti Bank, PwC, St. Andrea Restaurant

Henkel Irodaház: Henkel

Park Atrium: DEREIF/REINVEST, Deloitte, ING, EgonZehnder, Park Atrium Conference Center, Atrium Café

ParkSide Offices: BRB

Promenade Gardens: ERSTE, Capsys, Celanese, Citibank, DVM group, Electrolux, GymBeam, HBM, Luxparts, OTP Bank, Aston Construction, Wise

Szervita Square Building: UniCredit Bank, Union Investment, Diligent, Signature, StarPark, Laborpont, Joe & Fredo, DITA iOptic, BITE Bakery, 320DTLA, ENSO Day Spa, Steam, Medismile

Váci1: UniCredit, Exim Bank, Macquarie Group, Cushman & Wakefield, DVM group, Hard Rock Café, H&M flagship üzlet + irodák + bemutatóterem, Mastercard, Ostermann, OTP Bank, Play'n GO, St. Andrea Wine & Skybar, Szamos Gourmet Palace, Club Heaven

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!