Az Év Tervezett Projektje

A ParkSide Offices irodafejlesztés

Cím: 1133, Budapest Diószegi út 37.
Ingatlan mérete: 20000 m²
Tervezett megvalósítás éve: 2024
Tervezés / belsőépítészet
DVM group
Kivitelezés / Fitout
DVM group
Ingatlanfejlesztő
Horizon Development
Projektmenedzsment
Horizon Development

Rövid bemutatkozás

Projektfilm: https://www.youtube.com/watch?v=5vQB0024wRk

A Horizon Development portfólió legújabb elemeként megvalósuló ParkSide Offices irodaház a dél-budai alpiac északi részén, a Feneketlen-tó közvetlen közelében hívja életre Budapest legszerethetőbb, fenntartható, inkluzív irodakörnyezetét.

A 2024-ben átadásra kerülő, telekhatáron belül 35% zöldfelületet, 4.000 m2 új parkot, és 5 épületszinten 20.000 m2 bérbeadható területet kínáló ParkSide Offices teljes mértékben az ESG vezérelvei mentén megvalósuló ingatlanfejlesztés, olyan hívószavakkal, mint a 'greenery', 'community' és 'flexibility'. A nettó zéró karbon emissziót megcélzó épület külső és belső tereit a zöld környezetre, a fenntarthatóságra és a közösségi értékekre helyezett építészeti hangsúlyok, valamint a kialakítás és a felhasználói élmény rugalmassága hatja át.

A jövő iránt elkötelezett fejlesztőként mind a társadalmi mind a környezetvédelmi fenntarthatóság szívügyünk, támogatjuk a helyi közösségeket, és mindenki számára megközelíthető és használható tereket formálunk. A ParkSide Offices a LEED Gold, a WELL és az Access4You kritériumainak is megfelel majd, a teljes épületegyüttes akadálymentes megközelíthetőségén túl garantálva a környezetbarát technológiák és megoldások maximális jelenlétét is a fejlesztésben.

A ParkSide Offices építészeti koncepciója sokat formálódott a civil szervezetekkel és a kerületi önkormányzattal való közös együttgondolkodás és szoros együttműködés eredményeként. Az épület mérete és magassága a meglévő épített környezethez igazodó, a régi gyalogos sétány jelentősen kiszélesedett, az útmenti fasor az új tájépítészeti tervek szerves részeként kerül védelem alá, és az épület bejáratánál gondozott előkert kerül kialakításra vízjátékkal, szobrokkal és padokkal. A tágabb közösség számára is elérhető szolgáltatások teljes spektruma kap helyet a földszinti retail területeken, a kortárs művészeti alkotások pedig esztétikai élménnyel gazdagítják az itt élők és dolgozók mindennapjait mind a parkban, mind a belső terekben.

A ParkSide Offices bérlői számára számos lehetőség kínálkozik a tökéletes helyszín kiválasztásához a munkavégzésre. A 11 tetőterasz, az okosbútorokkal felszerelt kültéri munkaállomások és kertrészek, a kültéri-beltéri kávézó, a nagyméretű lounge és a lobby könyvtár mind-mind választható munka- és kollaborációs tér az ott dolgozók számára.

Az épület közvetlen környezete a gasztronómiai, közösségi, szórakoztató- és vásárlói élmények színtere, miközben futó- és teniszpályák, valamint további sportolási lehetőségek is rendelkezésére állnak a munka után a környéken kikapcsolódni vágyóknak.

A Feneketlen-tó és a park közelsége, illetve a környék jellemzően lakóövezeti jellege garancia a nyugodt környezetre, míg a közösségi közlekedési eszközök széles spektruma a könnyű megközelíthetőség záloga. Az autóval, motorral és kerékpárral érkezők számára a 2-szintes mélygarázs, az elektromos autótöltők, a biciklitárolók és a zuhanyozós öltözők biztosítják a szükséges infrastruktúrát. A környéken elérhető car/bike és e-roller-sharing opciók további rugalmasságot nyújtanak a közlekedésben.

A 2021-ben lezajlott bontási munkálatok megteremtették a lehetőséget a 2022-es projektkezdésre. Az ingatlanfejlesztő az engedélyeztetési folyamatok mellett mélyépítési munkálatokat, valamint aktív kommunikációs, marketing és bérbeadási tevékenységet tervez a 2022-es évre.

Okok, amiért a díjra érdemes

1.) A ParkSide Offices egy teljes mértékben az ESG gondolatisága mentén megvalósuló ingatlanfejlesztés, a pandémia kihívásaira választ adó megoldásokkal.

2.) A 95%-os betonburkolattal rendelkező elhanyagolt ipari terület helyén egy 35%-os zöldfelülettel rendelkező modern irodaház épül.

3.) A ParkSide Offices a természeti és épített környezet, valamint a szűkebb és tágabb közösség szempontjainak figyelembevételével megálmodott építészeti koncepció életre keltése.

Szolgáltatások

Technikai megoldások:
- érintésmentes és okos megoldások
- interaktív épületapplikáció
- épületirányítás BMS rendszeren keresztül
- LED-világítás
- napelemek
- minősítetten fenntartható anyagok használata
- szelektív hulladékgazdálkodás
- sprinkler-rendszer
- nyitható ablakok
- belső árnyékolás
- távfűtés
- HVAC rendszer: hűtőgerendák (+ fan coilok a tárgyalókban)
- irodaterületen 40 m3/óra/fő kezelt friss levegő 7 m2/fő ültetési sűrűség esetén
- álmennyezet
- álpadló
- 290 cm belmagasság
- növényfalak
- szürkevízhasznosítás
- esővízhasznosítás
- kettős független elektromos betáplálás
- nagyméretű tetőteraszok
- az épület tetején zöldtető

Szolgáltatások az épületben:
- étterem
- kávézó
- üzletek
- baba-mama klub
- kültéri munkaállomások okosbútorokkal
- kültéri edzőpark
- elektromos autótöltők
- megosztott parkolóhely-használat
- e-roller szolgáltatás az épületben
- csomag és étel átvételi pont
- közösségi kert és jógaterasz az épület tetején
- védett közösségi kert sportolási lehetőségekkel

Szolgáltatások a környéken:
- éttermek
- üzletek
- sportközpontok
- futó- és teniszpályák
- szállodák
- bank- és postafiókok
- játszóterek

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!