Az Év Irodája

Tópark - Fejlesztői Iroda

Cím: 2051, Biatorbágy belterület HRSZ.:7702
Átadás éve: 2021 Q4
Kialakított terület mérete: 430 m²
Bérlő cég: Lavinamix Kft.

Rövid bemutatkozás

A Lavinamix Kft. az útépítésében 22 éve jelenlévő kivitelező cég a bányászat, a betongyártás és az árvízvédelem mellett a Tópark projektben valósítja meg ingatlanfejlesztési innovációját. Szinte adta magát, hogy ebbe az egyedülálló komplexumba költözik a Lavinamix Kft zászlóshajó irodája.
Mit nyújt a Tópark?
A Tópark – Be My City, gyönyörű, ám több szempontból is túlterhelt Fővárosunktól néhány percre, egészséges, inspiratív, jó infrastruktúrával rendelkező környezetben ad kiváló megoldásokat mindazoknak, akik a bérlői igényekre szabható A+ minőségű irodaterületeket, változatos méretű, hatalmas portálüvegekkel rendelkező üzlethelyiségeket, vagy az év minden szakában napi rendszerességgel ápolt, parkosított környezetben, minőségi otthonokat keresnek.
Szolgáltatásaival, a „város a városban” koncepcióból eredően széles körben igyekszik lefedni az itt lakó, dolgozó emberek, továbbá az attraktív környezet és a környék adta kikapcsolódási, sportolási lehetőségek miatt ide érkező látogatók igényeit.
100.000 m2 felszín feletti beépített területen az A kategóriás irodaházakban megszokott általános profilokon túlmenően, számos további szolgáltatás áll rendelkezésre a jövőben a Bérlők és Lakók vagy a co-working területeket használók, vagy kikapcsolódási szándékkal ide látogatók számára.
Az új iroda:
Több éve a Tópark egyik épületében ideiglenesen kialakított irodában dolgoznak a cég munkatársai, ezért a költözés nem jelent nagy változást a cég mindennapjaiban, viszont arculatában teljes körű megújulást testesít meg.
Ezért az új iroda tervezését a Viador Átrium Kft.-re bízták, azzal hogy mutassa meg azt a bátor célkitűzéssekkel előre tekintő mérnöki szemléletet, amely jellemzi a Lavinamix csoportot.
A koncepció alapja a tág és szűk terek változatosságával létrejövő dinamikus térélmény. Az iroda atmoszféráját a Föld kőzetrétegződését visszatükröző karakteres anyaghasználat teremti meg, mely geometrikus képletinformáció is egyben. A monolitikus magnezit táblák a fal-, álmennyezet- és akusztikus elemes burkolatokban is megjelennek, geometriájuk az üvegfalakon fóliaként íródik tovább.
A világos tereket az élő növényfal mély tónusa, földszínű mobil elemek élénkítik. A burkolatok színei az előtér növényeivel harmonizálnak, majd keverednek az ég és víz tónusaival.
Ahogy belépünk az irodába, a mennyezet szilánkszerű formája, mint nagy hajó magasodik felénk. Növényfal kapuja hívogat, és egy keskenyebb útvonal vezet minket beljebb felébresztve kíváncsiságunkat. A padlóburkolat és mennyezet vonalai együtt irányítják a tekintetet.
Az irodát a recepció és az open-space terület kettőse határozza meg, melyek kialakítása támogatja a közös munkát és interakciót, ugyanakkor mindenkinek biztosított a saját tér is. Az eltérő méretű zárt irodák, a nyitott ebédlő open-space pihenője, közös és privát tárgyalók minden üzleti és egyéni szempontot kielégítenek. A Tópark épületeire jellemző, ablakokkal lyukasztott architektúrájú, nehéz szilikát szerkezetű homlokzatokat ellensúlyozza az anyagok könnyed, világos színe. A zárt irodák nyitottságot és együttműködést üzenő üvegfalai biztosítják a fény áramlását a belső terekben.

Okok, amiért a díjra érdemes

Az új iroda kialakítása jól példázza, hogy karakteres szemléletet megvalósító, támogató munkakörnyezetet lehet teremteni, mely nem csak egy mérnöki közösség tere, hanem a Tópark jövőbeli fejlesztéseinek üzenni tudó innovatív tartalommal megtöltött alkotóműhely. A Lavinamix Kft. irodája egy kis munkahelyi közösségnek teremt ergonomikus helyet, egyszersmind bemutatja az épület további irodafejlesztéseinek lehetőségeit is.

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!