Az Év Tervezett Projektje

Centerpoint

Cím: 1139, Budapest Váci út 81-85.
Ingatlan mérete: 76772 m²
Tervezett megvalósítás éve: 2024
Tervezés / belsőépítészet
Atelier Thomas Pucher
Tervezés / belsőépítészet
Bánáti + Hartvig Építész Iroda Kft.
Ingatlanfejlesztő
GTC Magyarország Zrt.
Bérbeadó
GTC Magyarország Zrt.
Ingatlanbefektetés
GTC Magyarország Zrt.
Ingatlantulajdonos
GTC Magyarország Zrt.
Marketing ügynökség
Sutton Young Design Partnership Ltd.

Rövid bemutatkozás

A GTC Magyarország Zrt. egyik különleges fővárosi irodapiaci ingatlanfejlesztése a 75.000 négyzetméteres Centerpoint. Az első épületet még 2004-ben, a másodikat 2006-ban adták át, amelyek – a jelenlegi piaci igényeknek megfelelő – felújított, modernizált külsőt-belsőt kapnak, valamint egy harmadik épületegyüttessel bővülnek. A régi épületek felújítása alacsony környezeti terheléssel jár, emiatt is fontos szempont a meglévő épületek újragondolása és hasznosítása. Az ingatlankomplexum rugalmasan alakítható emeleti szintjein irodák, a földszintjén üzletek és szabadidős létesítmények kapnak helyet. A 2022 második negyedévében befejeződő első szakasz az emblematikus Centerpoint irodaépület újragondolása és felújítása. Ehhez – a projekt második fázisában, – egy vadonatúj irodafejlesztés is kapcsolódik. A projekt első szakaszában mintegy 40.000, a másodikban több mint 35.000 négyzetméter korszerű és színvonalas irodatér születik. A fejlesztések eredményeként mintegy 9.000 négyzetméteres szintek jönnek létre, amelyek tagolását megkönnyíti a komplexum három recepciója és hat központi lépcsőháza. Az Atelier Thomas Pucher, valamint a Bánáti + Hartvig Építész Iroda által tervezett különleges épület igazi kincset rejt: zöldellő parkok, erkélyek és teraszok 4000 négyzetméter összterületű együttesét. A parkosított udvarok teret adnak a közösségépítéshez, fontos a szerepük abban, hogy az itt dolgozók egy közösség részének érezzék magukat. A legújabb épület felső szintjeinek nyugalmat árasztó függőteraszairól kivételes kilátás nyílik a lenti udvarokra. A Centerpoint legfelső szintjén elkülönített, privát terek állnak a felső emeletek bérlőinek rendelkezésére, akik a kilátópontokból élvezhetik a páratlan panorámát. Ez az egymással szervesen összekapcsolódó két szakasz olyan egyedi üzleti környezetet teremt, ahol minden a közösség- és kapcsolatépítést szolgálja.
Lokációját tekintve a Centerpoint a főváros XIII. kerületének dinamikusan fejlődő üzleti negyedében kapott helyet: a Váci út és a Frangepán utca kereszteződésében található, mindössze 400 méterre az M3 metróvonal két állomásától, a Göncz Árpád városközponttól (régi nevén Árpád híd), illetve a Forgách utcától. Az M3 metróvonal gyors észak–déli összeköttetést biztosít a IV. és a IX. kerület között a történelmi városközponton keresztül. A főváros különböző részeivel kiváló kapcsolatot teremt az 1-es villamos, valamint a 26-os, a 32-es, a 34-es, a 106-os, a 115-ös és a 950-es buszvonal. A környék kerékpárút-hálózata is fejlett. A Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 40 perc alatt elérhető. Gyorsan és könnyedén megközelíthetők az autópályák is: az M0-s 10, az M3-as 7, az M1-M7-es autópálya akár 30 percen belül.

Okok, amiért a díjra érdemes

A Centerpoint kiváló példa arra, hogyan tud egy irodaépület megfelelni a dinamikusan fejlődő vállalatok szerteágazó elvárásainak. Ezek a cégek már tisztában vannak azzal, hogy a legnagyobb értéket a munkavállalóik jelentik, és jól tudják azt is: a munkakörnyezetnek kulcsszerepe van abban, hogy megszólítsa és megtartsa a kiemelkedő tehetségeket. Mindezeket felismerve a GTC Magyarország Zrt. prémium-irodaminőséget és - szolgáltatásokat kínál a Centerpointban.
Modern és céltudatos építészeti megoldásaival, valamint eredeti és inspiráló munkakörnyezet kialakításával a Centerpoint új, minőségi sztenderdet képvisel a fővárosi irodapiacon. A természetes napfény, a belső kertek, a csobogók és a nyitott teraszok nyugalmat, békét és harmóniát árasztanak. A nagyvállalatok csupa üveg és acélmonolitjai helyett felszabadító élményt jelent az emberléptékű és emberközpontú közösségi tér. A Centerpoint átalakítja az örökké nyüzsgő, rohanó irodai életről bennünk élő képet. A hatékonyan és rugalmasan kialakított irodaszintek egy vagy több bérlő elhelyezésére is alkalmasak. Az átgondolt tervezés és az igényes kivitelezés révén a munkakörnyezet a szakmai munka mellett figyelembe veszi a változó dolgozói igényeket is. A friss levegőt és a nyugodt, privát tereket több mint 1080 négyzetméter terasz teszi lehetővé a felső szinteken, a külső homlokzatokon és a belső udvaron. A Centerpoint minden lehetséges bérlői igényt kielégít: a távolságtartás kialakításától a jövőbeli létszámnövekedés kereteinek biztosításáig.
A Centerpoint maradéktalanul megfelel azoknak az egészségügyi és higiéniai biztonsági követelményeknek, amelyeket a vállalatok és az alkalmazottak elvárnak egy munkahelytől, egyensúlyt teremt az egészséges és boldog munkahelyi környezet között. Összehozza a közösséget, lehetőséget kínálva a pihenésre, a kapcsolatteremtésre és a közös munkára.

Az egészség és az irodai jóllét kulcsfontosságú. Az új típusú munkavégzést elősegítik az egyéni munkavégzésre (elvonulásra) alkalmas terek, a teljeskörűen felszerelt edzőterem és a nagyszámú kerékpártároló is. A Centerpointban az ember áll a középpontban: a munkakörnyezet minősége önmagában olyan érték, amely átalakítja a munkához és a munkahelyhez fűződő viszonyát, ösztönzi a közösségépítést, az új kapcsolatok kialakítását és a közös munkát.
Nem utolsó sorban az is fontos, hogy a Centerpoint eredeti épületeit a vállalat úgy kívánja felújítani, hogy a fenntarthatóságot szem előtt tartva továbbra is megfeleljenek a kor változó igényeinek, értékállóságot közvetítve az új bérlők számára.

Szolgáltatások

• Több bejárat és recepció
• 24 órás biztonsági szolgálat
• Rugalmasan alakítható munkaterület és pihenőtér
• Konferenciatermek és tárgyalók
• Juice-bár, kávézók és éttermek
• Fitneszterem, ATM, posta és fodrász
• Zárható szekrények, zuhanyzók és öltözők
• A földszinten 3400 négyzetméteren üzletek
• Több mint 4000 négyzetméternyi belső kert
• Elegáns, tágas panorámás zöld tetőteraszok
• Belső kert kizárólag bérlői használatra
• Kerti vízfelületek, csobogók, pavilonok
• 500+ parkolóhely a bérlőknek és látogatóknak
• Elektromosautó-töltőállomások + elektromos kerékpár töltőállomások
• Autómosó
• Kerékpártárolók, ahhoz WELL minősítés szerinti bőséges zuhanyzó és öltöző, kerékpár szervízpont

Egészség- és környezettudatos megoldások:
• LEED, WELL and BREEAM GOLD minősítésnek megfelelően
• ACCESS4YOU standard szerint tervezve (Gold minősítés) – külön kiemelt figyelemmel az akadálymentességre, de ezen túl siket is nagyothalló látogatóknak is vannak szolgáltatások (recepciós pultban indukciós hurok, kontakt szolgáltatás - tablet recepciós pulton speciális alkalmazással), gyengénlátók részére taktilis vezetősávok kint és bent egyaránt, Braille feliratozás. Kognitív zavarokkal élőknek segítő képi alapú irányító táblák
• Meglévő épületben felvonó csere, az új felvonók energia visszatápláló rendszerrel kerülnek telepítésre, a KONE felmérése szerint 25%-kal kevesebb lesz az energiafogyasztása minden egyes berendezésnek, mint az elődjének
• Minden újonnan telepített KONE felvonó HEPA szűrővel ás UV-C csíramentesítővel felszerelt
• Légkezelők befújt UV-C csíramentesítő fénycsövekkel felszerelt
• Alacsony energiafelhasználású 4 csöves fan-coil rendszer, hővisszanyerés, hő- és esővíz-hasznosítás, hőszivattyús rendszerek
• Hűtés és fűtés: modern, teljes körű BMS-rendszer (HVAC-rendszer, melegvízellátás, villamos rendszerek, árnyékolás, garázs CO szint szabályozása); hűtés-fűtés mérése: minden bérlői terület külön elektromos almérővel ellátva (LEED)
• Fénycsöves világítás cseréje LED-re
• Szellőzés: irodákban 45 köbméter / h/ fő
• 2022 végére gázról távhőre való átállás
• Automatikus külső árnyékoló rendszer
• Akusztikus teljesítmény (zaj) HVAC-rendszer: maximum 45 dB(A) az irodákban és a tárgyalókban
• Nyitható homlokzati ablakok az irodai szinteken
• Szürkevíz felhasználás: az összegyűjtött esővizet öntözésre és WC-öblítésre használják (LEED)
• Sprinkler-rendszer
• Szelektív hulladékgyűjtés